20.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Κακουργηματική δίωξη για ασέλγεια κατά συρροή στον πατέρα Αντώνιο

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Την αντιστροφή μέτρηση για την έναρξη της ανακριτικής έρευνας και την κλήση του σε απολογία από ανακριτή, σηματοδοτεί η κακουργηματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα στον πατέρα Αντώνιο και πρώην συνεργάτες του για την υπόθεση των σεξουαλικών και σωματικών κακοποιήσεων παιδιών και εφήβων, τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της ΜΚΟ για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε πλήθος άλλων πλημμεληματικών πράξεων που αποδόθηκαν με τη δίωξη σε πρώην συνεργάτες του.

Πιο συγκεκριμένα, η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στρέφεται κατά επτά πρώην εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν, τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.

Κατηγορία για ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις απαγγέλθηκε στον πατέρα Αντώνιο, ενώ ένας παιδαγωγός σε δομή της επαρχίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Πλέον μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία που αφορά την κακουργηματική πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης (οι σχετικές πράξεις έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022) έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος και αναμένεται να καλέσει τον πατέρα Αντώνιο σε απολογία. Σχετικά με το άλλο σκέλος της υπόθεσης που αφορά στα πλημμελήματα, αυτό διαχωρίστηκε και αναμένεται άμεσα ο προσδιορισμός δίκης ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

- Advertisement -

Μάλιστα, με την υπόθεση της Κιβωτού αναμένεται να ασχοληθούν και άλλες εισαγγελίες καθώς από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων στην Αθήνα Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσίχλη, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης και άλλων αξιόποινων πράξεων, που δεν σχετίζονται με τις παραπάνω αλλά αφορούν τρόφιμους αλλά και εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού. Για το λόγο αυτό, αντίγραφα της δικογραφίας που σχημάτισε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα αποσταλούν στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Η ώρα του ανακριτή

Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας που διενέργησαν από τον περασμένο Νοέμβριο με παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριάνου οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων. Η εισαγγελία κατέληξε στην άσκηση της δίωξης σε βάρος του πατρός Αντωνίου μετά από την μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας και δη των καταγγελιών των δυο νέων, ηλικίας 19 και 15 ετών, για σεξουαλική κακοποίησή τους από τον ιερέα αλλά και του πολυσέλιδου υπομνήματος που ο ιδρυτής της ΜΚΟ υπέβαλλε ως ύποπτος προς αντίκρουση των καταγγελιών.

Ενδεικτικά είναι, ωστόσο, τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του στις αρχές ο 19χρονος, καταγγέλλοντας τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή του. 19χρονος περιέγραφε μεταξύ άλλων: «Σε κάθε ευκαιρία, με χάιδευε στην πλάτη και έβαζε το χέρι του μέσα από το εσώρουχο μου στον ποπό μου. Δηλαδή μπορεί να το έκανε στο ασανσέρ, στο διάδρομο ή στο αμάξι, όταν έβγαινε έξω ο οδηγός του. Όταν τα έκανε αυτά, δεν μου έλεγε κάτι, ούτε άλλαζε το ύφος του. Είχα φτάσει σε σημείο, να φοβάμαι να σκύβω κοντά του, να περνάω δίπλα του και να μιλάω, γιατί θα γυρνούσε σε σημείο που τον συνέφερε αυτόν. Μια φορά του είπα ότι, με πονάει η μέση και με έτριψε λίγο και ξαφνικά μου κατέβασε όλο το παντελόνι. Από κάποιο σημείο μετά, να πω εδώ ότι, όχι μόνο με χούφτωνε, όταν έβαζε το χέρι μέσα στο εσώρουχο μου, αλλά έβαζε τα δάχτυλα του στον π…. μου (…). Μια μέρα ενώ ξύπνησα είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πάτερ και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι, ο πάτερ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου πάνω από τα ρούχα του. …».

Ακολούθησε η κατάθεση – «φωτιά» ενός ακόμη νέου ηλικίας 15 ετών, ο οποίος επίσης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του από τον πατέρα Αντώνιο. Ωστόσο, με το υπόμνημά του στις δυο εισαγγελείς ανηλίκων ο ιδρυτής της ΜΚΟ είχε υποστηρίξει ότι η μια καταγγελία «αντιγράφει» την άλλη. «Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών», είχε αναφέρει ο κατηγορούμενος πλέον ιερέας στο υπόμνημά του. Μάλιστα είχε αφήσει αιχμές για εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς άλλων παιδιών «που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο».

