22.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Αποδείξεις για την ανάμειξη του πακιστάν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κασμίρ

Περισσότερα Νέα

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σχεδόν τραβήξει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της τρομοκρατίας που υποστηρίζεται από το Πακιστάν στο Τζαμού και Κασμίρ, αφήνοντας εξοργισμένους τους τρομοκράτες να κάθονται απέναντι από τη Γραμμή Ελέγχου (LoC).

Πρόσφατα, η αστυνομία της J-K συνέλαβε τρεις υβριδικούς τρομοκράτες, τους Waseem, Yawar και Muzammil για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του Mohammad Amrez, ενός εργάτη που κατάγεται από το Bihar. Πυροβολήθηκε από τους τρομοκράτες τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους στη Sadunara στην περιοχή Bandipora του Βόρειου Κασμίρ.

Οι τρεις συλληφθέντες μετά την ανάκριση αποκάλυψαν ότι παρακολουθούσαν εξωτερικούς εργάτες και ήθελαν να προκαλέσουν φόβο μεταξύ τους με τέτοιες δολοφονίες. Ήταν σε επαφή με έναν Πακιστανό χειριστή με την κωδική ονομασία Babar και η δολοφονία του Amreez έγινε υπό την καθοδήγησή του.

Μετά τις 5 Αυγούστου 2019 –όταν το Κέντρο ανακοίνωσε την απόφασή του να καταργήσει το ειδικό καθεστώς του J-K και το διχοτόμησε σε δύο εδάφη της Ένωσης– τα αφεντικά της τρομοκρατίας που κάθονταν στο Πακιστάν έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, ειδικά τους μη ντόπιους και τα μέλη του τις μειονοτικές κοινότητες.

Οι τρομοκράτες που δρουν στο Κασμίρ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να βλάψουν την ειρήνη στοχοποιώντας αθώους. Οι συλληφθέντες τρομοκράτες αποκάλυψαν ότι τα αφεντικά τους που κάθονταν απέναντι από τη Γραμμή Ελέγχου τους έδωσαν ξεκάθαρες οδηγίες να σκοτώσουν ανθρώπους για να παραμείνουν ζωντανοί οι συγκρούσεις.

Οι επιθέσεις σε μέλη των μειονοτικών κοινοτήτων και μη ντόπιων πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης συνωμοσίας για να τους απωθήσουν από το Κασμίρ, έτσι ώστε το 1990 να ξαναδημιουργηθεί, όπως η κατάσταση, αλλά οι μειονότητες και οι μη ντόπιοι να έχουν κρατήσει τη θέση τους. Δεν έχουν φύγει από το Κασμίρ, ούτε έχουν τρομοκρατηθεί από την πίεση που ασκούν οι τρομοκράτες.

Η ταχεία δράση των δυνάμεων ασφαλείας εμπνέει εμπιστοσύνη

Η ταχεία δράση των δυνάμεων ασφαλείας κατά των τρομοκρατών απέτρεψε την κατάσταση να πάρει άσχημη τροπή. Οι τρομοκράτες που συμμετείχαν σε δολοφονίες αθώων είτε εξοντώθηκαν είτε συνελήφθησαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας που ενήργησαν σκληρά εναντίον των δολοφόνων ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους να παραμείνουν σταθεροί στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών.

Η τρομοκρατία στην επικράτεια της Ένωσης βρίσκεται στα τελευταία της σκέλη και η τελική επίθεση έχει εξαπολυθεί για να εξουδετερωθεί για πάντα η τρομοκρατία.

Το προσωπικό της αστυνομίας του Τζαμού και του Κασμίρ μαζί με τις κεντρικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κάνει ανεκτίμητες θυσίες για να νικήσουν τα στοιχεία που χρηματοδοτούνται από το Πακιστάν. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επιτύχει πολλά σε διαφορετικά μέτωπα και οι στρατιώτες εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η κανονικότητα στο Κασμίρ θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό.

Το έργο και οι θυσίες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναγνωριστεί από ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Narendra Modi και του υπουργού Εσωτερικών Amit Shah και άλλων.

