32.9 C
Athens
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Αποκλειστικό: Η Τουρκία στοχοποιεί ευθέως τη Θράκη-Επιστολή της «”Τουρκικής” Ομοσπονδίας Δ. Θράκης» στις ΗΠΑ: ”Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματά μας”!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

H Toυρκία επιχειρεί να δημιουργήσει κρίση πλέον σε δύο μέτωπα. Δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και στη Θράκη!

Όπως θα σας παρουσιάσει αποκλειστικά σήμερα το Directus.gr, η λεγόμενη ”Ευρωπαϊκή Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF)”, μετά το ”πράσινο φως” της Άγκυρας, επιθυμεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη Θράκη μας!

Ούτε τα προσχήµατα δεν κρατάει πλέον η Αγκυρα σε σχέση µε τους µουσουλµάνους που ζουν στην Ελλάδα. Tα σχεδιά της, που βρίσκονται στο τραπέζι εδώ και δεκαετίες, έχουν σαν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης στη Θράκη μας.

Αυτό αφενός λαμβάνει χώρα με την προπαγάνδα που ασκεί το προξενείο της Άγκυρας, καθώς καταπιέζει τον μουσουλμανικό πληθυσμό και αφετέρου η Τουρκία μέσω των μεγάλων κυμάτων μετανάστευσης που στέλνει στην χώρα μας, μέσω της διόδου του Έβρου, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πολυπληθές φανατικό κράμα μουσουλμάνων στην περιοχή.

Όλα αυτά τα χρόνια, υπό την απόλυτη έως εγκληματική πολιτική ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων, υφαίνει με προσοχή και υπέρμετρη στρατηγική σχεδίαση τον δικό της ιστό στην ευρύτερη περιοχή η Άγκυρα.

- Advertisement -

Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ:

”Στην παράλληλη έκθεσή της, η ABTTF παρουσίασε λεπτομερώς τα προβλήματα της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και τις ”παραβιάσεις” των δικαιωμάτων τις οποίες έχει υποστεί.

Η ”Ευρωπαϊκή ”Τουρκική ”Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF)” συνέταξε έκθεση και την υπέβαλε στις αρχές των ΗΠΑ. Στην παράλληλη έκθεσή της, η ABTTF παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και μετέφερε τα προβλήματα και τις τρέχουσες εξελίξεις της ”τουρκικής” κοινωνίας που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεση των ΗΠΑ.

Στην παράλληλη έκθεσή της, η ABTTF εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη διαγραφή του τίτλου των μελών εθνικών/φυλετικών/εθνοτικών μειονοτήτων στην έκθεση του 2021 και την περιορισμένη κάλυψη των προβλημάτων της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Δηλώνοντας ότι η ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης (ITB), η οποία έκλεισε λόγω της λέξης «Τούρκος» στο όνομά της με την απόφαση του ΣτΕ στις 29 Ιουνίου 2021, απέρριψε την αίτηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και την επιστροφή της επίσημης νομικής της προσωπικότητας, η ABTTF δήλωσε ότι η ITB απέρριψε το αίτημα στις 10 Ιουλίου. Σημείωσε ότι διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του ΣτΕ, που αγνόησε τη νομολογία του ΕΔΑΔ, με την πορεία που οργάνωσε το 2021.

Σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σχετικά με την ομάδα υποθέσεων «Bekir Usta and Others», η οποία περιλαμβάνει την ”τουρκική” κοινότητα Δυτικής Θράκης, η ABTTF αναφέρει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος ”Τουρκικών” Γυναικών Επαρχίας Ροδόπης και η Ένωση Μειονοτήτων Νέων της επαρχίας Meriç, δεν είναι εγγεγραμμένα από τα ελληνικά εθνικά δικαστήρια. Ανέφερε ότι οι προσφυγές συζητήθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2021, αλλά ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αναμένεται να λάβει θετική απόφαση για τις δύο ενώσεις σε αυτή την ομάδα υποθέσεων, που έχουν πολιτικοποιηθεί πλήρως. Η ABTTF προέτρεψε την Ελλάδα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση για να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ σχετικά με την «Ομάδα Υποθέσεων Μπεκίρ Ούστα και Άλλοι» και να επιτρέψει την εγγραφή ενώσεων με το όνομα «Τούρκοι».

