11.9 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Velos Rotors: Τα ελληνικά drones – ελικόπτερα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

.businessdaily.gr- Ελένη Γαβριήλ

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Η Velos Rotors, μια startup από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνώς με πρωτοποριακά drones, ενώ πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση από τη Marathon Ventures.

Μια ελληνική startup, η Velos Rotors, πρωτοπόρος κατασκευάστρια ηλεκτρικών μη επανδρωμένων ελικοπτέρων, έχει καταφέρει να «ταξιδέψει» τα προϊόντα της από τη Νότια Κορέα μέχρι τις ΗΠΑ.

Από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τα πρωτοποριακά ελικόπτερα drones, έχουν καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς και να επιλεχθούν από ξένες εταιρείες προκειμένου να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές.

Αυτό ήταν που πριν λίγο καιρό ώθησε και τη Marathon Ventures να επενδύσει στη Velos Rotors το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε η χρηματοδότηση να αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση της διεθνώς αυξανόμενης ζήτησης και την περαιτέρω εξέλιξη των καινοτόμων ελικοπτέρων της, που σήμερα αποτελούν τα πιο ασφαλή, αξιόπιστα και άκρως αποτελεσματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παγκοσμίως στην κατηγορία τους.

Velos-Rotors-Drones

 

Η ιδέα της Velos Rotors

Η Velos Rotors ιδρύθηκε από τον Άρη Κολοκυθά το 2013 ύστερα από τρία χρόνια ενδελεχούς έρευνας και δοκιμών του πρωτότυπου ελικοπτέρου. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν κυκλοφορεί πλέον στην αγορά, αποτέλεσε όμως τη βάση για τη δημιουργία των μεταγενέστερων μοντέλων.

- Advertisement -

Η Velos Rotors έχει επιλέξει συνειδητά να παράγει ελικόπτερα drones και όχι πολυκόπτερα όπως συνηθίζεται γιατί αν και το κύριο χαρακτηριστικό και των δύο κατηγοριών είναι η κάθετη απογείωση και προσγείωση, εντούτοις τα ελικόπτερα είναι πιο αποτελεσματικά για τους εξής λόγους:

  • Πετυχαίνουν διπλάσιους χρόνους πτήσης λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επιφάνεια του στροφείου του ελικοπτέρου είναι πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα της επιφάνειας των πολλαπλών ελίκων των πολυκόπτερων. Συνεπώς και εφόσον η ώση είναι ανάλογη της επιφάνειας του φτερού, το ελικόπτερο παράγει την απαιτούμενη ώση, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.
  • Πετούν με μεγαλύτερες ταχύτητες απ’ ότι τα πολυκόπτερα, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η κατανάλωσή τους, με αποτέλεσμα στον ίδιο χρόνο πτήσης να μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερες αποστάσεις.
  • Είναι πιο αξιόπιστα και σταθερά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως σε ισχυρούς ανέμους. Αυτό οφείλεται, όχι μόνο στη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και στη μεγάλη περιστρεφόμενη μάζα του στροφείου, που δημιουργεί γυροσκοπική σταθεροποίηση.

Από τη Νάξο σε όλο τον κόσμο

Τα ελικόπτερα drones της Velos Rotors έχουν δοκιμαστεί ήδη στο δύσκολο περιβάλλον των Κυκλάδων (μεγάλη κίνηση, ισχυροί άνεμοι), καθώς πέρσι το καλοκαίρι συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα μεταφοράς ιατρικού υλικού από τη Νάξο, στις Μικρές Κυκλαδες. 

Όπως είπε στο BD ο Άρης Κολοκυθάς«η μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στις Μικρές Κυκλάδες πραγματοποιήθηκε από τη συνεργάτιδα εταιρεία Ucandrone, (που αποτελεί έναν από τους πρώτους πελάτες μας στην Ελλάδα), η οποία αγόρασε το ελικόπτερό μας, ειδικά για αυτό το σκοπό. Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα καταδεικνύει τη συνεισφορά που μπορεί να έχει ένα drone στην κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους δυσπρόσιτων / απομακρυσμένων περιοχών, με ελάχιστο κόστος και σε άμεσο χρόνο. Ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, οι συνάνθρωποί μας που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης, θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται γρήγορα και με ασφάλεια όλο το απαραίτητο φαρμακευτικό και υγειονομικό  υλικό».

