12.9 C
Athens
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Παρακρατικοί απειλούν & στοχοποιούν την ερευνητική ομάδα του Ελληνικού μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

”Φοιτήτριες” και οι ”φοιτητές” του τμήματος Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, πραγματοποίησαν παρέμβαση στην κοσμητεία της σχολής με αίτημα να σταματήσει η έρευνα για το ΝΑΤΟ, τον ελληνικό στρατό αλλά και για τους σκοπούς της ”κρατικής καταστολής”!

Η ΜΙΤ εσωτερικού, που εκπροσωπείται μέσω συγκεκριμένων παρατάξεων, και μολύνει τα ελληνικά πανεπιστήμια, θα προσπαθήσει λέει να μπλοκάρει την ελληνική αμυντική βιομηχανία!

Μάλιστα, μετά τις επιχειρήσεις τρομοκράτησης της ερευνητικής ομάδας του Ελληνικού μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τώρα στοχοποιείται απο τους παρακρατικούς & η ενημερωτική ιστοσελίδα που δημοσιοποίησε το θέμα.

Η προκλητική σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Όσον αφορά το ζήτημα του πανεπιστημίου, το ΑΠΘ έχει υπογράψει 16 μνημόνια με τον ελληνικό στρατό που αφορούν ερευνητικά προγράμματα, αλλαγές σε προγράμματα σπουδών, πρακτικές ασκήσεις και άλλα. Ιδιαίτερα σοβαρό στη σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών είναι το κομμάτι της πολεμικής έρευνας, με εργαστήρια του Πολυτεχνείου, εντός και εκτός σχολών, να στεγάζουν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού στρατού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η έρευνα για ανάπτυξη UAV, μια υπόθεση πολλών χρόνων με διάφορα προγράμματα και μοντέλα, στην οποία ανέκαθεν συμμετείχαν ως χρηματοδότες και συνεργάτες πολεμικές εταιρίες με σταθερό πελατολόγιο στρατούς, αστυνομίες και ιδιωτικές πολεμικές επιχειρήσεις, όπως η IDE και η ALTUS-LSA. Το ΑΠΘ τηρεί ευλαβικά και συνολικότερα τον στόχο σύνδεσης πανεπιστημίου με την πολεμική έρευνα για την θωράκιση της ελληνικής πολεμικής μηχανής, με εκδηλώσεις ηγετικών στελεχών του στη ΔΕΘ μαζί με εμπόρους όπλων και πρώην πράκτορες της ΚΥΠ.

- Advertisement -

Κομβικής σημασίας είναι η αναφορά της γενικότερης σύνδεσης των πανεπιστημίων με τις ένοπλες δυνάμεις, όπως αναφέρεται στο δόγμα στρατού ξηράς, με την δημιουργία κοινών στρατιωτικών σεμιναρίων, προγραμμάτων και ερευνητικών μονάδων “αμοιβαιου ενδιαφέροντος”. Αμοιβαίο ενδιαφέρον εννοούν την έρευνα για τον έλεγχο των μεταναστριών, την καταστολή αγώνων και απεργιών και γενικότερα ένα συνολικότερο πλάνο αξιοποίησης των πανεπιστημιακών ερευνητικών δυνατοτήτων για την ενίσχυση του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.

Τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια έχει ερευνηθεί και παραχθεί πληθώρα προγραμμάτων τέτοιου είδους με χαρακτηριστικά τα: WALL AGAINST MIGRATION (κατασκευή του φράχτη του Έβρου), JASON, RANGER, POSEIDON, ANDROMEDA (συμπλέγματα υποθαλάσσιων, επίγειων και δορυφορικών συστημάτων εντοπισμού και κατηγοριοποίησης μεταναστών στα σύνορα σε συνεργασία με την FRONTEX), PREVISION (φακέλωμα και face-control μεταναστριών και αγωνιστών). Ένα απλό ψάξιμο σε κάθε πρόγραμμα από τα παραπάνω φανερώνει την ξεκάθαρη συμμετοχή των πανεπιστημίων (κυρίως ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ και πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) στις πολεμικές επιχειρήσεις του στρατού, την δολοφονία μεταναστριών και την εξόπλιση της αστυνομίας για την καταστολή των κινημάτων.

