22.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

To Πακιστάν κατηγορεί την… κλιματική αλλαγή για τις πλημμύρες-”Δεν φταίει η Κυβέρνηση”!

Περισσότερα Νέα

Ο Bilawal Bhutto Zardari, ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, δήλωσε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα του είναι «μια ξεκάθαρη εκδήλωση της πρωτοφανούς συχνότητας και έντασης των ακραίων κλιματικών γεγονότων», που απαλλάσσονται κρίσιμα από κάθε άποψη. Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) μίλησε στην εναρκτήρια σύνοδο της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) στη Νέα Υόρκη πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Shehbaz Sharif στις 23 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των πολλαπλών δεσμεύσεών του στο περιθώριο της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Μπούτο συναντήθηκε επίσης με τους υπουργούς της Κίνας και της Νορβηγίας για να συζητήσουν τη σοβαρή κατάσταση των πλημμυρών στο Πακιστάν. Μέσω Twitter, ο Πρόεδρος της PPP μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi.

«Συζητήσαμε την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Συνεργατικής Συνεργασίας Παντός Καιρού Πακιστάν-Κίνας και την ενίσχυση της οικονομικής δέσμευσης. Ευχαρίστησα την Κίνα για την υποστήριξή της στο Πακιστάν καθώς υποφέρουμε από την ιστορική κλιματική καταστροφή (sic), έγραψε στο Twitter.

Τονίζοντας τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στην κατάσταση των πλημμυρών, ο Μπούτο συζήτησε επίσης τη βοήθεια με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Anniken Huitfeldt. «Ευχαρίστησε τη Νορβηγία για την έκφραση αλληλεγγύης και βοήθειας για πρωτοφανείς πλημμύρες και κλιματική καταστροφή σε γόνιμες ανταλλαγές σε παγκόσμια και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. κλιματική αλλαγή, εμπόριο & επενδύσεις., & το bilat μας. συνεργασία (sic)», έγραψε στο Twitter.

Οι επαρχίες Punjab, Khyber Pakhtunkhwa, Balochistan και Sindh στο νότιο Πακιστάν είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Δεν είναι μυστικό, ότι το νότιο Πακιστάν είναι επίσης η περιοχή που έχει παραμεληθεί περισσότερο από την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι είναι η πλουσιότερη από άποψη ορυκτών και άνθρακα.

Ωστόσο, η ευθύνη απορρίπτεται τώρα αποκλειστικά στην κλιματική αλλαγή αντί για τη μακροχρόνια άγνοια του Ισλαμαμπάντ προς την περιοχή και τους ανθρώπους της. Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι η χρηματοδοτούμενη από την Κίνα ανάπτυξη του λιμανιού Gwadar στο Μπαλουχιστάν, της επαρχίας που είναι πλούσια σε ορυκτά, αντιμετωπίζεται με σκληρή αντίσταση από τον Απελευθερωτικό Στρατό των Baloch που επιδιώκει την ανεξαρτησία από το Πακιστάν.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές συνεχίζεται

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές έχει αποκαλύψει μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου – την απόλυτη απάθεια της...

Οργάνωση για τα δικαιώματα καταδικάζει το Πακιστάν για την υποστήριξη του βάναυσου κινεζικού καθεστώτος στο Θιβέτ

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδίκασε το Πακιστάν και τις χώρες-μαριονέτες...

Η Κίνα λογοκρίνει ταινία επειδή δείχνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών πολιτών

Η Κίνα διέγραψε την ταινία «Return to Dust» από τις υπηρεσίες ροής της, καθώς η ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην αγροτική Κίνα δείχνει ένα...

Η ΕΕ καλεί το Πακιστάν να πάρει μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, το Πακιστάν έχει καλέσει το Πακιστάν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έρχονται...