Μηνύματα και φωτογραφίες

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ιεράς στο υπόμνημά του αναφέρεται στο ρόλο μιας παιδαγωγού, η οποία είχε εκδιωχθεί το 2018 από δομή της ΜΚΟ έπειτα από καταγγελία 16χρονου ότι είχε προβεί σε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του. Ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να προσκόμισε μάλιστα φωτογραφίες στην εισαγγελία στις οποίες η παιδαγωγός φωτογραφίζεται αγκαλιά με τον 19χρονο που τον κατήγγειλε για ασέλγεια, αλλά και έναν ακόμα πρώην τρόφιμο της δομής. Μάλιστα, στο υπόμνημά του στις εισαγγελείς ο ιεράς περιλαμβάνει και μηνύματα τα οποία φέρεται να έχει στείλει η πρώην παιδαγωγός σε άλλον ανήλικο τρόφιμο της δομής. «Και να ερχόμουν ούτε θα μπορούσα να σ’ αγκαλιάσω, ούτε να σου μιλήσω» – «Σ’ αγαπώ πολύ» – «Πολύ χάρηκα που σας είδα, μεγαλώσατε και μην σχολιάσεις, ίδια είμαι και κούκλα όπως πάντα» – «Να έρθω να σε απαγάγω, δεν κολώνω, ξέρεις – Άνετα ερχόμουν» – «Θα μπορείς να στέλνεις με τον παπά εδώ; Σβήνε το μήνυμα μην γίνει καμία στραβή» – «Θέλω να κανονίσεις να κατέβεις, να πάμε καμία βόλτα ή και για φαγητό, δύσκολο αλλά…», είναι κάποια από τα μηνύματα της πρώην παιδαγωγού που ο ιεράς φέρεται να συμπεριέλαβε στο υπόμνημά του, θέλοντας να καταδείξει το παρελθόν του 19χρονου αλλά και τους λόγους που αυτός τον κατήγγειλε. «Διαπιστώθηκε από τους υπεύθυνους της Δομής ότι η συγκεκριμένη παιδαγωγός, άγνωστο με ποιον τρόπο, είχε αποκτήσει επαφές τόσο με τον 19χρονο καταγγέλλοντα, όσο και μ’ ένα ακόμη αγόρι, τους οποίους ενίσχυε αλλά και τους διευκόλυνε στις μετακινήσεις τους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού με πηγές όμως από το περιβάλλον της παιδαγωγού να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι μεμπτό και πως τα μηνύματα που αντηλλάγησαν ήταν μεταξύ αστείου και σοβαρού. «Ως παιδαγωγός είχε μία καλή σχέση με τα παιδιά και όταν έφυγε από τη δομή, επειδή δεν επιτρεπόταν να έχει πια επαφές και σχέσεις, κάποια παιδιά της έστελναν μηνύματα να πάνε βόλτα. Δεν συνέβη κάτι περισσότερο», διαμηνύεται χαρακτηριστικά από την πλευρά της παιδαγωγού.

Τώρα, όσον αφορά στο αδίκημα της για σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή (πλημμέλημα) που απαγγέλθηκε στους πρώην εργαζόμενους σε δομές της ΜΚΟ, αυτό «εδράζεται» στις καταγγελίες για βαριές σωματικές κακοποιήσεις παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της Κιβωτού με ξυλοδαρμούς, στέρηση τροφής, απομόνωση ακόμη και με διακοπή της παρακολούθησης των σχολικών τους μαθημάτων. Ο ιερέας κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός των πράξεων αυτών, καθώς φέρεται να είχε γνώση όλων όσων συνέβαιναν στις δομές, πλην όμως τις ενέκρινε ως τρόπο …διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Τα οικονομικά

Την ίδια στιγμή, στην τελική ευθεία φέρεται να βρίσκεται και η άλλη έρευνα που είχε διαταχθεί σχετικά με τα οικονομικά της Κιβωτού, την οποία διενεργεί ο κ. Σέβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει παραλάβει το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας, η οποία και έκανε κατά παραγγελία του, «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ, του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του Σταματίας Γεωργαντή, διαπιστώνοντας «μαύρες τρύπες» και αδικαιολόγητες αγορές εκ μέρους τους.

Και αυτή η δικογραφία, όπως πληροφορείται το «Θέμα» δεν αποκλείεται να φέρει τον ιερέα πιθανών και πρόσωπα του περιβάλλοντός του στο κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου ώστε και πάλι να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, αυτή τη φορά για οικονομικά αδικήματα.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίκη! – Σκότωσε σκύλο με φόλα μπροστά στους γείτονές του

Οργή προκαλεί το θράσος και η αναλγησία ενός 71χρονου ο οποίος σκότωσε ένα σκυλάκι, δίνοντάς του φόλα, μπροστά στους γείτονες. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr,...

Δύο Τούρκοι συνελήφθησαν για το μακελειό στη Λούτσα- Αναζητείται ένας ακόμη – Τι τους πρόδωσε

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας των έξι Τούρκων το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Λούτσας προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνοντας δύο αλλοδαπούς...

Γέννησε στο νοσοκομείο της Νάξου η 13χρονη που δεν ήξερε ότι είναι έγκυος

Καλά στην υγεία τους είναι το 13χρονο κορίτσι και το μωρό που γέννησε -χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος - στο νοσοκομείο της Νάξου...

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι συντάξεις των δικαστών επανέρχονται στα επίπεδα προ 2012

Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι συνταξιούχοι δικαστές, μετά την «απόφαση Αγγελάρα» του Μισθοδικείου και οι περικοπείσες συντάξεις τους επανέρχονται στα επίπεδα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Απόφαση-σοκ-Financial Times: Η Ελλάδα θα ενσωματώσει 300.000 μετανάστες εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού

Η Ελλάδα σχεδιάζει να νομιμοποιήσει το καθεστώς 300.000 μεταναστών για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times και υπογραμμίζουν «το...

Γκρεμίζεται ολόκληρο το κατηγορητήριο του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Το Newsbreak έχει στα χέρια του και παρουσιάζει σήμερα τη δικογραφία που αφορά τον φιλέλληνα γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Από το πλήρες κείμενο προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες για τις κατηγορίες...

Τεράστιος Μελ Γκίμπσον: Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία σφάζουν τους Αρμένιους και τα δυτικά ΜΜΕ σιωπούν!

Καταπέλτης ο κορυφαίος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον, Έσπασε την ομερτά των διεφθαρμένων αναφορικά με την νέα γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν....