32.5 C
Athens
Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας προς Μπάιντεν: ”Πάρε πίσω την απόφαση για τον EastMED-Να υποστηρίξεις την Ελλάδα”!

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

Σημαντική παρέμβαση είχαμε από ”το Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA)”, το οποίο ζητάει από τον πρόεδρο Μπάιντεν, να πάρει πίσω την απόφαση για τον EastMED.

”Η ξαφνική απόφαση του Μπάιντεν να αποσύρει την υποστήριξη για τον αγωγό EastMed, ο οποίος θα διοχέτευε ισραηλινό και κυπριακό φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, έχει αποδειχθεί άστοχη μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία”!

Ακολουθεί το κείμενο:

”Με την Ανατολική Μεσόγειο να είναι άφθονη σε ενεργειακούς πόρους και με την προσπάθεια της ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή της.

Στις αρχές Ιανουαρίου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε ανεπίσημα την Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν την υποστήριξή τους στον αγωγό, ο οποίος θα έφερνε φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέσω Ελλάδας και Ιταλίας. Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης ισχυρίστηκαν ότι το σκεπτικό της απόφασης των ΗΠΑ ήταν οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, ηέλλειψη εμπορικής βιωσιμότητας και οι εντάσεις με την Τουρκία.

Εκπρόσωποι των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Ιερουσαλήμ εξήγησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν τους σχεδιάσμούς τους και εστιάζουν στην «προώθηση τεχνολογιών καθαρής ενέργειας».

Υπό το πρίσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και της νέας έμφασης της ΕΕ στις εναλλακτικές λύσεις στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να τερματίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην EastMed υπονομεύει άμεσα την Ευρώπη και την ενεργειακή ασφάλεια.”

Τι πρέπει να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συνέχεια;

”Η διοίκηση θα πρέπει να δεσμευτεί ρητά ότι θα υποστηρίξει την ειρηνική ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο ως κρίσιμο πυλώνα τόσο της περιφερειακής όσο και της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη πιθανής ανάπτυξης του αγωγού EastMed, αλλά και επιλογές LNG.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποστηρίξουν τις ισραηλοαιγυπτιακές προσπάθειες. Η διοίκηση θα πρέπει επίσης να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Ελλάδας. Μόλις ολοκληρωθεί, ο τερματικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης, θα διοχετεύει φυσικό αέριο μέσω δικτύου αγωγών, συνδέοντας την Ελλάδα με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ακόμη και με τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Το δίκτυο αγωγών της Ελλάδας θα μπορούσε επίσης να παρέχει φυσικό αέριο στην Ιταλία και τα Δυτικά Βαλκάνια.”

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη Eurostat: Στο 12% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ελλάδας, καθότι σημειώθηκε νέο ρεκόρ Ειδικότερα 8,6% διαμορφώθηκε τον Ιούνιο...

Τουρισμός για όλους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 150 ευρώ και ποιοι θα κάνουν διακοπές εντελώς δωρεάν

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα στο tourism4all.gov.gr για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που αφορά περίπου 200.000 πολίτες οι...

Αύξηση κατά 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από σήμερα 1η Ιουλίου – Επιβαρύνονται νοικοκυριά, διαμαρτύρονται οι εταιρείες

«Καπέλο» 10% θα υποχρεωθούν να πληρώνουν από 1η Ιουλίου όλοι οι πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης εφόσον δε δοθεί έστω και την τελευταία στιγμή νέα...

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Νέα δεδομένα για τις αλλαγές των λογαριασμών ρεύματος

Νέα δεδομένα στους λογαριασμούς ενέργειας (ρεύματος και φυσικού αερίου) θα δημιουργήσει η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής...