26.4 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Αποκλειστικό: Εθνικό ”έγκλημα” από Τσίπρα-Διεθνοποιούν την προπαγάνδα τους!-”Τουρκική ένωση Ξάνθης” σε ΜΜΕ της Κριμαίας: ”Εκλέξαμε Τούρκους Βουλευτές, τεράστια η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη”!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Σε νέα απίστευτη πρόκληση προχώρησαν τα ”όργανα” της Άγκυρα στη Θράκη μας, καθώς πλέον προσπαθούν να διεθνοποιήσουν την προπαγάνδα τους μέσω των τουρκόφωνων ΜΜΕ ανά τον κόσμο.

Ο Ozan Ahmetoglu, πρόεδρος της παράνομης ”Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, προχώρησε σε συνέντευξη στο τουρκόφωνο Πρακτορείο Ειδήσεων της Κριμαίας και ανέφερε πως ”αυξήθηκαν οι ψήφοι για τους Τούρκους βουλευτές στη Δυτική Θράκη στις τελευταίες εκλογές”!

Το ”έγκλημα” του ΣΥΡΙΖΑ πλέον παίρνει τεράστιες διαστάσεις!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

”Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, δημοσιογράφος Οζάν Αχμέτογλου αξιολόγησε τη στάση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης απέναντι στις ελληνικές εκλογές στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Κριμαίας.

- Advertisement -

Η Ελλάδα πήγε στις κάλπες για τις γενικές εκλογές στις 21 Μαΐου 2023. Το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήρθε και πάλι πρώτο στις γενικές εκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), έμεινε πίσω. Οι εκλογές απέκτησαν διαφορετική διάσταση στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου ζουν Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Δικαίωμα εισόδου στη Βουλή των Ελλήνων κέρδισε ο Özgür Ferhat από το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε πρώτος στη Ροδόπη.

Μαζί με τον Özgür Ferhat έγινε 4 οι βουλευτές που εκπροσωπούν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πάει σε δεύτερες γενικές εκλογές στις 25 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, ως Κριμαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (QHA), μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Ozan Ahmetoğlu, Πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Πώς ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης ​​Μαΐου και η αντίδραση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε αυτό το πλαίσιο;

«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης εξέλεξαν 4 βουλευτές. Στους Τούρκους βουλευτές προστέθηκε ο Özgür Ferhat.

Δεύτερον, υπάρχουν πολιτικά κόμματα που μπορούν και δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν στη βουλή, δεν μπορούν δηλαδή να περάσουν το κατώφλι και να μπουν στη βουλή. Υπήρχαν περισσότεροι από 20 Τούρκοι υποψήφιοι βουλευτές συνολικά. Ο αριθμός των ψήφων που δόθηκαν στους Τούρκους βουλευτές είναι ένας σημαντικός δείκτης για εμάς. Γιατί οι ψήφοι των Τούρκων της Δυτικής Θράκης για τον λαό τους είναι σημαντικές. Οι ψήφοι που δόθηκαν στους βουλευτές της τουρκικής μειονότητας αυξήθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Υπάρχουν πάνω από 46 χιλιάδες ψήφοι συνολικά. Φυσικά, αυτό είναι καλό για εμάς».

Τι μήνυμα θα δώσετε στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου;

«Όταν το βλέπουμε σε εθνική βάση, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σοβαρή επιτυχία και νίκη του κυβερνώντος Κόμματος Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Μυριάκου Μητσοτάκη σε όλη την Ελλάδα. Υπήρχε εξαίρεση σε αυτή την επιτυχία για το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον Μητσοτάκη. Ο εκλογικός χάρτης σε όλη την Ελλάδα βάφτηκε μπλε, στην επαρχία της Ροδόπης, όμως, χάρη στη στήριξη που δόθηκε στον Ferhat, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στη Κομοτηνή.

Βλέπουμε ότι κυριαρχεί μια πολιτική στάση και μια διαχείριση αντίληψης, η οποία δεν σέβεται την επιλογή των ψηφοφόρων της τουρκικής μειονότητας.

Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στην επαρχία της Ροδόπης και η στήριξη που δίνουν οι Τούρκοι ψηφοφόροι στον Özgür Ferhat δεν χωνεύεται και δυστυχώς δεν γίνεται σεβαστή η βούληση των μειονοτικών ψηφοφόρων και παράγονται διαφορετικά σενάρια. Φαίνεται ότι κάποια διαφορετικά σενάρια στα οποία στοχοποιείται η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης χρησιμοποιούνται ως υλικό. Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό και προκαλεί σκέψεις.

Άλλωστε, η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης θέλει να εκλέξει τους δικούς της βουλευτές και να εκπροσωπηθούν αυτοί οι βουλευτές στη Βουλή των Ελλήνων και να ακουστεί η φωνή τους.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης θέλει να εκλέξει δικό της βουλευτή. Θέλει να επιλέξει υποψηφίους που έχουν καλό διάλογο με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, συμφωνούν μαζί τους και σέβονται τις ευαισθησίες τους και τους στέλνει στην Αθήνα. Είναι πολύ σημαντικό η επιτυχία που σημειώθηκε στις 21 Μαΐου να επιτευχθεί και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Και για αυτό πρέπει να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει».

