21.8 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Αποκλειστικό: Το Qatargate, η συνεργασία τουρκικών & πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Panzeri, ο σύζυγος της Καϊλή & ο Τούρκος δικηγόρος που είναι φίλος του Ερντογάν

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Πριν από μερικά χρόνια, διάφορες εκθέσεις ανέφεραν ότι η Τουρκία και το Πακιστάν είχαν δημιουργήσει μια ειδική μονάδα για να διεξάγει προπαγάνδα κατά της Ινδίας, ειδικά στο Τζαμού και Κασμίρ. Η Πακιστανική ISI (μυστικές υπηρεσίες) είχαν αναλάβει όλο το πρότζεκτ. Ένα παράδειγμα αυτής της συντονισμένης κοινής εκστρατείας έγινε εμφανές στις αρχές του 2021, όταν μια εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κατέθεσε νομική έφεση σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του Υπουργού Εσωτερικών και του Αρχηγού Στρατού της Ινδίας για φερόμενα ”εγκλήματα” πολέμου στο Τζαμού και Κασμίρ.

Πιο πρόσφατα, ενώ το σκάνδαλο Qatargate αποκάλυψε τη διαφθορά των βουλευτών της ΕΕ από το καθεστώς του Κατάρ που περιλάμβανε δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος άνω των 300.000 ευρώ, είναι λιγότερο γνωστό ότι ο βασιλιάς στο σκάνδαλο, ο Hakan Camuz ήταν επίσης ο εγκέφαλος πίσω από τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις στο Ινδία πέρυσι. Ο Hakan Camuz είναι νομικός σύμβουλος Τουρκικής καταγωγής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εταιρείες του, Stoke White (SW) και The Radiant Trust, πλήρωσαν στην Equality Consultancy, μια εταιρεία που συνδέεται με υπόπτους του #Qatargate, τον πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Pier Antonio Panzeri και τον βοηθό του Francesco Giorgi με 75.000 ευρώ.

Είναι η ίδια εταιρεία που είχε εξαπολύσει την επίθεση κατά της Ινδίας τον Ιανουάριο του 2021, κατηγορώντας τον Στρατό για «γενοκτονία στο Κασμίρ» με βάση μια «έρευνα» του Νομικού Φόρουμ για τις Καταπιεσμένες Φωνές του Κασμίρ (LFOVK). Η LFOVK είναι μια άλλη αμφίβολη οντότητα με επικεφαλής τον Πακιστανό δικαστή, δικαστή Ali Nawaz Chawhan και τον δικηγόρο Nasir Qadri.

Ήταν η LFOVK που είχε ξεκινήσει την τάση του Twitter «#arrestindianarmychief» εγκλήματα στο Κασμίρ» μαζί με τη SW. Η εταιρεία SW, σε μια ανακοίνωση, είχε δηλώσει τότε ότι άσκησε «νομική προσφυγή» κατά του αρχηγού του Ινδικού Στρατού.

- Advertisement -

Ο Hakan Camuz, επικεφαλής της εταιρείας, φέρεται να είπε: «Οι μουσουλμάνοι από το Κασμίρ έχουν μόνο το διεθνές δίκαιο ως ”όπλο”».

Το χέρι της ISI σε αυτό το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρα κατανοητό από τους περισσότερους και ως εκ τούτου, αυτή η καμπάνια δεν πήγε πολύ μακριά. Από την ίδρυσή της, η εταιρεία SW έχει δημοσιεύσει δύο άρθρα κατά της Ινδίας: India: Silenting Journalism & Human Rights in Kashmir (19 Ιανουαρίου 2022), από τον Khalil Dewan με τίτλο «India’s War Crimes in Kashmir: Violence and «Dissent & the War on Terror» ( 24 Αυγούστου 2022), από τους Khalil Dewan & Nasir Qadri. Ο Khalil Dewan είναι επικεφαλής των ερευνών στη SW από τον Ιούνιο του 2021.

