22.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Συνεχίζονται οι φρικαλεότητες του πακιστανικού στρατού στο Μπαλουχιστάν

Περισσότερα Νέα

Οι φρικαλεότητες του πακιστανικού στρατού και του Συνοριακού Σώματος στους ντόπιους του Μπαλουχιστάν προκαλούν σοβαρή ανησυχία. Η FC πρόσφατα επιτέθηκε σε ένα σπίτι στην επαρχία και επιτέθηκε σε ορισμένες γυναίκες που βρίσκονταν μέσα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη όταν το Συνοριακό Σώμα εισήλθε βίαια σε ένα σπίτι στο Sui Tehsil της περιοχής Dera Bugti στο Μπαλουχιστάν και βασάνισε τις γυναίκες που βρίσκονταν μέσα. Πολλές γυναίκες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι ντόπιοι πήδηξαν για να τις σώσουν και είχαν μια σύγκρουση με την FC. «Όποιος φοράει στολή στο Μπαλουχιστάν νομίζει ότι είναι Θεός και έχει άδεια να κάνει κάθε είδους φρικαλεότητα», είπαν οι κάτοικοι, καταδικάζοντας τον χουλιγκανισμό της FC.

Οι αυξανόμενες θηριωδίες του στρατού και του Συνοριακού Σώματος σε ντόπιους από το Μπαλουχιστάν που υψώνουν τις φωνές τους εναντίον τους είναι ακόμη μια σημαντική ανησυχία. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται τακτικά για αυτό, αλλά ο στρατός του Πακιστάν χρησιμοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να καταστείλει τη φωνή των υπηκόων των Μπαλόχ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο στρατός και η FC στοχεύουν τους ντόπιους για να ενσταλάξουν τον φόβο μεταξύ τους, ώστε να μην υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε είδους αδικία.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, αθώοι Μπαλόχοι σκοτώνονται σε ψεύτικες συναντήσεις και τα ακρωτηριασμένα σώματά τους βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη.
Μια ετήσια έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μπαλουχιστάν, που είναι ένας οργανισμός που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία, ανέφερε ότι οι μαθητές παραμένουν ο κύριος στόχος αυτών των απαγωγών τόσο στο Μπαλουχιστάν όσο και σε άλλες περιοχές του Πακιστάν.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν κατηγορούνται ευρέως ότι ευθύνονται για την «εξαφάνιση» περίπου 5.000 έως 8.000 ατόμων. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακτιβιστές από το Μπαλουχιστάν βρίσκονται ψηλά στη λίστα των «αγνοουμένων».

Οικογένειες και ακτιβιστές έχουν περιγράψει ότι παρενοχλούνται, αυθαίρετα συλλαμβάνονται και κρατούνται και υπόκεινται σε βία επειδή απλώς άσκησαν το δικαίωμά τους για ειρηνική διαμαρτυρία.
Εξάλλου, τα περιστατικά επιθέσεων σε γυναίκες είναι ανεξέλεγκτη και στο Πακιστάν. Η χώρα έχει θεωρηθεί ως η έκτη πιο επικίνδυνη χώρα για τη ζωή των γυναικών.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ετήσια Παγκόσμια Έκθεσή του για το 2022 ανέφερε ισχυρισμούς για εκτεταμένες παραβιάσεις δικαιωμάτων κατά των γυναικών μαζί με τα παιδιά στο Πακιστάν, το οποίο κατατάσσεται στην 167η θέση από 170 χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Γυναικών, Ειρήνης και Ασφάλειας.

«Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της δολοφονίας, των επιθέσεων με οξύ, της ενδοοικογενειακής βίας και του καταναγκαστικού γάμου είναι ενδημική σε όλο το Πακιστάν. Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν ότι περίπου 1.000 γυναίκες σκοτώνονται σε λεγόμενους φόνους τιμής κάθε χρόνο», αναφέρει η έκθεση του HRW.

Πέρυσι, το Πακιστάν κατατάχθηκε στην 153η θέση στον δείκτη Global Gender Gap. Εν μέσω της πρόσφατης κατάστασης των πλημμυρών στη χώρα, τέτοια ζητήματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προκαλέσει οργή στους ανθρώπους που υποφέρουν από κρίση τροφίμων και στέγης.

Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ, «Οι έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων στο Πακιστάν που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου 2022 συνεχίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας και έχουν επηρεάσει 116 περιοχές (75 τοις εκατό) από τις 154 περιφέρειες του Πακιστάν. Η πιο πληγείσα επαρχία είναι η Σιντ, ακολουθούμενη από το Μπαλουχιστάν».

Χιλιάδες Balochs σε απομακρυσμένες περιοχές εξακολουθούν να περιμένουν βοήθεια από την κυβέρνηση και τις κοινωνικές ομάδες, αλλά η διοίκηση είναι απασχολημένη με το να ευχαριστεί τους συνεργάτες τους και τους ανθρώπους με επιρροή.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές συνεχίζεται

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές έχει αποκαλύψει μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου – την απόλυτη απάθεια της...

Οργάνωση για τα δικαιώματα καταδικάζει το Πακιστάν για την υποστήριξη του βάναυσου κινεζικού καθεστώτος στο Θιβέτ

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδίκασε το Πακιστάν και τις χώρες-μαριονέτες...

Η Κίνα λογοκρίνει ταινία επειδή δείχνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών πολιτών

Η Κίνα διέγραψε την ταινία «Return to Dust» από τις υπηρεσίες ροής της, καθώς η ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην αγροτική Κίνα δείχνει ένα...

Η ΕΕ καλεί το Πακιστάν να πάρει μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, το Πακιστάν έχει καλέσει το Πακιστάν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έρχονται...