20.3 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό: Τουρκικό video game ”δείχνει Τούρκους να καταλαμβάνουν ελληνική βραχονησίδα & να συλλαμβάνουν Έλληνες στρατιώτες”-Ψυχολογικές επιχειρήσεις από την Άγκυρα-Ιδού ο στόχος τους

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Ένα προκλητικό βίντεο ήρθε στα ”χέρια” του Directus. Βίντεο που ανέβασε τουρκικός λογαριασμός στο youtube, δείχνει Τούρκος κομάντος να ”καταλαμβάνουν ελληνική βραχονησίδα”.

Πρόκειται βέβαια για video game, άλλα δείχνει ξεκάθαρα, ότι οι Τούρκοι κάνουν ΨΕΠ (Ψυχολογικές Επιχειρήσεις).

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα σημείο του βίντεο, Τούρκοι ”πιάνουν ως ομήρους Έλληνες στρατιώτες”.

Χαρακτηριστικό είναι πως το βίντεο έχει περίπου 150.000 ”χτυπήματα”.

Βέβαια μόνο στα όνειρα των Τούρκων αυτά.

- Advertisement -

Δείτε το βίντεο:

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Τουρκία προετοιμάζει τον λαό της και φανατίζει ακόμα και μέσω ψεύτικων βίντεο συστηματικά και μεθοδικά εδώ και χρόνια για την κατάληψη νησιών μας στο Αιγαίο.

Απέναντί της όμως δεν θα βρεί Ένοπλες Δυνάμεις όπως αυτές της Λιβύης και της Συρίας, διαλυμμένες από τους εμφυλίους πολέμους, αλλά πανίσχυρες, άριστα εξοπλισμενες και ετοιμοπόλεμες δυνάμεις της Αεροπορίας-Ναυτικού-Στρατού μας και προπαντός τον ανίκητο και περήφανο Ελληνικό λαό.

Η χώρα μας τέλος έχει συμπράξει ισχυρότατες συμμαχίες με προεξέχουσες αυτές με ΗΠΑ και Γαλλία, γεγονός που αποτελεί πέραν των ανωτέρω έναν ισχυρότατο αποτρεπτικό παράγοντα ενάντια στην επιθετική Τουρκία.

Η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών SAT (Υποβρύχιας Επίθεσης – Su Altı Taarruz).

Η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών SAT είναι Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων αντίστοιχη της Ελληνικής Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΜΥΚ) του ΠΝ.

Η SAT αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Τ/ΓΕΕΘΑ για την εκτέλεση των «δύσκολων» αποστολών στο θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου. Πιθανώς θα αποτελεί την πρώτη Μονάδα με την οποία οι Ελληνικές Δυνάμεις αναμένεται να εμπλακούν, καθώς τμήματα της SAT θα προπορεύονται της (υποτιθέμενης) Τουρκικής αποβατικής δύναμης, για την εκλογή κι εκκαθάριση ενός χώρου απόβασης.

Η SAT είναι τμήμα επιπέδου Συντάγματος, κι έχει την ίδια έδρα με τους Τούρκους Πεζοναύτες, την Φώκαια. Η οργάνωση της SAT είναι αντίστοιχη αυτής των SEALS, συνεπώς η συνολική τους δύναμη δεν υπερβαίνει τα 200-300 άτομα.

Οι αποστολές που θεωρητικά μπορούν να αναλάβουν τμήματα SAT είναι τα κάτωθι:

 • Επιτήρηση-Παρακολούθηση εχθρικών (σ.σ. Ελληνικών) εγκαταστάσεων και υποδομών.
 • Αθόρυβες δολιοφθορές εναντίον πλοίων και ναυτικών εγκαταστάσεων.
 • Διείσδυση στην Περιοχή ΔΜ του εχθρού.
 • Αποβίβαση κι εκκαθάριση της ακτής όπου θα αποβιβασθούν τμήματα της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, και στη συνέχεια διεξαγωγή επιχειρήσεων από κοινού, για την δημιουργία αρχικού προγεφυρώματος.
 • Έρευνα και Διάσωση.
 • Αντιτρομοκρατικές Επιχειρήσεις (σ.σ. εναντίον του PKK).

