22.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Είναι καιρός το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει τα ζητήματα στο Θιβέτ καθώς το καθεστώς του ΚΚΚ γίνεται επιθετικό

Περισσότερα Νέα

Ο κόσμος έστρεψε την προσοχή του στο Θιβέτ για άλλη μια φορά καθώς τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) απέτυχαν να συζητήσουν την κρίση που εκτυλίσσεται στο Θιβέτ στην πεντηκοστή πρώτη τακτική σύνοδό τους στο Μέγαρο των Εθνών στη Γενεύη μέχρι στιγμής παρά την παράνομη καταστολή του Θιβέτ από την Κίνα που έχει προκαλέσει ένα κύμα καταστολής μεταξύ των Θιβετιανών.

Σύμφωνα με το Tibet Rights Collective, έχουν περάσει 24 χρόνια από τότε που ένας Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επισκέφθηκε το Θιβέτ και δεν έχει γίνει καμία έρευνα σχετικά με τη μεταχείριση Θιβετιανών, ενώ οι αυθαίρετες κρατήσεις και οι εξαναγκαστικές εξαφανίσεις έχουν γίνει τακτική υπόθεση στο Θιβέτ.

Κατά τη διάρκεια της 51ης Συνόδου του ΟΗΕ, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του Θιβέτ στο πλαίσιο της Έκθεσης του HRW και να ζητήσουν διερεύνηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ.

Επιπλέον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κινήσεις συλλογής DNA από το ΚΚΚ μεταξύ Θιβετιανών παρατηρήθηκαν εντός και εκτός της Αυτόνομης Περιφέρειας του Θιβέτ – από παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών χωρίς συναίνεση.

Μια άλλη έκθεση του Citizen Lab αποκάλυψε περισσότερες ανησυχητικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συλλογή DNA από το ΚΚΚ στο Θιβέτ και ανέφερε ότι η αστυνομία της Κίνας διεξήγαγε ένα πρόγραμμα μαζικής συλλογής DNA από τον Ιούνιο του 2016 στο Θιβέτ, ανέφερε το Tibet Rights Collective (TRC).

Αφότου το ΚΚΚ κατέλαβε παράνομα το Θιβέτ, προκάλεσε ένα κύμα καταστολής και καταστροφής μεταξύ των Θιβετιανών Η πολιτική του Πεκίνου για την καταστροφή του Θιβέτ έθεσε τον Θιβετιανό Βουδισμό υπό απειλή. Επιπλέον, οι βουδιστικές δομές κατεδαφίζονται και το κομμουνιστικό κόμμα συνεχίζει να επιβάλλει τη γλώσσα των Μανδαρίνων στα παιδιά του Θιβέτ και να τα αναγκάζει να υποβληθούν σε αυτό που αποκαλούν «πατριωτική εκπαίδευση».

Ωστόσο, οι εξόριστοι Θιβετιανοί και ο δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας τους αποτελούν σοβαρή πρόκληση για την αυταρχική εξουσία του ΚΚΚ καθώς συνέχισαν να χτίζουν και να καλλιεργούν το δημοκρατικό τους σύστημα με πυρήνα την ισότητα και την αδελφότητα, υπηρετώντας ένα τεράστιο πλήγμα στην εκστρατεία παραπληροφόρησης του ΚΚΚ.

Με τον ερχομό του Σι Τζινπίνγκ, η καταστολή στο Θιβέτ έχει γίνει πιο έντονη και η Κίνα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσει τους Θιβετιανούς από την άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Οι κινεζικές αρχές άλλαξαν τα σχολεία θιβετιανής γλώσσας σε κινέζικα. Τα κινεζικά αποικιακά σχολεία δίνουν μαθήματα προπαγάνδας σε παιδιά που έχουν χωρίσει από τους γονείς τους.

Οι κατεδαφίσεις, που ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου 2021, είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή τριών τεράστιων αγαλμάτων του Βούδα, μιας σειράς 45 τροχών προσευχής και ενός μοναστηριακού σχολείου στην κομητεία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές συνεχίζεται

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές έχει αποκαλύψει μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου – την απόλυτη απάθεια της...

Οργάνωση για τα δικαιώματα καταδικάζει το Πακιστάν για την υποστήριξη του βάναυσου κινεζικού καθεστώτος στο Θιβέτ

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδίκασε το Πακιστάν και τις χώρες-μαριονέτες...

Η Κίνα λογοκρίνει ταινία επειδή δείχνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών πολιτών

Η Κίνα διέγραψε την ταινία «Return to Dust» από τις υπηρεσίες ροής της, καθώς η ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην αγροτική Κίνα δείχνει ένα...

Η ΕΕ καλεί το Πακιστάν να πάρει μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, το Πακιστάν έχει καλέσει το Πακιστάν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έρχονται...