Πριν ενταχθεί στο Stoke White, εργάστηκε στο TRT World Research Center από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2019. Εργάστηκε επίσης ως ερευνητής στο Middle East Monitor (2017-2018). Ο Nasir Qadri είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Νομικού Φόρουμ για το Κασμίρ (LFK), παλαιότερο «Νομικό Φόρουμ για τις Καταπιεσμένες Φωνές του Κασμίρ (LFOVK)». Δραστηριοποιείται από το Πακιστάν. Ο Νασίρ έχει παγκόσμιες διασυνδέσεις και επισκέπτεται συχνά την Τουρκία. Ο Qadri έχει στενούς δεσμούς με την Jamaat-e- Islami και τη DG, ISPR, το τμήμα προβολής του ISI. Σήμερα, ο Hakan Camuz βρίσκεται υπό έρευνα καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου «Qatargate».

Ο Hakan Camuz είπε ότι δύο από τις ομάδες του είχαν δημιουργήσει ένα συμβούλιο, με μια εταιρεία που συνδέεται με τον Francesco Giorgi, βοηθό του Pier Antonio Panzeri. Ένα ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει ότι ο Camuz είπε ότι μίλησε μόνο με τον Giorgi και πίστευε ότι η εταιρεία ήταν νόμιμη. Εάν η έρευνα συνεχιστεί εις βάθος, μπορούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα κατά του Camuz. Οι Ιταλοί εισαγγελείς έχουν επεκτείνει έκτοτε την έρευνα και στο Βέλγιο για ύποπτη διαφθορά ανοίγοντας ξεχωριστή έρευνα για ξέπλυμα χρήματος.

Οι εισαγγελείς εξετάζουν πληρωμές ύψους σχεδόν 300.000 ευρώ σε λογαριασμούς ιταλικών τραπεζών που τηρούνται στην Intesa Sanpaolo από μια εταιρεία συμβούλων που ιδρύθηκε από τον λογιστή του Panzeri. Σύμφωνα με το πρακτικό της δήλωσης του Giorgi στους ερευνητές, η εταιρεία Equality Consultancy με έδρα το Μιλάνο, φέρεται να συστάθηκε από τους συνεργάτες του Panzeri και του Giorgi στην Ιταλία ως μέσο πληρωμής για τις προσπάθειές τους για λόμπι.

Η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση στα τέλη του 2020 και τελικά έκλεισε τον Ιούνιο του 2021. Δύο οντότητες, που πλήρωσαν στη συμβουλευτική εταιρεία συνολικά 75.000 ευρώ, συνδέονται με την Camuz, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το 2019, το The Radiant Trust, ένας «οργανισμός χορηγίας» όπου ο Camuz είναι διαχειριστής, χρεώθηκε με 50.000 ευρώ από την Equality Consultancy. Η εταιρεία συμβούλων της Camuz με έδρα το Λονδίνο, Phronesis, η οποία μετονομάστηκε σε Stoke White τον Νοέμβριο του 2021, χρεώθηκε με 25.000 ευρώ. Μια ξεχωριστή εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη εκδόθηκε με δύο τιμολόγια συνολικού ύψους 200.000 ευρώ από την ιταλική εταιρεία συμβούλων. Το πρώτο τιμολόγιο, που εκδόθηκε στα τέλη του 2018, ήρθε όταν ο Panzeri ήταν ακόμη ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Camuz ισχυρίστηκε ότι ήταν «συντετριμμένος» από τους ισχυρισμούς του Giorgi και είπε ότι «όλα ήταν ψέματα».

Ο Hakan Camuz έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια Ερντογάν. Έχει διατελέσει Διευθυντής δύο τουρκικών μετώπων: Της MUSIAD & της Turken Foundation. Οι μητρικές οργανώσεις του ιδρύματος Turken του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ίδρυμα Ensar και το «TURGEV» ιδρύθηκαν το 1996 από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το 2016, το Ίδρυμα Ensar, το οποίο διοικείται από στενούς συνεργάτες του Προέδρου Ερντογάν, ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στο Karaman, την πόλη της κεντρικής Ανατολίας στην Τουρκία.

Το 2014, ο Camuz εκπροσώπησε επίσης τον γιο του Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, σχετικά με μια υπόθεση χρηματοδότησης τρομοκρατίας, όταν αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής της Τουρκίας (IHH) με το ISIS. Το IHH συνδέεται επίσης στενά με την οικογένεια Ερντογάν. Συγκεκριμένα, η TURGEV συνεργάζεται στενά σε συμμαχία με την IHH, η οποία έχει επίσης κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα, οι Τσετσένοι αυτονομιστές και η Χαμάς/ Το IHH κατονομάστηκε στα έγγραφα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και διερευνήθηκε για την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.