Το Χουριάτ γίνεται ιστορία

Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που έχει ελεγχθεί, αλλά οι αυτονομιστές, που παλαιότερα ενεργούσαν ως υποστηρικτές του Πακιστάν στο Κασμίρ, έχουν περικοπεί. Η Διάσκεψη Χουριάτ, που χρηματοδοτείται από τα αφεντικά της τρομοκρατίας που κάθονται απέναντι από το LoC, έχει κλείσει τα γραφεία της καθώς δεν έχει απομείνει κανείς στο Κασμίρ για να προωθήσει την ατζέντα του αυτονομισμού και της εξέγερσης.

Για να καλυφθεί το κενό, ένα νέο κεφάλαιο του Χουριάτ άνοιξε στο Πακιστάν για να προκαλέσει τους ανθρώπους του J-K. Ωστόσο, η κλήση διακοπής λειτουργίας του στις 5 Αυγούστου φέτος αγνοήθηκε εντελώς από τους ανθρώπους της J-K. Αντίθετα, έγιναν τεράστιες γιορτές.

Τρομοκράτες με έδρα το Πακιστάν χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποκινήσουν τη νεολαία να υποδαυλίσει προβλήματα στην περιοχή των Ιμαλαΐων, αλλά μετά την κατάργηση του άρθρου 370, οι άνθρωποι στο Τζαμού και στο Κασμίρ δεν πέφτουν στην παγίδα τους, καθώς κατάλαβαν ότι ούτε το Πακιστάν ούτε οι τρομοκράτες είναι δικό τους οι φιλοι.

Έχουν απορρίψει το μονοπάτι της βίας και η συντριπτική συμμετοχή τους σε εθνικές εκδηλώσεις όπως η εκστρατεία Har Ghar Tiranga και οι εορτασμοί της Ημέρας Ανεξαρτησίας είναι άφθονη απόδειξη του γεγονότος ότι κανείς στο Κασμίρ δεν ενδιαφέρεται για το τι προσπαθεί να κηρύξει το Πακιστάν.

Όλες οι προσπάθειες

Οι δυνάμεις ασφαλείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εδραίωση της ειρήνης στο J-K και δεν δίνεται καμία ευκαιρία σε αντεθνικά στοιχεία να ανασυνταχθούν και να βάλουν το Κασμίρ ξανά στο δρόμο της καταστροφής.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν διαλύσει το οικοσύστημα του τρόμου που διατηρούσε τον τρόμο για 30 χρόνια. Εντοπίζονται και καρφώνονται υποστηρικτές και συμπαθούντες τρομοκράτες. Το δίκτυο των εργαζομένων που βοήθησαν τους τρομοκράτες να συνεχίσουν τις άθλιες πράξεις τους έχει καταπατηθεί.

Οι πολιτικοί, που υποδύθηκαν ως εθνικιστές και υποστήριξαν τους αυτονομιστές και το Πακιστάν, έχουν περικοπεί και καταλάβουν ότι οι μέρες για να πλεύσουμε με δύο βάρκες έχουν τελειώσει. Στους κυβερνητικούς υπαλλήλους με αποσχιστικές τάσεις έχει ειπωθεί με σαφήνεια ότι είναι η κυβέρνηση την οποία υπηρετούν και δεν μπορούν να επιδοθούν σε οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα που είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κένυας υπογραμμίζουν την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής έναντι της Κίνας

Οι μονόπλευροι εμπορικοί και επενδυτικοί δεσμοί με το Πεκίνο ανησυχούν σταδιακά τους ιθύνοντες της Κένυας και υπογραμμίζουν την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής έναντι της...

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνουν την παγκόσμια εικόνα της Ινδίας

Τα δυτικά ΜΜΕ φαίνεται να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να εκθέσουν τα ανακριβή, μεροληπτικά ρεπορτάζ και τις αφηγήσεις τους για να χειραγωγήσουν, να διαστρεβλώσουν...

Έντονη η κινεζική παρουσία στα Στενά της Ταϊβάν

Επτά κινεζικά οχηματαγωγά εντοπίστηκαν να συμμετέχουν σε ασκήσεις αποβίβασης σε κινεζικές παραλίες στα στενά της Ταϊβάν στα τέλη του περασμένου μήνα και στις αρχές...

Η Κίνα θα αντιμετωπίσει αυξανόμενη απομόνωση

Η Κίνα, η οποία κάποτε θεωρούνταν ο κορυφαίος πρωταθλητής της παγκοσμιοποίησης, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια στην πορεία της προς την αναζωογόνηση της...