14 C
Athens
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Οργάνωση για τα δικαιώματα καταδικάζει το Πακιστάν για την υποστήριξη του βάναυσου κινεζικού καθεστώτος στο Θιβέτ

Περισσότερα Νέα

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδίκασε το Πακιστάν και τις χώρες-μαριονέτες της Κίνας για υποστήριξη της Κίνας σχετικά με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ, το Χονγκ Κονγκ και το Σιντζιάνγκ.

Το Πακιστάν εξέδωσε την Κοινή Δήλωση εξ ονόματος μιας Ομάδας 68 χωρών στην 51η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Οι χώρες-μαριονέτες της Κίνας, με επικεφαλής το Πακιστάν, απεικονίζουν σκόπιμα το Θιβέτ και το Ανατολικό Τουρκεστάν ως «εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας». αλλά αυτό είναι ιστορικά ανακριβές, ανέφερε μια δήλωση της Παγκόσμιας Συμμαχίας για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες σχετικά με το Θιβέτ, το Ανατολικό Τουρκεστάν και το Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, το Πακιστάν διατύπωσε τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του «σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών», όταν το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) δημοσίευσε μια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Xinjiang. .

Το Πακιστάν και άλλες χώρες-μαριονέτες της Κίνας δεν πρέπει επίσης να αγνοούν τις συνεχιζόμενες κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ. Όπως κάθε άλλος λαός στον κόσμο, ο λαός του Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να απολαμβάνει τα θεμελιώδη δικαιώματά του, όπως κατοχυρώνονται στη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα οποία το ΚΚΚ συμφώνησε να αναγνωρίσει τη στιγμή της παράδοσης από το ΗΒ το 1997 , πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Ο επεκτατικός του ΚΚΚ στοχεύει να αρνηθεί την ελευθερία έκφρασης και πεποιθήσεων τόσο στο βουδιστικό Θιβέτ όσο και στο μουσουλμανικό Ανατολικό Τουρκεστάν, ενώ χρησιμοποιεί την ήπια ισχύ του για να τροφοδοτήσει έργα ανάπτυξης υποδομών σε χώρες-μαριονέτες της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν, και ταυτόχρονα επιδιώκει να προσαρτήσει την Ταϊβάν και να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο των Θαλασσών της Νότιας Κίνας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Τέτοια διπλά μέτρα και μέτρα δεν μπορούν να αγνοηθούν. Όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ πρέπει να εκπληρώσουν το καθήκον και την ηθική τους ευθύνη να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου κι αν συμβεί αυτό, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Θιβέτ, του Ανατολικού Τουρκεστάν και του Χονγκ Κονγκ, ανέφερε η δήλωση.

Η Παγκόσμια Συμμαχία για το Θιβέτ και τις Διωκόμενες Μειονότητες καταδικάζει το Πακιστάν και άλλες χώρες-μαριονέτες της Κίνας ως μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επειδή δεν τήρησαν τις ίδιες τις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Κίνα πρέπει να λογοδοτήσει για τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα εδάφη που ελέγχει, και το Πακιστάν και άλλες χώρες-μαριονέτες της Κίνας πρέπει να σταματήσουν να υποτιμούν τους δικτάτορες και να υποστηρίζουν τυφλά το βάναυσο καθεστώς στην Κίνα, αναφέρεται στη δήλωση.

Το Θιβέτ, ένα στεριανό βουδιστικό έθνος με πληθυσμό έξι εκατομμυρίων, και το Ανατολικό Τουρκεστάν (Σιντζιάνγκ), ένα ειρηνικό μουσουλμανικό έθνος των Ουιγούρων, ήταν ανεξάρτητες χώρες πριν από την παράνομη κατοχή και προσάρτηση της κομμουνιστικής Κίνας. Αφού ανήλθε στην εξουσία το 1949, ο Μάο Τσε Τουνγκ διέταξε τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να εισβάλει στο Θιβέτ και το Ανατολικό Τουρκεστάν την 1η Οκτωβρίου 1949.

Το Θιβέτ και το Ανατολικό Τουρκεστάν αντιστάθηκαν στην κατοχή τους και κρατήθηκαν μόνο με στρατιωτική δύναμη. Το ΚΚΚ δεν μιλά για τους θιβετιανούς ή τους Ουιγούρους λαούς, πρόσθεσε η δήλωση.

