13.7 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

”Σήμα” Ινδών στρατιωτικών: ”-Να ξεκινήσουμε άμεσα ασκήσεις με την Ελλάδα-Θα αντιμετωπίσουμε μαζί την Τουρκία” – Αναφορά στη πρόταση του Α. Μουντζουρούλια για τους Brahmos

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά ΜΜΕ της Ασίας αναφέρεται στην είδηση που αποκάλυψε πρώτο το Directus.gr, σχετικά με την επίσκεψη του Ινδού Α/ΓΕΑ στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τι αναφέρει το EurAsian Times. Μάλιστα το σάιτ κάνει αναφορά και στον Διευθυντή του Directus.gr!

”Ο αρχηγός της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), VR Chaudhari, είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι για το Νέο Δελχί και την Αθήνα όσον αφορά την αντιμετώπιση του Πακιστάν και της Τουρκίας, όπως αναφέρουν πρόσφατα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία.

Επί του παρόντος, τα F-16C/D είναι τα καλύτερα μαχητικά που έχει στην κατοχή του το Πακιστάν. Η χώρα διαθέτει επίσης F-16A/B, αλλά είναι προηγούμενης γενιάς.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική ΠΑ θα μπορούσε να μοιραστεί κρίσιμες πληροφορίες με την IAF σχετικά με τις σχετικές επιδόσεις τόσο του Rafale όσο και του F-16C/D, κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει τον ινδικό στρατό σε οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική σύγκρουση με το Πακιστάν.

- Advertisement -

Η Ελλάδα έχει μια μακροχρόνια διαμάχη με τη γείτονά της και σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σχετικά με εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος και δικαιώματα εξερεύνησης ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Αιγαίο Πέλαγος, που εκτείνεται σε πάνω από δύο χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει περισσότερα από χίλια νησιά, σχεδόν όλα ελληνικά, και μερικά σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την ηπειρωτική Τουρκία ή την τουρκική δυτική ακτή.

Η Τουρκία έχει στρατηγική συμμαχία με το Πακιστάν, στο πλαίσιο της οποίας οι στρατοί και των δύο χωρών συνεργάζονται πολύ στενά, θέτοντας απειλή για τα συμφέροντα ασφαλείας της Ινδίας.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα και η Ινδία έχουν κοινό συμφέρον να συνεργαστούν σε αμυντικά θέματα.”

Απειλή από τα Drone της Τουρκίας – Πονοκέφαλος για την Ινδία & την Ελλάδα

”Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως μια τρομερή δύναμη drone μέσω της εγχώριας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και της κατοχής ικανών συστημάτων και πλατφορμών. Αφορά και την Ελλάδα και την Ινδία.

Όπως ανέφεραν πρόσφατα οι EurAsian Times, τα drones της Τουρκίας, ιδιαίτερα τα περίφημα Bayraktar TB2, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Ελλάδα πραγματοποιώντας τακτικές πτήσεις σε μεσαία και μεγάλα ύψη σε όλο το μήκος της δυτικής ακτής για να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των ελληνικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Ελληνική ΠΑ σηκώνει τα F-16 της για να αναχαιτίσει αυτά τα drones.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία εξάγει τα drones της σε διάφορες χώρες. Η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των τουρκικής κατασκευής drones επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση στα πεδία μάχης της Συρίας, της Λιβύης και του Αζερμπαϊτζάν υπέρ των συμμάχων της Άγκυρας.

Ομοίως, ακόμη και η Ινδία έχει λόγους να ανησυχεί για τα τουρκικά drone, καθώς ο επίδοξος αντίπαλος της, το Πακιστάν, πιστεύεται επίσης ότι απέκτησε drone Bayraktar TB2. Το Πακιστάν φέρεται να είχε αποκτήσει έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar από την Τουρκία τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά των EurAsian Times.

Επίσης, τον Μάιο, ένας αναλυτής του OSINT, Damien Symon, δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες μιας βάσης Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν στο Murid, στην επαρχία Punjab, που υποτίθεται ότι έδειχνε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Bayraktar TB2 (UAV).

Τον Μάρτιο, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει διάφορα αεροσκάφη και οπλικά συστήματα του αεροπορικού Στόλου της PAF, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB2 και του drone Akinci, που θεωρείται διάδοχος του Bayraktar.

