28.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Αποκλειστικό: Η Τουρκία στοχοποιεί ευθέως τη Θράκη-Επιστολή της «”Τουρκικής” Ομοσπονδίας Δ. Θράκης» στις ΗΠΑ: ”Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματά μας”!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

H Toυρκία επιχειρεί να δημιουργήσει κρίση πλέον σε δύο μέτωπα. Δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και στη Θράκη!

Όπως θα σας παρουσιάσει αποκλειστικά σήμερα το Directus.gr, η λεγόμενη ”Ευρωπαϊκή Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF)”, μετά το ”πράσινο φως” της Άγκυρας, επιθυμεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη Θράκη μας!

Ούτε τα προσχήµατα δεν κρατάει πλέον η Αγκυρα σε σχέση µε τους µουσουλµάνους που ζουν στην Ελλάδα. Tα σχεδιά της, που βρίσκονται στο τραπέζι εδώ και δεκαετίες, έχουν σαν στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης στη Θράκη μας.

Αυτό αφενός λαμβάνει χώρα με την προπαγάνδα που ασκεί το προξενείο της Άγκυρας, καθώς καταπιέζει τον μουσουλμανικό πληθυσμό και αφετέρου η Τουρκία μέσω των μεγάλων κυμάτων μετανάστευσης που στέλνει στην χώρα μας, μέσω της διόδου του Έβρου, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πολυπληθές φανατικό κράμα μουσουλμάνων στην περιοχή.

Όλα αυτά τα χρόνια, υπό την απόλυτη έως εγκληματική πολιτική ανοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων, υφαίνει με προσοχή και υπέρμετρη στρατηγική σχεδίαση τον δικό της ιστό στην ευρύτερη περιοχή η Άγκυρα.

- Advertisement -

Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ:

”Στην παράλληλη έκθεσή της, η ABTTF παρουσίασε λεπτομερώς τα προβλήματα της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και τις ”παραβιάσεις” των δικαιωμάτων τις οποίες έχει υποστεί.

Η ”Ευρωπαϊκή ”Τουρκική ”Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF)” συνέταξε έκθεση και την υπέβαλε στις αρχές των ΗΠΑ. Στην παράλληλη έκθεσή της, η ABTTF παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και μετέφερε τα προβλήματα και τις τρέχουσες εξελίξεις της ”τουρκικής” κοινωνίας που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεση των ΗΠΑ.

Στην παράλληλη έκθεσή της, η ABTTF εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη διαγραφή του τίτλου των μελών εθνικών/φυλετικών/εθνοτικών μειονοτήτων στην έκθεση του 2021 και την περιορισμένη κάλυψη των προβλημάτων της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Δηλώνοντας ότι η ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης (ITB), η οποία έκλεισε λόγω της λέξης «Τούρκος» στο όνομά της με την απόφαση του ΣτΕ στις 29 Ιουνίου 2021, απέρριψε την αίτηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και την επιστροφή της επίσημης νομικής της προσωπικότητας, η ABTTF δήλωσε ότι η ITB απέρριψε το αίτημα στις 10 Ιουλίου. Σημείωσε ότι διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του ΣτΕ, που αγνόησε τη νομολογία του ΕΔΑΔ, με την πορεία που οργάνωσε το 2021.

Σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σχετικά με την ομάδα υποθέσεων «Bekir Usta and Others», η οποία περιλαμβάνει την ”τουρκική” κοινότητα Δυτικής Θράκης, η ABTTF αναφέρει ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος ”Τουρκικών” Γυναικών Επαρχίας Ροδόπης και η Ένωση Μειονοτήτων Νέων της επαρχίας Meriç, δεν είναι εγγεγραμμένα από τα ελληνικά εθνικά δικαστήρια. Ανέφερε ότι οι προσφυγές συζητήθηκαν την 1η Οκτωβρίου 2021, αλλά ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν αναμένεται να λάβει θετική απόφαση για τις δύο ενώσεις σε αυτή την ομάδα υποθέσεων, που έχουν πολιτικοποιηθεί πλήρως. Η ABTTF προέτρεψε την Ελλάδα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση για να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ σχετικά με την «Ομάδα Υποθέσεων Μπεκίρ Ούστα και Άλλοι» και να επιτρέψει την εγγραφή ενώσεων με το όνομα «Τούρκοι».