Πάνω από ένα εκατομμύριο Θιβετιανοί πέθαναν ως άμεσο αποτέλεσμα της παράνομης κατοχής της κομμουνιστικής Κίνας. Στην ετήσια έκθεσή του για το 2022, ο ανεξάρτητος οργανισμός εποπτείας, Freedom House ανέφερε το Θιβέτ ως τη λιγότερο ελεύθερη χώρα στον κόσμο μαζί με το Νότιο Σουδάν και τη Συρία.

Αυτήν τη στιγμή, σχεδόν ένα εκατομμύριο Θιβετιανοί, πολλοί από τους οποίους είναι μόλις έξι, εισάγονται βίαια στα αποικιακά οικοτροφεία της Κίνας με μακροπρόθεσμο στόχο την εξόντωση της θιβετιανής ταυτότητας, γλώσσας, πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας.

Οι κινεζικές αρχές συλλέγουν δείγματα DNA Θιβετιανών παιδιών, μερικά ηλικίας τριών ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Αυτό είναι ένα θέμα μεγάλης ανησυχίας και πρέπει να σταματήσει, πρόσθεσε η δήλωση.

Το δικαστήριο των Ουιγούρων, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο, εξέδωσε απόφαση το 2021 ότι το κινεζικό κράτος έχει διαπράξει γενοκτονία κατά των Ουιγούρων Μουσουλμάνων και άλλων μειονοτήτων.

Ενώ χαιρετίζουν αυτήν την ανεξάρτητη απόφαση, οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει το κινεζικό κράτος για γενοκτονία κατά των Ουιγούρων και άλλων μειονοτήτων.

Ακολουθήστε το Directus.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου για την κλιματική αλλαγή – Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία (βίντεο)

Μπογιές στην είσοδο της Σκάλας του Μιλάνου πέταξαν το πρωί της Τετάρτης (7/12) ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής καθώς σήμερα πραγματοποιείται η πρεμιέρα για...

Mέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε το δαχτυλίδι της Νταϊάνα στο “κόκκινο χαλί”

Η Μέγκαν Μαρκλ φόρεσε το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα αξίας 90.000 δολαρίων για να παραλάβει το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη, ενώ «μαίνεται»...

Ισπανία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων – 150 τραυματίες ο απολογισμός

Τουλάχιστον 150 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, απο τη σύγκρουση τρένων στον σταθμό Montcada i Reixac στην περιοχή της Βαρκελώνης στην...

Η τραγική ιστορία της 5χρονης στην Ιρλανδία που “έσβησε” από στρεπτόκοκκο – “Μαμά, νιώθω ότι πεθαίνω”

Η Stella-Lily McCorkindale είναι το ένατο θύμα του στρεπτόκοκκου Α στη Βρετανία.Συντετριμμένος ο πατέρας μιας πεντάχρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο Α στο Μπέλφαστ της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Παραδοχή Τούρκων: ”Οι Έλληνες έχουν το δικό τους μη επανδρωμένο εναέριο όχημα-Το Αρχύτας είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση”

Το Αρχύτας, «ένα drone παρατήρησης, παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο,», αναφέρει η τουρκική Milliyet. «Το Αρχύτας είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση», συμπληρώνει. Σύμφωνα με την...

Βίντεο-ντοκουμέντο από το βενζινάδικο ”καίει” τον Ρομά

Στο νέο βίντεο, από τις κάμερες του κυκλώματος του βενζινάδικου, φαίνεται ακριβώς η στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το βενζινάδικο, ενώ δεν έχει...

”Κόλαση” στο Μενίδι: Πληροφορίες για πυροβολισμούς από Ρομά – Δύο τραυματίες αστυνομικοί στο 401 Νοσοκομείο

Μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών. Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ανάψει φωτιές στην περιοχή και πραγματοποιούν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με...

Αποκλειστικό – Συγκλονιστική ανάρτηση του Ινδού πρωθυπουργού στα ελληνικά! – Μήνυμα Ινδίας προς Ελλάδα – Βίντεο

Έναν έλληνα τραγουδιστή επαίνεσε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ν. Μόντι, δείχνοντας για άλλη μία φορά με αυτό τον τρόπο, πως Ινδία και Ελλάδα έχουν...