Στόχος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης θα είναι να διατηρήσουν και να διατηρήσουν την αντιπροσωπευτική τους δύναμη και να επαναλάβουν την επιτυχία τους στις 21 Μαΐου.

Ποια θα είναι η στάση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα απέναντι στον αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης; Ποια λάθη έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση; Τι θέλετε από την κυβέρνηση ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης;

«Το αίτημά μας από την κυβέρνηση είναι το εξής: Θα πρέπει να επικεντρωθούν στα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και στις λύσεις τους αντί να χρησιμοποιούν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως υλικό για επιχειρήσεις αντίληψης, με στόχο την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. το δικαίωμα να εκλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους και τη βούληση που έχουν δείξει ως προς αυτό. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαραίτητα για τη δημοκρατία».”

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προκλητικό ποστ Βαξεβάνη κατά Μενέντεζ!-Πολλοί χαίρονται στην Αθήνα!

''Του βρήκε του γερουσιαστή Μενέντεζ κάτι Αδιευκρίνιστα το FBI και τον συνέλαβε αδίκως. Σκευωρία. Ε;'', λέει προκλητικά ο Βαξεβάνης https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1705515309577163116 https://twitter.com/KostasVaxevanis/status/1705512318233198899 https://directus.gr/a-mountzouroulias-o-diadromos-indias-m-anatolis-evropis-i-apantisi-ston-dromo-tou-metaxiou-stratiotiki-symmachia-athinas-n-delchi-na-apantisoume-se-tourkia-pakistan/?fbclid=IwAR1Jgk72lHiIzVeYN0rpFSISNMkaIPj4x6QsvSH1OJXYmCWq4ymJUw7qKHQ

Αυτόν θα ψηφίσουν;- Κασσελάκης: “Η προσέγγιση μου είναι να υπάρχει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας” & μετά λέει ”πρώτα ο Θεός”

"Η προσέγγιση μου είναι να υπάρχει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας πρώτα ο Θεός". Μιλάμε για επικό σούργελο... https://twitter.com/NIKSOTIROPOYLOS/status/1705244422886007206 https://directus.gr/a-mountzouroulias-o-diadromos-indias-m-anatolis-evropis-i-apantisi-ston-dromo-tou-metaxiou-stratiotiki-symmachia-athinas-n-delchi-na-apantisoume-se-tourkia-pakistan/?fbclid=IwAR1Jgk72lHiIzVeYN0rpFSISNMkaIPj4x6QsvSH1OJXYmCWq4ymJUw7qKHQ

Κύπριος κάνει παράπονα στον Κασσελάκη για την άθλια δήλωση του και αντί να του ζητήσει συγγνώμη τον απαξιεί με υφάκι σαράντα καρδιναλίων!

Δείτε το βίντεο: https://twitter.com/NIKSOTIROPOYLOS/status/1705540373521506729 https://directus.gr/a-mountzouroulias-o-diadromos-indias-m-anatolis-evropis-i-apantisi-ston-dromo-tou-metaxiou-stratiotiki-symmachia-athinas-n-delchi-na-apantisoume-se-tourkia-pakistan/?fbclid=IwAR1Jgk72lHiIzVeYN0rpFSISNMkaIPj4x6QsvSH1OJXYmCWq4ymJUw7qKHQ

Ο γνωστός Άρης Χατζηστεφάνου χαίρεται για τον Μενέντεζ!

Ο Χατζηστεφάνου ήταν πάνω στο πλοίο Mavi Marmara της ισλαμικής οργάνωσης IHH, βραχίονα του τουρκικού (παρα)κράτους και γνωστής για τις σχέσεις της με την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αποκλειστικό:”Εγκεφαλικά” προκάλεσε στους Αλβανούς δημοσιογράφος από την Β. Ήπειρο: ”Θέλουμε δημοψήφισμα για αυτοδιάθεση”

Δυναμική απάντηση έδωσε στους Αλβανούς ο δημοσιογράφος και φίλος του Directus.gr, Σταύρος Μάρκο. Ανησυχητική χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μάρκο την κατάσταση στη Χειμάρρα, λέγοντας ότι...

Σωστή απόφαση: Από Στρατοδικείο θα περάσουν οι ένστολοι που διέρρευσαν φωτογραφίες με τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο

Ενώπιον της στρατιωτικής Δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπαίτιοι για τη διαρροή των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στη βάση της Αεροπορίας Στρατού...

Λιβύη: Η ΕΥΠ έχει εμπλακεί στην έρευνα για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου-Το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο»...

Και επίσημα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εμπλακεί στην έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη,...