Η ABTTF δήλωσε ότι υπό τον τίτλο της θρησκευτικής ελευθερίας, το δικαίωμα να εκλέγουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες παραχωρήθηκε στην ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης με τη Συμφωνία των Αθηνών του 1913 και αυτό το δικαίωμα κατοχυρώθηκε από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Σημειώνοντας ότι η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης είχε το δικαίωμα να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα δικά της εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 υπό τον τίτλο της εκπαίδευσης, η ABTTF δήλωσε ότι αυτή η αυτονομία της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης έχει καταστραφεί από διάφορες νομικές ρυθμίσεις και πρακτικές με τα χρόνια. Σημειώνοντας ότι παρά το ότι είχαν αυτόνομο καθεστώς, τα δίγλωσσα ”τουρκικά” δημοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη έκλειναν ένα προς ένα κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης μαθητών, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που ελήφθησαν το 2010. Σημείωσε ότι ο αριθμός των ”τουρκικών” δημοτικών σχολείων που ήταν 194, μειώθηκε σταδιακά με τα χρόνια σε 103 το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η ABTTF προέτρεψε την Ελλάδα να αποκαταστήσει την εκπαιδευτική αυτονομία της ”Τουρκικής” κοινότητας της Δυτικής Θράκης που εγγυάται η Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και να επιτρέψει στην ”τουρκική” κοινότητα της Δυτικής Θράκης να ιδρύσει δίγλωσσα ιδιωτικά νηπιαγωγεία με το άνοιγμα δίγλωσσων νηπιαγωγείων στο σχολικό σύστημα της ”τουρκικής” μειονότητας”, αναφέρει το δημοσίευμα!

Η Τουρκία, συστηματικά, εδώ και δεκαετίες, προωθεί μέσω του Προξενείου Κομοτηνής μια ανθελληνική προπαγάνδα, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Θράκης, δηλαδή στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Οι Κυβερνήσεις της Άγκυρας, είτε Κεμαλικές, είτε Ισλαμικές, είτε στρατιωτικές, πλειοδοτούν στην ανθελληνική προπαγάνδα , την οποία και αναθέτουν σε πράκτορες της ΜΙΤ που στελεχώνουν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Ο στόχος της Τουρκίας είναι: Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος ( καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση ή αυτονομία (κατά το πρότυπο του Κοσσόβου) και τελικά προσάρτηση στην «μητέρα Πατρίδα (Τουρκία).

Πως θα γίνει αυτό; Καταρχήν ειρηνικά μέσω δημοψηφισμάτων. Και ποιοι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την εθνοτική αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης.

Οι τουρκογενείς έλληνες πολίτες, που θα έχουν αποκτήσει γη και ακίνητα και οι ηγέτες τους, θα είναι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα Δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια.

Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να κινηθούν στην Αθήνα, πριν είναι αργά!

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μονομερής προσπάθεια της Κίνας να αλλάξει το status quo των χωρών της Νότιας Ασίας

Ο ποταμός Shaksgam βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λεκάνης απορροής Karakoram και βρίσκεται στο στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ του παγετώνα Siachen, του Aksai Chin...

Αποκλειστικό: Η Τουρκία εγκαθιστά λογισμικό παρακολούθησης GPS και spyware στις εξαγωγές στρατηγικών όπλων

Ο Mustafa Murat Şeker, αντιπρόεδρος της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), αποκάλυψε διαδικασίες και μεθόδους παρακολούθησης καθώς η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει...

Προβλήματα συνεχίζει να έχει με τα εξοπλιστικά της η Τουρκία, που ψάχνει λύσεις-Τι συμβαίνει με τη Γερμανία!

Μεγάλη μείωση στο εξοπλιστικό της πρόγραμμα για τα F-16 έχουμε για την Τουρκία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης για τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η...

Τουρκία: Θέλει να μειώσει τη συμφωνία των $23 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των F-16 λόγω οικονομικής στενότητας, λέει το Bloomberg

Ένας νέο επεισόδιο στην ιστορία της προμήθειας F-16 και αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών της Τουρκίας εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα, αφού φαίνεται πως η Άγκυρα, μετά τις προσπάθειες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρή καταγγελία Μασκ: Η Κομισιόν ήθελε «μυστική συμφωνία» με το Χ για λογοκρισία χρηστών

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης του Χ, της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ, σε βάρος της Κομισιόν. Περνώντας στην αντεπίθεση μετά...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αχαΐα, νοτιοανατολικά της Πάτρας – Eίχε εστιακό βάθος 6,3 χιλιόμετρα

Σεισμός με μέγεθος 4,4 Ρίχτερ έγινε το βράδυ της Παρασκευής στις 22:26 νοτιοανατολικά της Πάτρας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός...

Η μονομερής προσπάθεια της Κίνας να αλλάξει το status quo των χωρών της Νότιας Ασίας

Ο ποταμός Shaksgam βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της λεκάνης απορροής Karakoram και βρίσκεται στο στρατηγικό σταυροδρόμι μεταξύ του παγετώνα Siachen, του Aksai Chin...

Οι τρομοκρατικές τακτικές του Πακιστάν προκαλούν αναταραχή στο J&K και στο Punjab – Οι Σιχ απαιτούν αυστηρή δράση

Σε μια ισχυρή και παθιασμένη απάντηση στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Kathua του Τζαμού και Κασμίρ, ο αρχηγός των Σιχ του Εθνικού Προέδρου...