Μια κατηγορία από μόνα τους, βέβαια, αποτελούν τα προγράμματα ανάπτυξης UAV που διεξάγονται τώρα όπως το ‘Αρχύτας’ και το Project Lotus. με τον Υάκινθο ως υπεύθυνο συντονιστή από την πλευρά του ΑΠΘ να σημειώνει:

“Καταφέραμε ως Ελλάδα με το ‘Project Lotus’ να ενισχύσουμε αυτό το σημαντικό τρίγωνο -Ένοπλες Δυνάμεις,βιομηχανία και Ερευνητικά Ιδρύματα-κάτι που θέλαμε χρόνια”.

Επίσης για το RX-3 (UAV που αναπτύχθηκε με συνεργασία ΑΠΘ-IDE ) ο Υάκινθος σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο 104,9FM είχε να πει:

“Φανταστείτε έναν στρατιώτη να φέρει (σε επίπεδο Τάγματος, Λόχου ή σε προσωπική χρήση) ένα τέτοιο πράγμα πίσω, το οποίο θα το μοντάρει άμεσα και εύκολα, θα το πετά μπροστά και θα βλέπει για δύο ώρες τι γίνεται”

Ενώ ο CEO της ΕΑΒ Παπακώστας και ο αντιπρόεδρος της Κορωναίος για το πρόγραμμα Αρχύτας σημειώνουν πως:

“Το drone είναι πολλαπλών ρόλων: Ματι στον ουρανο’, […], για φύλαξη κρίσιμων υποδομών, διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, επιτήρηση, φύλαξη συνόρων και για εξειδικευμένες αποστολές”

“Μπορεί να σημαδεύει ,μπορεί να επιτηρεί ,κινήσεις στρατιωτικές και μη στρατιωτικές και να δίνει στόχευση για το τι θα πρέπει να χτυπηθεί”

αστολή της.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέμπη: Πώς ο Άρειος Πάγος άλλαξε… τροχιά μετά τις καταγγελίες για συγκάλυψη

Και πριν αλέκτορα… φωνήσαι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που σε κοινή ανακοίνωση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου χαρακτήριζαν «ψεύδη, που...

Πατέρας Κλεομένης για 45χρονο παλαιοχριστιανό: Δεν είμαι πατέρας του παιδιού της κόρης του

Τρέχουν οι εξελίξεις καθώες τη δική του απάντησε έδωσε ο πατέρας Κλεομένης στα όσα υποστήριξε ο 45ρονος παλαιοχριστιανός, "πατριάρχης" της οικογένειας από την Ορεινή...

Οι επόμενες ώρες της κακοκαιρίας στην Αττική – Πότε φτιάχνει ο καιρός

Τις επόμενες ώρες θα «φύγει» η κακοκαιρία και οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν, ο καιρός θα «φτιάξει» στην Αττική από αύριο αλλά...

«Πέταξαν την τέφρα των νεκρών μας» – Συγκλόνισε μητέρα θύματος σε εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε εκδήλωσε για τον ένα χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ινδικό ΜΜΕ: Η Ελλάδα έχει μια από τις ισχυρότερες πολεμικές ναυτικές δυνάμεις στην ΕΕ

Τι αναφέρει Ινδικό ΜΜΕ: ''Τα τελευταία χρόνια, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον Ινδο-Ειρηνικό. Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε...

Σλοβάκος πρωθυπουργός: Χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σκέφτονται να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, σε διμερή βάση, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της...

Τέμπη: Πώς ο Άρειος Πάγος άλλαξε… τροχιά μετά τις καταγγελίες για συγκάλυψη

Και πριν αλέκτορα… φωνήσαι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, που σε κοινή ανακοίνωση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου χαρακτήριζαν «ψεύδη, που...