Το IHH συνεργάζεται επίσης με το Islami Sangh Nepal (ISN) που εδρεύει στο Κατμαντού στα σύνορα Bharat-Nepal. Το ISN βρίσκεται υπό το ραντάρ των ινδικών υπηρεσιών πληροφοριών επειδή φέρεται ότι παρείχε καταφύγιο σε φυγάδες τρομοκράτες το 2018. Το Radiant Trust, όπου ο Camuz υπηρετεί ως Trustee, έχει επίσης ένα αμφισβητούμενο ιστορικό. Ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας, Zafer Altinbas, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης σχεδόν επτά ετών για παραβίαση του μεταναστευτικού νόμου και λήψη χρημάτων από προϊόντα εγκλήματος. Ο Hakan Camuz είναι ένα λαμπερό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το Πακιστάν και η Τουρκία συνωμοτούν εναντίον της Ινδίας για να φέρουν αρνητική προσοχή στο Κασμίρ.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aποκλειστικό: Ο άξονας του κακού ενώνεται-Νέες οικονομικές ανάμεσα σε Πακιστάν-Τουρκία-Η Κίνα & ο ”Δρόμος του Μεταξιού”

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συναντήθηκε με κορυφαίους επιχειρηματίες στην τουρκική πρωτεύουσα το Σάββατο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Πακιστάν στην Άγκυρα. Ο Σεχμπάζ...

Στο τραπέζι σχέδια διχοτόμησης της Ουκρανίας – Τα μοντέλα Κορέας και Ισραήλ

O πόλεμος στην Ουκρανία έχει περιέλθει σε ένα τέλμα. Οι Δυτικοί συνεχίζουν να στηρίζουν το Κίεβο, ωστόσο σταδιακά όλο και περισσότεροι φαίνεται πως εκτιμούν ότι...

Στην Αλεξανδρούπολη με άκρα μυστικότητα βρέθηκε την Πέμπτη ο Διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣτον Έβρο βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη και παρέμεινε Παρασκευή με απόλυτη μυστικότητα, ο Διοικητής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, παράλληλα με την παρουσία...

Πώς βλέπει η Αθήνα τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν

"Better the devil you know” λένε ειδικοί όταν μιλούν για την επανεκλογή Ερντογάν στην Προεδρία της τουρκικής δημοκρατίας, με την Αθήνα να κρατάει μικρό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Έφυγε από την ζωή ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος!

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος. Ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος νοσηλευόταν με καρκίνο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε...

Παναγιώτης Δημητράς: Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δέσμευσε την περιουσία του – Κακουργήματα και στις ΜΚΟ που διαχειρίζεται – O ρόλος της...

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ο Παναγιώτης Δημητράς, επικεφαλής διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως...

Αποκλειστικό: Βίντεο και εικόνες-σοκ: Ουτσεκάδες στο Κόσοβο σήκωσαν χάρτη της ”Μ.Αλβανίας”, σύμφωνα με τον οποίο η Κέρκυρα και η Ήπειρος είναι αλβανικά εδάφη!

Μία προκλητική συγκέντρωση είχαμε στη Νότια Μιτρόβιτσα, από Αλβανούς του Κοσόβου. Έδειξαν σημαίες της Δημοκρατίας της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και τη σημαία της...

Αποκλειστικό: Τουρκικό video game ”δείχνει Τούρκους να καταλαμβάνουν ελληνική βραχονησίδα & να συλλαμβάνουν Έλληνες στρατιώτες”-Ψυχολογικές επιχειρήσεις από την Άγκυρα-Ιδού ο στόχος τους

Ένα προκλητικό βίντεο ήρθε στα ''χέρια'' του Directus. Βίντεο που ανέβασε τουρκικός λογαριασμός στο youtube, δείχνει Τούρκος κομάντος να ''καταλαμβάνουν ελληνική βραχονησίδα''. Πρόκειται βέβαια...