Η ABTTF δήλωσε ότι υπό τον τίτλο της θρησκευτικής ελευθερίας, το δικαίωμα να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες παραχωρήθηκε στην ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης με τη Συμφωνία των Αθηνών του 1913 και αυτό το δικαίωμα κατοχυρώθηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Σημειώνοντας ότι η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης είχε το δικαίωμα να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα δικά της εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 υπό τον τίτλο της εκπαίδευσης, η ABTTF δήλωσε ότι αυτή η αυτονομία της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης έχει καταστραφεί από διάφορες νομικές ρυθμίσεις και πρακτικές με τα χρόνια. Σημειώνοντας ότι παρά το ότι είχαν αυτόνομο καθεστώς, τα δίγλωσσα ”τουρκικά” δημοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη έκλειναν ένα προς ένα κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης μαθητών, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που ελήφθησαν το 2010. Σημείωσε ότι ο αριθμός των ”τουρκικών” δημοτικών σχολείων που ήταν 194, μειώθηκε σταδιακά με τα χρόνια σε 103 το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η ABTTF προέτρεψε την Ελλάδα να αποκαταστήσει την εκπαιδευτική αυτονομία της ”Τουρκικής” κοινότητας της Δυτικής Θράκης που εγγυάται η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και να επιτρέψει στην ”τουρκική” κοινότητα της Δυτικής Θράκης να ιδρύσει δίγλωσσα ιδιωτικά νηπιαγωγεία με το άνοιγμα δίγλωσσων νηπιαγωγείων στο σχολικό σύστημα της ”τουρκικής” μειονότητας”, αναφέρει το δημοσίευμα!

Η Τουρκία, συστηματικά, εδώ και δεκαετίες, προωθεί μέσω του Προξενείου Κομοτηνής μια ανθελληνική προπαγάνδα, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Θράκης, δηλαδή στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Οι Κυβερνήσεις της Άγκυρας, είτε Κεμαλικές, είτε Ισλαμικές, είτε στρατιωτικές, πλειοδοτούν στην ανθελληνική προπαγάνδα , την οποία και αναθέτουν σε πράκτορες της ΜΙΤ που στελεχώνουν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Ο στόχος της Τουρκίας είναι: Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος ( καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση ή αυτονομία (κατά το πρότυπο του Κοσσόβου) και τελικά προσάρτηση στην «μητέρα Πατρίδα (Τουρκία).

Πως θα γίνει αυτό; Καταρχήν ειρηνικά μέσω δημοψηφισμάτων. Και ποιοι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την εθνοτική αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης.

Οι τουρκογενείς έλληνες πολίτες, που θα έχουν αποκτήσει γη και ακίνητα και οι ηγέτες τους, θα είναι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα Δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια.

Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να κινηθούν στην Αθήνα, πριν είναι αργά!

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ινδία εγκαινίασε την Παγκόσμια Συμμαχία Βιοκαυσίμων! Στόχος ο ενεργειακός μετασχηματισμός

Την Παγκόσμια Συμμαχία Βιοκαυσίμων (GBA) παρουσία επιφανών ηγετών από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τα ΗΑΕ, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Αργεντινή, Μπαγκλαντές και Μαυρίκιος, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός...

Αρμένιος ΥΠΕΞ από το βήμα του ΟΗΕ: Μαζικές θηριωδίες κα εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ – Πληροφορίες για περισσότερα από 200 θύματα

Για «εθνοκάθαρση και μαζικές θηριωδίες» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κατηγορεί η Αρμενία το Αζερμπαϊτζάν. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη...

Καμία τελική συμφωνία για Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες

Δεν υπήρξε τελική συμφωνία ανάμεσα στους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις Αρχές του Αζερμπαϊτζάν στις συνομιλίες που διεξήχιησαν στην πόλη Γέβλαχ. Αυτό μετέδωσε...

Αποκάλυψη! “Βόμβες αντί Σωτηρίας” – Οι ΗΠΑ “διέσωσαν” οικονομικά το Πακιστάν μεταφέροντας πακιστανικά όπλα στην Ουκρανία

Μια έρευνα από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδήσεων The Intercept, αποκάλυψε πώς η Ουάσιγκτον μεσολάβησε σε μια συμφωνία με την οποία οι μυστικές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αποκλειστικό:”Εγκεφαλικά” προκάλεσε στους Αλβανούς δημοσιογράφος από την Β. Ήπειρο: ”Θέλουμε δημοψήφισμα για αυτοδιάθεση”

Δυναμική απάντηση έδωσε στους Αλβανούς ο δημοσιογράφος και φίλος του Directus.gr, Σταύρος Μάρκο. Ανησυχητική χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Μάρκο την κατάσταση στη Χειμάρρα, λέγοντας ότι...

Σωστή απόφαση: Από Στρατοδικείο θα περάσουν οι ένστολοι που διέρρευσαν φωτογραφίες με τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο

Ενώπιον της στρατιωτικής Δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθούν σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπαίτιοι για τη διαρροή των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στη βάση της Αεροπορίας Στρατού...

Λιβύη: Η ΕΥΠ έχει εμπλακεί στην έρευνα για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου-Το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο»...

Και επίσημα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εμπλακεί στην έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη,...