Velos-Rotors-Drones

Ωστόσο αυτό ήταν μόνο ένα κομμάτι του «ταξιδιού» των drones της Velos Rotors, αφού οι πελάτες τους είναι κυρίως εταιρείες ή οργανισμοί που παρέχουν τις εξής υπηρεσίες:

  • εναέρια επιθεώρηση και έλεγχο (surveillance) μεγάλων εκτάσεων ή κρίσιμων υποδομών, 
  • χαρτογράφηση και τοπογράφηση υψηλής ακρίβειας με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (π.χ. LiDAR)
  • μεταφορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπως νησιά
  • μεταφορά ανθρώπινων μοσχευμάτων

Ανάμεσα στους πελάτες – συνεργάτες τους ξεχωρίζουν η MissionGo, το South West Research Institute, η Skylift, η WorldLink & Company, η GeoInspect κ.α. ενώ τους έχουν προσεγγίσει εταιρείες και για γεωργικές εφαρμογές, μεταφορές εμπορευμάτων (logistics), για κινηματογραφικές εναέριες λήψεις και για πυροπροστασία δασών.

Όμως πόσο δύσκολο είναι μια ελληνική εταιρεία να αναγνωριστεί διεθνώς και να φτάσει να την επιλέξει το Λιμενικό της Νότιας Κορέας για να επιτηρεί την ακτογραμμή της χώρας; Όπως είπε ο Α. Κολοκυθάς «πιστεύουμε ότι η προέλευση μιας εταιρείας δεν διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωσή της. Αντιθέτως, η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη μακροημέρευσή της. Η Velos Rotors επικεντρώνεται στο εμπορικό – αμυντικό κομμάτι της αγοράς, που παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση τα τελευταία χρόνια και, σε συνδυασμό με τον καινοτόμο σχεδιασμό (patented technology) και τη συνεχή έρευνα και εξέλιξη, παραμένουμε η κορυφαία επιλογή για τις παραπάνω εφαρμογές».

Όσον αφορά τα σχέδια της Velos Rotors για το μέλλον θα πει ο Α. Κολοκυθάς«Η Velos Rotors, έχοντας ένα από τα πλέον αξιόπιστα και άκρως αποτελεσματικά drones, βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης ενός νέου, μεγαλύτερου μοντέλου, που θα ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αγοράς και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στη βιομηχανία των drones παγκοσμίως και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, με γνώμονα τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια».

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Φρεγάτες και υποβρύχια ταυτόχρονα σε 4 πολυεθνικές αποστολές και ασκήσεις

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού περνά τη διώρυγα του Σουέζ προκειμένου να ενσωματωθεί στην Ευρωπαϊκή αρμάδα της Επιχείρησης «ASPIDES» στην Ερυθρά Θάλασσα. Την ίδια ώρα, όμως, τρεις ακόμη...

Πώς η φρεγάτα ΎΔΡΑ έγινε η καλύτερα εξοπλισμένη ελληνική φρεγάτα με ελληνικό αδιαπέραστο drone θόλο

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ απέπλευσε για την Ερυθρά Θάλασσα, για να συμμετάσχει στη δύναμη προστασίας εμπορικών πλοίων στην περιοχή. Μάλιστα, η ΥΔΡΑ προετοιμάστηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του...

Αποκαλυπτικοί διάλογοι από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης – Σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας

Τον τρόπο δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» ερευνούν οι Αρχές, ενώ παράλληλα στη δημοσιότητα έρχονται και αποκαλυπτικοί διάλογοι των μελών της οργάνωσης. H επικινδυνότητα της δράσης τους, σύμφωνα...

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο – Τι είναι η «Μονάδα 1864»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, παρουσίασε σήμερα το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόλλησαν τα φρένα του προαστιακού από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα – Αρχισαν να βγαίνουν καπνοί και το τρένο ακινητοποιήθηκε!

Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία βρέθηκαν επιβάτες δρομολογίου του προαστιακού από Θεσσαλονίκη-Λάρισα, το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Μαρτίου, όταν τα φρένα συρμού κόλλησαν, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να...

Τέμπη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι σταθμάρχη-ρυθμιστή κυκλοφορίας που προμήνυαν την τραγωδία – «Μην κάνετε φασαρία, παίζουμε με τις ζωές ανθρώπων»

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Live News αποδεικνύουν το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε στον ΟΣΕ, ειδικά εκείνη την...

Παίζουν την «κολοκυθιά» για το ποιος μπάζωσε τα Τέμπη-Ο Αγοραστός τα ρίχνει στον Τριαντόπουλο και αυτός λέει: «Δεν έδωσα εγώ την εντολή»

Εξακολουθούν να αποποιούνται κάθε ευθύνη Τριαντόπουλος και Αγοραστός για το μπάζωμα στα Τέμπη, έναν χρόνο μετά την τραγωδία ισχυριζόμενοι αμφότεροι πως δεν έδωσαν καμία...