22.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Η κοινότητα των Ουιγούρων διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στη Βιέννη για να τονίσει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων από την Κίνα

Περισσότερα Νέα

Μια έκθεση φωτογραφίας διοργανώθηκε από την Ένωση Ουιγούρων στη Βιέννη στις 22 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Xinjiang της Κίνας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στη δημοφιλή πλατεία Stephansplatz στη Βιέννη. Ο Mevlan Dilsat, Πρόεδρος της κοινότητας Ουιγούρων στη Βιέννη, έδωσε μια ομιλία όπου τόνισε τις φρικαλεότητες που έγιναν από το Κινεζικό Κοινοτικό Κόμμα (CCP) και τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην περιοχή Xinjiang.

Η έκθεση φωτογραφίας, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Ουιγούρων, Dolkun Isa, παρουσίασε φωτογραφίες ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και που χάθηκαν στην περιοχή Xinjiang.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Dolkun Isa είχε συνάντηση με την Αυστριακή βουλευτή Gudrun Kugler και τον επιζώντα του στρατοπέδου συγκέντρωσης Saraygul Sauttbay. Το μέλος του Πράσινου Κόμματος Ewa Ernst Dziedzic ήταν επίσης παρόν στη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Dolkun Isa ζήτησε βοήθεια από τον βουλευτή και τα μέλη του κόμματος των Πρασίνων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κατά των Ουιγούρων και ζήτησε υποστήριξη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δήλωσαν ότι οι βαθιές ανησυχίες σχετικά με τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευρεία επίδρασή τους σε άτομα και μειονότητες στην Αυτόνομη Περιφέρεια Ουιγούρων Σιντζιάνγκ της Κίνας δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοηθούν από τη διεθνή κοινότητα.

Σε μια δήλωση, το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανέφερε ότι οι ειδικοί επανέλαβαν έκκληση προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να συγκαλέσει ειδική σύνοδο για την Κίνα.

Υποστηρίζοντας την αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με καταγγελίες για καταχρήσεις στο Σιντζιάνγκ, οι ειδικοί τόνισαν το συμπέρασμα από την αξιολόγηση ότι «η έκταση της αυθαίρετης και μεροληπτικής κράτησης μελών Ουιγούρων και άλλων κατά κύριο λόγο μουσουλμανικών μειονοτήτων … μπορεί να συνιστά διεθνή εγκλήματα , ιδίως, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Επίσης επέστησαν την προσοχή στα ευρήματα της έκθεσης για αξιόπιστους ισχυρισμούς για πρότυπα βασανιστηρίων ή κακομεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της αναγκαστικής ιατρικής περίθαλψης και των δυσμενών συνθηκών κράτησης, καθώς και περιστατικών σεξουαλικής βίας και βίας λόγω φύλου, συμπεριλαμβανομένων επεμβατικών γυναικολογικών εξετάσεων και ενδείξεων καταναγκαστική επιβολή των πολιτικών οικογενειακού προγραμματισμού και ελέγχου των γεννήσεων», ανέφερε ο ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι εμπειρογνώμονες περιέγραψαν την αξιολόγηση, που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου, ως ολοκληρωμένη και βασισμένη σε αρχές, προσθέτοντας ότι βασίστηκε και υποστήριξε τα πορίσματα και τις απόψεις πολλών εντολών και ομάδων εργασίας της Ειδικής Διαδικασίας.

Οι εμπειρογνώμονες χαιρέτησαν την προσοχή που δίνεται στην έκθεση στην εκτεταμένη κατάχρηση των νόμων, πολιτικών και πρακτικών κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι και οι δύο μηχανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ σε συνδυασμό με αυτήν την αξιολόγηση καταδεικνύουν ότι «οι πολιτικές και οι πρακτικές της Κίνας έχουν περιορίσει τη νόμιμη άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων».

Είπαν ότι οι πολιτικές του Πεκίνου έχουν επίσης περιορίσει το «δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων για τις γυναίκες, της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, του δικαιώματος να συνέρχεσαι και να συναναστρέφεσαι ειρηνικά, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, το δικαίωμα στην πολιτιστική ζωή και το δικαίωμα στην ελεύθερη ζωή. από την αυθαίρετη κράτηση, την καταναγκαστική εργασία καθώς και την ελευθερία από κάθε παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή και από βασανιστήρια, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση».

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές συνεχίζεται

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές έχει αποκαλύψει μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου – την απόλυτη απάθεια της...

Οργάνωση για τα δικαιώματα καταδικάζει το Πακιστάν για την υποστήριξη του βάναυσου κινεζικού καθεστώτος στο Θιβέτ

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδίκασε το Πακιστάν και τις χώρες-μαριονέτες...

Η Κίνα λογοκρίνει ταινία επειδή δείχνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών πολιτών

Η Κίνα διέγραψε την ταινία «Return to Dust» από τις υπηρεσίες ροής της, καθώς η ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στην αγροτική Κίνα δείχνει ένα...

Η ΕΕ καλεί το Πακιστάν να πάρει μέτρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, το Πακιστάν έχει καλέσει το Πακιστάν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έρχονται...