33.4 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Μαγειρέματα Τουρκίας στη Θράκη μέσω DEB-ΚΙΕΦ

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Το ΚΙΕΦ σε μια ακόμη μάχη για ευρωεκλογές έκανε επίδειξη ισχύος στους δυο νομούς, Ροδόπη και Ξάνθη που βρίσκεται ο πυρήνας της μουσουλμανικής μειονότητας καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο να βαφτούν με διαφορετικό χρώμα και πάλι οι δυο νομοί.

Μια εικόνα η οποία είναι χρήσιμη και για όσους προωθούν τον τουρκισμό στη Θράκη αλλά και στους μηχανισμούς προπαγάνδας του τουρκικού επίσημου και βαθέως κράτους, που επιδιώκουν να επιβάλουν και «θεσμοθετήσουν» στην ελληνοτουρκική ατζέντα θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Οι πανηγυρισμοί για την πρωτιά του ΚΙΕΦ στους δυο νομούς, δεν περιορίσθηκαν στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και σε χωριά της μειονότητας, αλλά υπήρξαν εκτεταμένα διθυραμβικά δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου με πρώτα τα κρατικά ΜΜΕ τα οποία τον τελευταίο μήνα «εργολαβικά» είχαν αναλάβει την προβολή του ΚΙΕΦ. Ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η επίσημη Τουρκία στηρίζει το Κόμμα που ίδρυσε ο Σαδίκ Αχμέτ και στα συνθήματα του κυριαρχούσε το «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Το ΚΙΕΦ παρά τη μείωση των ψήφων του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 κατά σχεδόν δέκα χιλιάδες ψήφους (που θα πρέπει να αποδοθεί στη μικρή συμμετοχή 35,66% σε Ροδόπη και 35,60% στην Ξάνθη) κατόρθωσε να κερδίσει και με σημαντική διαφορά την πρώτη θέση στους δυο νομούς, όμως η ανάγνωση των αποτελεσμάτων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα μεγάλα κόμματα είτε είχαν αδύναμες μειονοτικές υποψηφιότητες ή επέλεξαν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να μην συμπεριλάβουν έστω και έναν μειονοτικό στα ψηφοδέλτια τους.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό καθώς το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραδοσιακούς δεσμούς με τη μειονότητα και στις εθνικές εκλογές εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος της μειονοτικής ψήφου η οποία ως γνωστόν σε μεγάλο βαθμό χειραγωγείται από τους ακραίους της μειονότητας και το Τουρκικό Προξενείο μέσω των μηχανισμών του στη Θράκη και των ψευτομουφτήδων.

- Advertisement -

Η σύγκριση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της Κυριακής με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2023 δίνουν την εικόνα ότι υπάρχει ένας δίαυλος υπόγειας επικοινωνίας και συγκοινωνούντα δοχεία με μια μάζα ψήφων να μετακινούνται από Ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές μεταξύ του ΚΙΕΦ και κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ενδιαφέρον και το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό της Νέας Αριστεράς στην οποία έχουν προσχωρήσει οι δυο μειονοτικοί βουλευτές που είχαν εκλεγεί το 2023 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2024 για τους δυο νομούς είναι τα εξής:

ΞΑΝΘΗ

ΚΙΕΦ 27,16% (11.176 ψήφους), ΝΔ 20,39% (8.390) ΣΥΡΙΖΑ 9,9% (4.073) ΕΛΛΥΣΗ 9,23% (3.797), ΠΑΣΟΚ 9,14% (3.763) Νέα Αριστερά 1,51% (623).

ΡΟΔΟΠΗ

ΚΙΕΦ 35,97% (14.012), ΝΔ 19,75 (7.695), ΠΑΣΟΚ 8,9% (3.468), ΕΛΛΥΣΗ 8,18% (3.187), ΣΥΡΙΖΑ 7,09% (2.762), Νέα Αριστερά 1,68% (657).

Τα ποσοστά των κομμάτων στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 όπου δεν συμμετείχε το ΚΙΕΦ ήταν τα εξής:

ΞΑΝΘΗ

ΝΔ 30,32% (16.748), ΣΥΡΙΖΑ 28,49% (15.735), ΠΑΣΟΚ 18,36% (10.139) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,4% (2.431) ΕΛΛΥΣΗ 3,98%(2.197)

ΡΟΔΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ 33,6%(18.350), ΝΔ 28,89%(15.775), ΠΑΣΟΚ 19,0%(10.380), ΕΛΛΥΣΗ 4,13%(2.258), ΚΚΕ 3,16%(1.725), ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 3,13%(1.710), ΝΙΚΗ 265% (1.445).

