22.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Ο Σι ενισχύει τον έλεγχο του κράτους στις θρησκευτικές υποθέσεις, αναγκάζει 60 Χριστιανούς να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ!

Περισσότερα Νέα

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ενίσχυσε τον έλεγχο του κράτους στις θρησκευτικές υποθέσεις αναγκάζοντας 60 Χριστιανούς να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ.

Η χριστιανική ομάδα περιελάμβανε 29 ενήλικες και 31 παιδιά που έφυγαν από την Κίνα από τα τέλη του 2019 έως τις αρχές του 2020 και εγκαταστάθηκαν στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας. Αυτά τα μέλη ανήκουν στην Ιερά Μεταρρυθμισμένη Εκκλησία του Σενζέν, γνωστή και ως Εκκλησία του Σενζέν Mayflower, ανέφερε η JustEarth News.

Η ομάδα ζητούσε άσυλο, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Μπανγκόκ. Ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη με τουριστική βίζα πρόσφατα, αφού δεν κατάφεραν να λάβουν το καθεστώς του πρόσφυγα στη Νότια Κορέα.

Αργότερα, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ αφού πολλά δικαστήρια στη Νότια Κορέα απέρριψαν τις αιτήσεις ασύλου τους, ανέφερε το JustEarth News.

Ο Σι έχει ζητήσει την «ασήμευση» των θρησκειών, επαναπροσανατολίζοντάς τες να λειτουργήσουν υπό την καθοδήγηση του ΚΚΚ, το οποίο ιδεολογικά παραμένει άθεο.

Το μήνυμα ήταν ορθό και σαφές για τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, καθώς ο Σι ήθελε να ενισχύσει τον έλεγχο του κράτους στις θρησκευτικές υποθέσεις στη χώρα, ανέφερε το JustEarth News.

Μπορεί να αναφερθεί εδώ ότι η κινεζική κυβέρνηση κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλο πριν από τρία χρόνια που ανέφερε ότι η Κίνα έχει περίπου 200 εκατομμύρια πιστούς – η πλειοψηφία ήταν Βουδιστές στο Θιβέτ.

Άλλοι περιλάμβαναν 20 εκατομμύρια μουσουλμάνους, 38 εκατομμύρια προτεστάντες χριστιανούς και 6 εκατομμύρια καθολικούς χριστιανούς. εκτός από 140.000 τόπους λατρείας.

Τον Νοέμβριο του 2021, οι ΗΠΑ κατέταξαν την Κίνα στις «χώρες ιδιαίτερης ανησυχίας» για παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο φόβος του ΚΚΚ είναι ότι ο Χριστιανισμός μπορεί να γίνει καθοριστικός για την ανατροπή του, όπως είχε συμβεί στην Πολωνία, όπου το κίνημα της Εκκλησίας συνέβαλε στην ανατροπή της κομμουνιστικής εξουσίας το 1989, ανέφερε η JustEarth News.

Η κινεζική κυβέρνηση ανέκαθεν έκανε διαφοροποιήσεις μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, το 2014 το όριζε μεταξύ 23 και 40 εκατομμυρίων. Καταμέτρησε όσους συμμετέχουν σε θρησκευτικές δραστηριότητες σε εκκλησίες που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Μια έρευνα της Pew το 2011 διαπίστωσε ότι περίπου το 5 τοις εκατό του πληθυσμού της Κίνας το 2010 – ή περίπου 67 εκατομμύρια – ήταν Χριστιανοί.

Το Πεκίνο παρακολουθεί στενά τον Χριστιανισμό από τότε που το ΚΚΚ υιοθέτησε μια συμφιλιωτική προσέγγιση για τη θρησκεία πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Η ανάπτυξη του Χριστιανισμού στην Κίνα ξεκίνησε στο τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης (1966-76), μια περίοδο κατά την οποία όλες οι θρησκείες καταπνίγονταν, συχνά βάναυσα. Αυτό συνέπεσε με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ανέφερε η JustEarth News.

Η World Watch List της ομάδας Watchdog Open Doors USA για το 2020 ανέφερε ότι περίπου 260 εκατομμύρια Χριστιανοί ζουν σε περιοχές υψηλού διωγμού – αυτός είναι ένας στους οκτώ πιστούς παγκοσμίως – μια αύξηση 10 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2019.

Η Open Doors USA, μια δικομματική οργάνωση βάσης, είχε δημοσιεύσει μια λίστα με τις 50 πιο επικίνδυνες χώρες για τους Χριστιανούς. Η Κίνα ήρθε στο επίκεντρο το 2020 λόγω των στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας και της καταπίεσης των Μουσουλμάνων Ουιγούρων που αναμένεται να εξαπλωθεί και να επιδεινωθεί.

Τον Ιανουάριο του 2020, ένας Κινέζος πάστορας περιέγραψε τον φόβο και τον εκφοβισμό που υφίστανται οι πιστοί υπό την κομμουνιστική κυβέρνηση.

«Η κινεζική κυβέρνηση έχει πλέον θέσει αυστηρούς περιορισμούς και πολιτικές στις κατ’ οίκον εκκλησίες ζητώντας από τους γείτονες να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλον, πιέζοντας τους δασκάλους και τους καθηγητές κολεγίων να προδώσουν και να υπογράψουν μια δήλωση για να καταγγείλουν τη δική τους πίστη και να κάνουν το ίδιο στους μαθητές». είπε ο πάστορας Jian Zhu.

Ο Ζου περιέγραψε τις ανησυχητικές ενέργειες της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς η χριστιανική δίωξη συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Μια καταστολή υψηλού προφίλ πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Zhejiang το 2014. Η Zhejiang είναι η καρδιά του Χριστιανισμού της Κίνας. Οι αρχές κατέβασαν σταυρούς από σχεδόν 2.000 εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν εγγεγραμμένες στην κυβέρνηση, ανέφερε το JustEarth News.

Οι Χριστιανοί βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στις εκκλησίες τους που έχουν γκρεμιστεί και τα ιερά βιβλία κατασχέθηκαν. Ο πάστορας Wang Yi στάλθηκε στη φυλακή για εννέα χρόνια επειδή μίλησε ανοιχτά κατά του κράτους.

Η άσκηση, που υλοποιείται με την ανελέητη συντριβή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι μέρος των αποφασιστικών προσπαθειών του Προέδρου Xi Jinping να επανερμηνεύσει τον Χριστιανισμό και τη Βίβλο σύμφωνα με τις σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές αξίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές συνεχίζεται

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές έχει αποκαλύψει μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου – την απόλυτη απάθεια της...

Οργάνωση για τα δικαιώματα καταδικάζει το Πακιστάν για την υποστήριξη του βάναυσου κινεζικού καθεστώτος στο Θιβέτ

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδίκασε το Πακιστάν και τις χώρες-μαριονέτες...

Η Κίνα λογοκρίνει ταινία επειδή δείχνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών πολιτών

Η Κίνα διέγραψε την ταινία «Return to Dust» από τις υπηρεσίες ροής της, καθώς η ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην αγροτική Κίνα δείχνει ένα...

Η ΕΕ καλεί το Πακιστάν να πάρει μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, το Πακιστάν έχει καλέσει το Πακιστάν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έρχονται...