Τομείς Συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας

Η Ελλάδα και η Ινδία μπορούν να συνεργαστούν σε τεχνολογίες άμυνας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία και το Πακιστάν.

Αρχικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να μοιραστεί τα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά πτήσης και την υπογραφή ραντάρ τουρκικής κατασκευής drones με την Ινδία, καθώς ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για τουρκικά drones που πετούν τακτικά πάνω από ελληνικά νησιά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα drones είναι μικρού μεγέθους και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν στα ραντάρ, τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για την Ινδία σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης με το Πακιστάν, στην οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν drones τουρκικής κατασκευής.

Επιπλέον, οι στρατοί και των δύο χωρών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εικονικά σενάρια μάχης μεταξύ ινδικών Rafales και ελληνικών F-16 ή ασκήσεις προσομοίωσης απειλών από drone και χρησιμοποίησης λύσεων αντιμετώπισης drones.

Ο βετεράνος πιλότος μαχητικών της Ινδικής ΠΑ, Vijainder K. Thakur, δήλωσε στους EurAsian Times ότι οι κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα θα μπορούσαν να δώσουν στην Ινδία «μεγαλύτερη εικόνα για τις μαχητικές ικανότητες των F-16 και τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την αντιμετώπιση της απειλής από Τουρκία.”

Ο Thakur σημείωσε περαιτέρω ότι η IAF μπορεί επίσης να αποκτήσει εικόνα για τις «βέλτιστες πρακτικές του ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις F-16».

Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης πολλά από την Ινδία. Για παράδειγμα, η Ινδία χρησιμοποιεί το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-400, που χρησιμοποιείται επίσης από την Τουρκία. Οι στρατιωτικές ασκήσεις με την Ινδία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελληνική ΠΑ να δοκιμάσει τα αεροσκάφη της ενάντια στην εκπαιδευτική μοίρα του συστήματος S-400.

Επιπλέον, η Ελλάδα μπορεί επίσης να αγοράσει τον ινδικό πύραυλο κρουζ BrahMos που θα μπορούσε να ενσωματωθεί με το αεροσκάφος της Rafale.

Πέρυσι, ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας πρότεινε ότι ο πύραυλος BrahMos θα μπορούσε να είναι ένα τρομερό όπλο όταν ενσωματωθεί με γαλλικά Rafales, το οποίο, σε συνδυασμό με την ικανότητα των Ελλήνων πιλότων, θα προκαλούσε πανικό στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά των EurAsian Times, μια μικρότερη και ελαφρύτερη έκδοση του BrahMos, το BrahMos-NG (Επόμενη Γενιά), βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα είναι συμβατή με το γαλλικής κατασκευής Rafale.

Η εταιρική σχέση μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση win-win και για τις δύο χώρες, ειδικά για την Ελλάδα, η οποία θα έχει έναν νέο ισχυρό σύμμαχο στην Ινδία για να αντιμετωπίσει τον δεσμό Τουρκίας-Πακιστάν.”

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ινδικό ΜΜΕ: Η Ελλάδα έχει μια από τις ισχυρότερες πολεμικές ναυτικές δυνάμεις στην ΕΕ

Τι αναφέρει Ινδικό ΜΜΕ: ''Τα τελευταία χρόνια, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον Ινδο-Ειρηνικό. Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε...

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της...

Η Υπερδνειστερία θα ζητήσει την προσάρτηση της στη Ρωσική Ομοσπονδία

Στο συνέδριο των λεγόμενων βουλευτών όλων των βαθμίδων της Υπερδνειστερίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, θα εγκριθεί αίτημα προς τη Μόσχα σχετικά με...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ινδικό ΜΜΕ: Η Ελλάδα έχει μια από τις ισχυρότερες πολεμικές ναυτικές δυνάμεις στην ΕΕ

Τι αναφέρει Ινδικό ΜΜΕ: ''Τα τελευταία χρόνια, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον Ινδο-Ειρηνικό. Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε...

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της...

Τέμπη: Πώς ο Άρειος Πάγος άλλαξε… τροχιά μετά τις καταγγελίες για συγκάλυψη

Και πριν αλέκτορα… φωνήσαι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που σε κοινή ανακοίνωση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου χαρακτήριζαν «ψεύδη, που...