33 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Αποκλειστικό-Σερβική-”ρουκέτα”: ”Η Ελλάδα δέχεται πιέσεις για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, θα «ενδώσει»-Η Αθήνα είναι ο πιο «αδύναμος» κρίκος”!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Σε μία αποκάλυψη-”βόμβα” προχώρησε το μεγαλύτερο σερβικό ΜΜΕ για το Κοσσυφοπέδιο.

Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή, ”η Ελλάδα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση-πίεση, η οποία στους πολιτικούς κύκλους της Δύσης εκτιμάται ότι είναι η πρώτη που θα «ενδώσει» και τελικά θα «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν”!

Αναλυτικά:

”ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία – ενεργοποίησαν όλους τους επίσημους και ανεπίσημους διπλωματικούς τρόπους προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα πέντε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν αναγνώρισαν το Κοσσυφοπέδιο, ούτως να αλλάξουν αυτή τη θέση.

Για χρόνια, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Κύπρος καλούνταν να αναγνωρίσουν το ψεύτικο κράτος του Κοσσυφοπεδίου, το οποίο θα έδινε στους θαμώνες της Πρίστινα τεράστιο περιθώριο ελιγμών και ένα ισχυρό ατού στο λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο.

- Advertisement -

Η εν λόγω συζήτηση για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, «σπρώχτηκε» σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, αυτό θα αποδυνάμωνε περαιτέρω τις θέσεις της Σερβίας στην άμυνα της νότιας επαρχίας.

Από το ξέσπασμα της ουκρανορωσικής σύγκρουσης, οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή πεντάδα έχουν κλιμακωθεί, καθώς τα κορυφαία δυτικά κέντρα ισχύος θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ως ισχυρό επιχείρημα στη σύγκρουσή τους με τη Ρωσία.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση-πίεση, η οποία στους πολιτικούς κύκλους της Δύσης εκτιμάται ότι είναι η πρώτη που θα «ενδώσει» και τελικά θα «ενθαρρύνει» τα άλλα μέλη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, να το πράξουν.

Το δημοσίευμα:

Ο εκβιασμός, στον οποίο μέχρι στιγμής αντιστέκονται επιτυχώς η Μαδρίτη, η Αθήνα, η Μπρατισλάβα, το Βουκουρέστι και η Λευκωσία, πυροδοτήθηκε αρχικά κατά την πρόσφατη προσπάθεια να ανοίξουν οι πόρτες του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Πρίστινα.

Είναι σαφές στους Αλβανούς ηγέτες από το Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στους μέντορές τους, ότι η ευρωπαϊκή πεντάδα αποτελεί σημαντικό βάρος στην ισορροπία κατά τη λήψη απόφασης για ένταξη σε σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς. Αυτό αποδείχθηκε και την περασμένη εβδομάδα όταν η Πρίστινα, έχοντας επίγνωση ότι δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη, απέσυρε την αίτησή της για είσοδο στην Ιντερπόλ.

Αφού ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή τον Ιούνιο, υπηρέτησε ανοιχτά τον όρο να αναγνωρίσει η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο εάν επιθυμεί ένταξη στην ΕΕ, ακολούθησε μια αλυσίδα παρόμοιων πολιτικών ενεργειών εντός των θεσμών της ΕΕ.

Έτσι, στην ετήσια έκθεση για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την οποία ενέκρινε πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρώην επικεφαλής της διπλωματίας, Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς, εξηγεί στη «Novosti» ότι στη Δύση αποφάσισαν σταθερά να ολοκληρώσουν το λεγόμενο σχέδιο του ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, το οποίο δημιούργησαν με παράνομα μέσα. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα σε αυτή τη δράση και τώρα στοχεύουν χώρες της ΕΕ που δεν στέκονται στο πλευρό της Πρίστινα:

«Τώρα εκτιμούν ότι η Αθήνα είναι ο πιο «αδύναμος» κρίκος, γιατί εκτός από την οικονομική εξάρτηση από την ΕΕ, έχει και μόνιμο πρόβλημα ασφάλειας με την Τουρκία, για το οποίο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να λάβει κάποιες εγγυήσεις.Αν η Ελλάδα το έκανε αυτό, μπορεί να αναμένεται ότι θα τους ακολουθούσε η Κύπρος. Νομίζω ότι τρεις χώρες – η Ισπανία, η Ρουμανία και η Σλοβακία, που είναι γεμάτες με ανοιχτά και σιγοβράζοντα εθνικά προβλήματα, θα αντισταθούν μέχρι το τέλος».

Ο Jovanović επισημαίνει ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος της πίεσης που ασκείται στη Σερβία να αναγνωρίσει το ίδιο το Κοσσυφοπέδιο και να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, και ότι οι τακτικές που χρησιμοποιούνται είναι ποικίλες, από ανοιχτές έως τις λεγόμενες επιπόλαιες τελικές απειλές.

Ο Dejan S. Miletić, από το Κέντρο Μελετών για την Παγκοσμιοποίηση (CGS), δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ισχυρότερες πιέσεις στα πέντε μέλη της ΕΕ προέρχονται από τις χώρες του Quint (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία)”, αναφέρει το σερβικό δημοσίευμα!

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μονομερής προσπάθεια της Κίνας να αλλάξει το status quo των χωρών της Νότιας Ασίας

Ο ποταμός Shaksgam βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λεκάνης απορροής Karakoram και βρίσκεται στο στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ του παγετώνα Siachen, του Aksai Chin...

Αποκλειστικό: Η Τουρκία εγκαθιστά λογισμικό παρακολούθησης GPS και spyware στις εξαγωγές στρατηγικών όπλων

Ο Mustafa Murat Şeker, αντιπρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), αποκάλυψε διαδικασίες και μεθόδους παρακολούθησης καθώς η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει...

Προβλήματα συνεχίζει να έχει με τα εξοπλιστικά της η Τουρκία, που ψάχνει λύσεις-Τι συμβαίνει με τη Γερμανία!

Μεγάλη μείωση στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα για τα F-16 έχουμε για την Τουρκία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης για τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η...

Τουρκία: Θέλει να μειώσει τη συμφωνία των $23 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των F-16 λόγω οικονομικής στενότητας, λέει το Bloomberg

Ένας νέο επεισόδιο στην ιστορία της προμήθειας F-16 και αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών της Τουρκίας εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα, αφού φαίνεται πως η Άγκυρα, μετά τις προσπάθειες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρή καταγγελία Μασκ: Η Κομισιόν ήθελε «μυστική συμφωνία» με το Χ για λογοκρισία χρηστών

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης του Χ, της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ, σε βάρος της Κομισιόν. Περνώντας στην αντεπίθεση μετά...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αχαΐα, νοτιοανατολικά της Πάτρας – Eίχε εστιακό βάθος 6,3 χιλιόμετρα

Σεισμός με μέγεθος 4,4 Ρίχτερ έγινε το βράδυ της Παρασκευής στις 22:26 νοτιοανατολικά της Πάτρας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός...

Η μονομερής προσπάθεια της Κίνας να αλλάξει το status quo των χωρών της Νότιας Ασίας

Ο ποταμός Shaksgam βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λεκάνης απορροής Karakoram και βρίσκεται στο στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ του παγετώνα Siachen, του Aksai Chin...

Οι τρομοκρατικές τακτικές του Πακιστάν προκαλούν αναταραχή στο J&K και στο Punjab – Οι Σιχ απαιτούν αυστηρή δράση

Σε μια ισχυρή και παθιασμένη απάντηση στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Kathua του Τζαμού και Κασμίρ, ο αρχηγός των Σιχ του Εθνικού Προέδρου...