Τέλος, η εκπαίδευση του προσωπικού διαρκεί 48-52 εβδομάδες (αναλόγως βαθμού), και περιλαμβάνει τα εξής αντικείμενα:

 • Εισαγωγή – Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση.
 • Κατάδυση.
 • Χερσαίες Επιχερήσεις.
 • ‘Α βοήθειες Μάχης.
 • Αεραποβάσεις.
 • Ειδικές Επιχειρήσεις.
 • Χειρισμός εκρηκτικών υλών & μηχανισμών (IEDS).
 • Εκπαίδευση Διοίκησης Διμοιρίας (για τους Διμοιρίτες και τους βοηθούς αυτών).

Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (Υποβρύχιας Άμυνας – Sualtı Savunma)

Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (Υποβρύχιας Άμυνας – Sualtı Savunma), είναι Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων αμυντικού χαρακτήρα. Αντίστοιχη Ελληνική ανεξάρτητη Μονάδα δεν υπάρχει. Τις αποστολές της SAS, τις εκτελούν μερικά τμήματα της ΜΥΚ, καθώς και η ΜΥΑ/ΛΣ η οποία υπάγεται απευθείας στο ΓΕΕΘΑ στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, κι ενεργεί σαν την SAS σε περίοδο πολέμου.

Η έδρα, η οργάνωση, η εκπαίδευση κι ο εξοπλισμός της SAS είναι ίδιος με της SAT που περιγράψαμε παραπάνω. Η κυριότερη διαφορά της SAS από την SAT είναι στην αποστολή της κάθε Μονάδας.

Αποστολή SAS

Η SAS γενικά αναλαμβάνει αποστολές αμυντικού/ επιθετικού EOD (εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών), καθώς κι αποστολές εκκαθάρισης φίλιων κι εχθρικών ακτών και λιμανιών από νάρκες.

Ως εκ τούτου, η SAS δεν εκτελεί μάχιμες επιχειρήσεις (π.χ. ανταλλαγή πυρών με εχθρικές δυνάμεις), ούτε επιθετική διείσδυση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούν να το κάνουν αν απαιτηθεί.

Πιο αναλυτικά, οι αποστολές της SAS είναι οι παρακάτω:

 • Αμυντικό EOD (απενεργοποίηση υποθαλάσσιων όπλων όπως νάρκες και IEDs που βρίσκονται κοντά σε Τουρκικά λιμάνια, ακτές και εγκαταστάσεις).
 • Επιθετικό EOD σε εχθρικές ακτές, πριν την εκτέλεση αποβάσεως.
 • Επίβλεψη της άμυνας ναυτικών εγκαταστάσεων από ασύμμετρες απειλές.
- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παραγωγή USV και UUV στην Ελλάδα και η ανάγκη ανάπτυξης ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα

Τη Βοστώνη επισκέπτεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των ενεργειών για τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με την «Ατζέντα 2030». Ο ΥΕΘΑ...

Rafale: Απόλυτος κυρίαρχος στον «ΗΝΙΟΧΟ» το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας

*Του Κώστα Σαρικά-onalert.gr Όσο οι Έλληνες ιπτάμενοι μυούνται στα μυστικά του Rafale τόσο το πανίσχυρο γαλλικό μαχητικό εδραιώνει την κυριαρχία του, αποδεικνύοντας σε όλες τις μεγάλες ασκήσεις...

Ν. Δένδιας: Τα σχέδια για οπλικά συστήματα «made in Greece»

Στόχος είναι τους αμέσως επόμενους μήνες να θεσμοθετηθεί το ΕΛΚΑΚ, το οποίο θα διαθέτει χρηματοδότηση για την κατασκευή πρωτοτύπων με βάση τις ανάγκες του...

Μία κυπριακή εταιρεία λεωφορείων μεταφέρει αδιάντροπα τουρίστες στην κατεχόμενη Κύπρο!

Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος Τι κάνει μια ελληνοκυπριακή εταιρεία λεωφορείων στα κατεχόμενα; Μεταφέρει τουρίστες. Ναι, εμείς οι ίδιοι μεταφέρουμε τους ξένους για να κάνουν εκδρομές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 200 drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από 200 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, η «συντριπτική πλειονότητα» των οποίων αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες,...

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σε πνεύμα συνεργασίας και...

Iron Sting – Iron Beam – Iron Dome: Τα τρία υπερόπλα του Ισραήλ στον πόλεμο κατά του Ιράν

Iron Sting - Iron Beam - Iron Dome. Αυτά τα τρία υπερσύγχρονα αντιεροπορικά συστήματα που διαθέτει το Ισραήλ κατάφερε να κρατήσει τη χώρα... άβρεχτη...