25.6 C
Athens
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Το ΚΚΚ της Κίνας κατηγορείται για εμπορία οργάνων

Περισσότερα Νέα

Εμπειρογνώμονες, πολιτικοί και θύματα εξέφρασαν από κοινού ανησυχίες για την εικαζόμενη ανάμειξη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στο αναγκαστικό εμπόριο οργάνων.

Μοιράζονταν τις εμπειρίες τους σε ένα συνέδριο με θέμα «Εμπόριο αναγκαστικής συγκομιδής οργάνων: το σκάνδαλο του ΚΚΚ που συνεχίζει να συγκλονίζει τον κόσμο» στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Διάφοροι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων άκουσαν τις αφηγήσεις θυμάτων και αποδεικτικά στοιχεία από πρώτο χέρι από έναν πρώην «κρατούμενο» με προσωπική εμπειρία στο εμπόριο οργάνων.

Τη συνάντηση άνοιξε ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) Tomas Zdechovsky και άλλοι αξιωματούχοι που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης.

Περιλαμβάνουν — τον Nico Bijnens, Πρόεδρο του Φάλουν Γκονγκ Βελγίου, τον Carlos Iglesias, επικεφαλής της νομικής ομάδας των Γιατρών ΜΚΟ κατά της Αναγκαστικής Συγκομιδής Οργάνων (DAFOH), τον Jiang Yan Hua, έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ που φυλακίστηκε για επτά χρόνια στην Κίνα και τον Willy Fautre , Ιδρυτής και Διευθυντής του Human Rights Without Frontiers (HRWF) με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο ευρωβουλευτής Tomas Zdechovsky δήλωσε ότι η πολιτική της Κίνας για τη συλλογή οργάνων και το εμπόριο είναι εντελώς απαράδεκτη. Δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στην Ταϊβάν, συνάντησε προσωπικά τα θύματα της αναγκαστικής συγκομιδής οργάνων, των οποίων τα όργανα εξήχθησαν βίαια και τα οποία είχαν περάσει αυτή τη φρικτή εμπειρία.

Ο Zdechovsky δήλωσε ότι είναι απολύτως σαφές ότι η Κίνα στοχεύει ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, Θιβετιανούς και Χριστιανούς για τη συλλογή οργάνων.

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα δεχτούν ποτέ αυτού του είδους τη συμπεριφορά από την Κίνα», είπε, ενώ απέρριψε τους κινεζικούς ισχυρισμούς για προπαγάνδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), οι Ειδικοί Δημοσιογράφοι του ΟΗΕ και το δικαστήριο της Κίνας έχουν αποδείξεις για αναγκαστικό εμπόριο οργάνων κατά των κινεζικών αρχών. .

Προειδοποίησε την Κίνα ότι πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική εάν πρέπει να συναλλάσσεται με την Ευρώπη.

Ο Nico Bijnens από το Φάλουν Γκονγκ δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 περισσότερα από 100 εκατομμύρια Κινέζοι είχαν γίνει ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) το αντιλήφθηκε ως απειλή για τη δική του ιδεολογία του κομμουνισμού, καθώς η λατρεία τους πίστευε στη συμπόνια, την ανεκτικότητα και την ειλικρίνεια που βρίσκονται στη διδασκαλία του Βουδισμού και του Κομφούκιου που αποτελούν μέρος της αρχαίας κινεζικής ιστορίας 5000 ετών.

Ανέφερε επίσης πώς οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ χρησιμοποιήθηκαν ως δωρητές οργάνων τράπεζας δεδομένων ζωντανών λόγω της καλύτερης υγείας τους στη βιομηχανία μεταμοσχεύσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρουσίασε ανατριχιαστικές αποδείξεις βίντεο σχετικά με τη στόχευση νεαρών ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ, των οποίων ο υγιεινός τρόπος ζωής τους καθιστά στόχους για τη βιομηχανία συγκομιδής οργάνων, ενώ έδειξε ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών όπου διεξήγαγε ο «Παγκόσμιος Οργανισμός για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG)». μια έρευνα για τον Li Guowei, έναν χειρουργό μεταμόσχευσης νεφρού στο νοσοκομείο Xi Jing που συνδέεται με το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το βίντεο περιείχε τηλεφωνικές ηχογραφήσεις από τις 10 Ιανουαρίου 2020 έως τις 12 Ιανουαρίου 2020, στο τμήμα μεταμόσχευσης νεφρού. Τα τηλεφωνήματα αποκάλυψαν πώς νεαροί κρατούμενοι με υγιές σώμα χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή οργάνων.

Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις είχαν ξεκινήσει τη δεκαετία του 1990 και εκατομμύρια ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ και άλλοι έχουν διωχθεί για εμπόριο οργάνων. Ο Νίκο είπε επίσης ότι αυτό το συνέδριο θα ευαισθητοποιήσει σχετικά με αυτήν την κακή πρακτική που συμβαίνει με την πλήρη κρατική υποστήριξη στην Κίνα.

Η Jiang Yan Hua είπε πώς η εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ ωφέλησε πάρα πολύ το σώμα της, αλλά όταν οι κινεζικές αρχές επέβαλαν καταστολή στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στα τέλη της δεκαετίας του 1990, απήχθη παράνομα και φυλακίστηκε για επτά χρόνια όπου υποβλήθηκε σε απάνθρωπα βασανιστήρια από τις κινεζικές αρχές, όπως το να την έγδυσαν. γυμνή σε κρύους χειμώνες θερμοκρασίας -20 βαθμών Κελσίου, ζητήθηκε από συγκρατούμενους να την χτυπήσουν παράλογα και απειλήθηκε ότι θα της αφαιρούσαν τα όργανά της για τη συλλογή οργάνων.

Ο Κάρλος Ιγκλέσιας συζήτησε ένα προσχέδιο νομικού κειμένου (δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και έχει κρατηθεί κρυφό) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για τις κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της συλλογής οργάνων.

Είπε ότι εργάζεται ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα τα τελευταία 20 χρόνια. Ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έγκριση ψηφίσματος κατά της συλλογής οργάνων από το 2013, αλλά παραδέχτηκε ότι αυτά δεν είχαν θετικό αντίκτυπο στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και δεν είχαν καμία επίδραση στη συλλογή οργάνων και στην εμπορία οργάνων από την Κίνα.

Δήλωσε ότι η δολοφονία ανθρώπων και η εξαγωγή των οργάνων τους σε μαζική κλίμακα συμβαίνει στην Κίνα τα τελευταία 20 χρόνια. Αλλά η Διεθνής Κοινότητα ούτε προλαμβάνει ούτε τιμωρεί αυτά τα εγκλήματα.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) διευθύνει αυτό το οργανωμένο απάνθρωπο έγκλημα ως εγκληματική οργάνωση.

Το κινεζικό καθεστώς είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος σε μεγάλη κλίμακα. Έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει και να βάλει τέλος σε αυτή την πρακτική στην Κίνα ασκώντας πίεση.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 75η Ημέρα Ανεξαρτησίας γιορτάστηκε σε όλο το Κασμίρ με χαρά

Δείτε το βίντεο: https://twitter.com/JKCDC_/status/1559199698921078784

Οι εθνοτικές μειονότητες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην Κίνα

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιδίωξε σθεναρά το «Κινεζικό Όνειρο» που σύμφωνα με τον ίδιο είναι πρωτίστως για...

Ινδός ΥΠΕΞ: Οι σχέσεις Ινδίας-Κίνας δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν εξαιτίας του Πεκίνου

Ο υπουργός Εξωτερικών S Jaishankar δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σχέσεις Ινδίας-Κίνας δεν μπορούν να είναι κανονικές εκτός εάν η κατάσταση στα σύνορα ηρεμήσει...

Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από το Πακιστάν να σταματήσει την καταστολή των διαδηλώσεων κατά των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Πέμπτη τις πακιστανικές αρχές να τερματίσουν αμέσως την καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων από οικογένειες που αναζητούν δικαιοσύνη για την...