27.2 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Αποκλειστικό: Να μπουν στην ελληνική βουλή θέλουν τα ”όργανα” της Άγκυρας στη Θράκη! – ”Το εκλογικό όριο του 3% θα πρέπει να αρθεί”

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Συνεχίζουν να προκαλούν τα ”όργανα” της Άγκυρας στη Θράκη. Είναι ξεκάθαρος πλέον ο τουρκικός σχεδιασμός.

Αναλυτικά τι αναφέρει μειονοτικό ΜΜΕ:

”Και πάλι ήταν τέτοια εποχή εκλογών. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κομοτηνή το 1991 και εξήγησε τις έννοιες της «Ισονομίας – Ισοπολιτείας» σχετικά με τη μειονότητα. Αυτά τα λόγια έγιναν μια νέα ελπίδα για τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας, που μέχρι τότε δεν είχαν καταφέρει να επωφεληθούν από την ιθαγένεια και τα μειονοτικά τους δικαιώματα. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια παρατηρήθηκε μεγάλη πρόοδος στις αγοραπωλησίες ακινήτων, στην επισκευή σπιτιού, στο δίπλωμα οδήγησης κ.λπ. στους Τούρκους. Δυστυχώς, δεν σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Τώρα, αυτή τη φορά, ο γιος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Κομοτηνή ως πρωθυπουργός την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Αναμφίβολα, οι δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών που έρχονται στην περιοχή μας είναι πολύ σημαντικές. Ειδικά αν αυτό το πρόσωπο είναι ο πρωθυπουργός που διοικεί τη χώρα, οι προσδοκίες από την επίσκεψη αυξάνονται εξίσου.

Η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, διεθνών συνθηκών και συμφωνιών είναι η πιο φυσική προσδοκία στην Ελλάδα, μια χώρα της Ε.Ε. Η αποτυχία εφαρμογής τους ή η μη εφαρμογή τους σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού υποδηλώνει έλλειψη δημοκρατίας.

- Advertisement -

Μπορούμε να απαριθμήσουμε τις προσδοκίες των μελών της Τουρκικής Μειονότητας που ζουν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας από τον Πρωθυπουργό Μιτσοτάκη ως εξής:

Εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ για την προσδοκία της μειοψηφίας για δικαιοσύνη και την παροχή νομικού καθεστώτος στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης.


Να διοριστούν οι ηθικοί αρχηγοί της μειοψηφίας, οι εκλεγμένοι από τους Τούρκους μουφτήδες σε Κομοτηνή και Ξάνθη και να τερματιστεί η εφαρμογή του διορισμού που δεν εγκρίνεται από τον λαό μας.


Πρέπει να τερματιστεί το σύστημα διορισμών στις διοικήσεις των ιδρυμάτων και να διεξαχθούν εκλογές.


Περίπου 50 χιλιάδες άτομα που αφαιρέθηκαν την υπηκοότητά τους με το ρατσιστικό 19ο άρθρο θα πρέπει να πολιτογραφηθούν ξανά.


Πρέπει να επιτρέπεται οργάνωση με «τουρκική» εθνική ταυτότητα.


Το εκλογικό όριο του 3% θα πρέπει να αρθεί για τα κόμματα και τους ανεξάρτητους υποψηφίους.


Οι επίμονες απαιτήσεις της BAKEŞ για τα δίγλωσσα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να λειτουργούν όπως τα μειονοτικά σχολεία πρέπει να ικανοποιηθούν.


Να ανοίξουν νέα μειονοτικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λύκειας σε απομακρυσμένες περιοχές σε Ξάνθη και Κομοτηνή.


Στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ξάνθης τα παιδιά στοιβάζονται σαν ψάρια και συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους σε ανθυγιεινές τάξεις και οι δάσκαλοι δύσκολα βρίσκουν πού να καθίσουν. Χρειάζεται επειγόντως νέο κτίριο για το σχολείο.


Τα μειονοτικά σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν με πρόσχημα τις ελλείψεις μαθητών.


Οι κανόνες της «παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» θα πρέπει να ισχύουν και να γίνονται σεβαστοί όσον αφορά την αποκατάσταση, προστασία και κατάχρηση τουρκικών αρχιτεκτονικών έργων της Οθωμανικής περιόδου που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή.


Προγράμματα της ΕΕ για μειονότητες σε οικονομικά ζητήματα θα πρέπει να αναπτυχθούν στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της ΕΕ.


Ιδιαίτερη στήριξη θα πρέπει να δοθεί στους παραγωγούς για να μην καταστραφεί η καπνοπαραγωγή, που αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό είδος της χώρας μας.”

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκλειστικό-Τουρκική ανησυχία: ”Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ελλάδα”

Τι αναφέρει το δημοσίευμα: ''Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ελλάδα. Ο Ελληνικός Στρατός επέλεξε 62+102 τεθωρακισμένα M2A2 ODS-SA, οι ΗΠΑ τα δώρισε. Ο Ελληνικός Στρατός...

Αποκλειστικό: Λογαριασμός που έχει προνομιακή σχέση με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κάνει επίθεση στην Ελλάδα!-Αναπαράγει άρθρο ελληνικού ΜΜΕ-”Ανταρσία στη Φ/Γ ΥΔΡΑ”!

Απίστευτη προπαγάνδα από λογαριασμό που συνδέεται με την Τουρκία! O αλλοδαπός λογαριασμός "Clash Report" (που έχει προνομιακή σχέση με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με...

Αποκλειστικό-”Ουρλιάζουν” οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες θα πουλήσουν F-16 και θα αγοράσουν Rafale για να χτυπήσουν την Τουρκία”

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ: ''Οι Έλληνες θα πουλήσουν F-16 και θα αγοράσουν πολεμικά αεροπλάνα για να χτυπήσουν την Τουρκία. Μια κίνηση αστραπιαία ήρθε από την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Πελόζι «επιβεβαιώνει σθεναρά την υποστήριξη του Κογκρέσου στον λαό του Θιβέτ»

«Σήμερα, ήταν τιμή μου να συμμετάσχω σε μια δικομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου για να συναντηθώ με την Αυτού Αγιότητα, τον 14ο @DalaiLama , στη...

Former US House Speaker Pelosi ‘strongly reaffirms Congressional support for people of Tibet’

“Today, it was my honor to join a bipartisan Congressional delegation to meet with His Holiness, the 14th @DalaiLama , in Dharamsala, India. In...