Το ΚΙΕΦ επιχείρησε να εμφανισθεί όχι απλώς ως κόμμα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη αλλά ως φορέας που υπερασπίζεται τις «εθνικές μειονότητες» στην Ελλάδα (συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο και ακτιβίστρια που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί την «μακεδονική μειονότητα») και όσους «καταπιέζονται τα δικαιώματα τους» επιδιώκοντας έτσι να διευρύνει τη βάση του και έξω από τους δυο νομούς και συγχρόνως να προβάλει την εικόνα της Ελλάδας ως χώρας που παραβιάζει ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Βεβαίως η απόπειρα αυτή η οποία έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν δεν είχε αποτέλεσμα καθώς σε νομούς όπως η Πέλλα το ΚΙΕΦ πήρε 87 ψήφους, στη Φλώρινα 53 και στην Ημαθία 51 ψήφους, με την κάλπη να διαψεύδει εμπράκτως όσους υποστήριζαν την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Το γεγονός πάντως ότι το ΚΙΕΦ παρά την κινητοποίηση η οποία περιλάμβανε και κινήσεις εκφοβισμού μελών τη μειονότητας που διαφοροποιούνταν, σημείωσε μια σημαντική πτώση στον αριθμό των ψήφων του, δείχνει ότι υπάρχουν ρήγματα στην προσπάθεια χειραγώγησης της μειονοτικής ψήφου, τα οποία οφείλουν να λάβουν υπόψη τους τα πολιτικά κόμματα και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Και αντί να ελπίζουν σε μια έστω σιωπηρή συναλλαγή με το Τουρκικό Προξενείο να κινηθούν αποφασιστικά για να κόψουν δια παντός αυτή τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου που αποτελεί και από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελεύθερης έκφρασης των μελών της μειονότητας.

Όσο για το ίδιο το ΚΙΕΦ θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η αντίφαση ότι το κόμμα έλαβε άδεια συμμετοχής στις ευρωεκλογές από τον Άρειο Πάγο την ώρα που και το Ανώτατο Δικαστήριο επιμένει στις αποφάσεις ότι δεν μπορεί να λειτουργούν νόμιμα Σύλλογοι που έχουν τον όρο «τουρκικός» στο όνομα τους ή προωθούν μέσω του καταστατικού τους διχαστικά μηνύματα που αφορούν την ταυτότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών και υπονομεύουν την «εθνική ασφάλεια» όπως αναφέρουν οι σχετικές αποφάσεις.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
ΠΗΓΗ LIBERAL.GR

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Κύπρος δεν ψηφίζει το ελληνοτουρκικό αίσχος στον ΟΑΣΕ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με τη διαδικασία ανάδειξης των τεσσάρων θεσμικών θέσεων στον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Η Κυπριακή Δημοκρατία...

Ν.Δένδιας: Η Ελλάδα θα μετατραπεί από καταναλωτής εξοπλισμών, σε παραγωγό αμυντικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας και πολλαπλασιαστών ισχύος

Για την Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η ενίσχυση των ευρωπαϊκών μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας και του ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο...

Αποκλειστικό: Το κόμμα DEB εκτοξεύει απειλές & περνάει στην αντεπίθεση: ”Είμαστε εδώ”!-Σε κίνδυνο η Θράκη μας

Νέα πρόκληση από τους Τούρκους! Αναλυτικά: ''Το Κόμμα DEB εξέτασε τις προσβλητικές και συκοφαντικές ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό εθνικό Τύπο με παρέμβαση κύκλων που...

«Καταπέλτης» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά του BBC: «Ας μην έχουν πηγές μόνο Τούρκους και ΜΚΟ»

Σχετικά με τις προτεραιότητες του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον τομέα της μετανάστευσης, ο ίδιος στη συνέντευξή του στην «Απογευματινή», αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκαριστική ομολογία Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά να υπερασπιστεί την Κύπρο σε επίθεση της Hezbollah

Σε συνέντευξή του στο CNN την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ομολόγησε κυνικά ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά να επέμβει...

Αποκλειστικό-Τουρκικός τρόμος: ”Η Ινδία θέλει να αγοράσει S-500 για να καταρρίψει τουρκικά UAV”-Ινδός στρατιωτικός: ”Θα λοκάρουμε τους Πακιστανούς”

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ: ''Θα αγοράσουν S-500 για να καταρρίψουν τουρκικά UAV! Ο διάσημος στρατηγός ανακοίνωσε λέγοντας «για να δούμε». Μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση για τους...

Η νέα καταγγελία σε βάρος δικηγόρου από 43χρονη: Κατηγορεί ότι την χτύπησε σε αυτοκίνητο εν κινήσει

Σάλο έχει προκαλέσει μία ακόμα καταγγελία σε βάρος γνωστού δικηγόρου για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα μετά την καταγγελία της συντρόφου...

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι ανήκουν στην κατηγορία της αυτόματης υποβολής

Ένα τελικό «τσεκάρισμα» έως την 1η Ιουλίου θα πρέπει να κάνουν όσοι φορολογούμενοι ανήκουν στην κατηγορία των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων καθώς στις 2 Ιουλίου...