16.7 C
Athens
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές συνεχίζεται

Περισσότερα Νέα

Η βία στο Λέστερ κατά των Ινδουιστών από ισλαμιστές έχει αποκαλύψει μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου – την απόλυτη απάθεια της αστυνομίας όταν έχει να κάνει με τους ισλαμιστές. Κάποιος θυμάται πώς στο Τέλφορντ και στο Ρόδερχαμ, η αστυνομία απομάκρυνε τις Πακιστανικές Μουσουλμανικές Συμμορίες Καλλωπισμού για δεκαετίες επειδή δεν ήθελαν να χαρακτηριστούν ρατσιστές. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες κορίτσια υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. Στο Λέστερ, η αδυναμία του Ηνωμένου Βασιλείου να δράσει κατά των ισλαμιστών ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Η βία ξεκίνησε με μουσουλμανικούς όχλους που έτρεξαν εναντίον ινδουιστικών σπιτιών και ισλαμιστές που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύοντας περαιτέρω τη βία και το μίσος. Το OpIndia έχει καλύψει τη βία και το ισλαμιστικό μίσος που εξαπλώνεται λεπτομερώς και τις αναφορές μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2022, ένας χειριστής του Twitter, ο @ErayCr, ανέβηκε στο Twitter για να δημοσιεύσει ένα νήμα σχετικά με όσα του είχαν πει μερικές ινδουιστικές οικογένειες από το Λέστερ για τη βία, τις απειλές και τον φόβο που ζούσαν μετά από μάζεμα ισλαμιστών που είχαν συσσωρεύσει βία εναντίον η ινδουιστική κοινότητα. Η λαβή είπε ότι τις τελευταίες ημέρες, είχε έρθει σε επαφή με ινδουιστικές οικογένειες από το Λέστερ και του είπαν ότι κατά τη διάρκεια της βίας, η αστυνομία είχε ζητήσει από τις ινδουιστικές οικογένειες να μην επιδεικνύουν διακοσμήσεις Diwali έξω από τα σπίτια τους.

Ένας από τους Ινδουιστές με τους οποίους μίλησε αυτό το άτομο έδειξε ότι ορισμένες δηλώσεις εκπροσώπων του Ναού έγιναν υπό πίεση επειδή ο μουσουλμανικός όχλος είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει τους Ινδουιστές με επιθέσεις με οξύ. Είπαν επίσης ότι η τοπική κοινότητα δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς η αστυνομία ήταν επίσης βουβοί θεατές όταν ένας ινδουιστικός ναός βανδαλίστηκε. Επιπλέον, η ινδουιστική οικογένεια ισχυρίστηκε ότι οι μουσουλμάνοι καραδοκούσαν γύρω από τους εορτασμούς του Navratri με διαβρωτικές ουσίες σε σακουλάκια σαν να σημαδεύουν Ινδουίσσια κορίτσια.

«Μίλησα με 3 οικογένειες από το Λέστερ, μια οικογένεια είναι συγγενείς μας και άλλες δύο εντελώς άσχετες. Και λίγοι άνθρωποι στις περιοχές Harrow, Kenton & Wembley του Λονδίνου. Όλοι τους έχουν φύγει από τη Λέστερ για την ώρα, καθώς δεν θέλουν να περάσουν το Diwali σε τέτοια κατάσταση», έγραψε στο Twitter.

Για οποιαδήποτε αστυνομική δύναμη αξίζει το αλάτι της, ο ισχυρισμός ότι αρκετές ινδουιστικές οικογένειες έχουν το Λέστερ να εμφανίζεται ξανά και ξανά στην επιφάνεια από πολλά άτομα με αυτιά στο έδαφος θα πρέπει να σημάνει συναγερμό. Σε αυτό το νήμα, αυτό που είναι επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι ινδουιστικές οικογένειες φέρεται να έχουν δεχτεί απειλές για επίθεση με οξύ που τις έχουν αφήσει φοβισμένους για τη ζωή τους. Μια υπεύθυνη αστυνομική δύναμη, επομένως, θα απευθυνθεί στο άτομο που κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς και θα προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τις οικογένειες που φαίνεται να έχουν λάβει αυτές τις απειλές. Η αστυνομία της Λέστερ, ωστόσο, είχε άλλα σχέδια.

Απαντώντας στο νήμα του χρήστη του Twitter, ο οποίος μίλησε για τα δεινά των ινδουιστών οικογενειών στο Λέστερ, η αστυνομία είπε ότι δεν είχε καμία αναφορά για επίθεση με οξύ στο Λέστερ εναντίον Ινδουιστών.

“Χαίρετε. Πρέπει να αμφισβητήσουμε ορισμένα από τα σημεία στο νήμα σας. Δεν έχουμε στοιχεία ή περιστατικά επιθέσεων με οξύ σε κανέναν. Θα παροτρύνουμε οποιονδήποτε έχει οποιεσδήποτε ανησυχίες ή πληροφορίες να μας το αναφέρει εδώ, ώστε να μπορέσουμε να ενεργήσουμε σχετικά γρήγορα: https://leics.police.uk/police-forces/leicestershire-police/areas/leicestershire-force-content/about -us/about-us/east-leicester-disorder-tell-us-about-your-concerns/… ή καλώντας το 101″, έγραψε στο Twitter η αστυνομία του Λέστερ.

Ενώ ο χρήστης του Twitter μιλούσε για απειλές προς τις Ινδουίστριες από ισλαμιστές, η αστυνομία του Λέστερ απέρριψε τις ανησυχίες λέγοντας ότι δεν είχε στοιχεία για επιθέσεις με οξύ εναντίον Ινδουιστών. Ουσιαστικά, η αστυνομία του Λέστερ, αντί να επικοινωνήσει με το άτομο και να πάρει στοιχεία για τις ινδουιστικές οικογένειες που απειλούνται με επιθέσεις με οξύ, η αστυνομία του Λέστερ ουσιαστικά είπε ότι δεν θα ενεργούσε ή ακόμη και θα έπαιρνε τις απειλές στα σοβαρά επειδή δεν είχε πληροφορίες ότι είχε όντως γίνει επίθεση.

Όταν υπάρχει επικείμενη απειλή βίας, η αστυνομία υποτίθεται ότι ερευνά και βεβαιώνεται ότι το έγκλημα δεν λαμβάνει χώρα. Η αστυνομία σίγουρα δεν προορίζεται να περιμένει να συμβεί μια επίθεση πριν πηδήξει στη δράση.

Περαιτέρω, η αστυνομία του Λέστερ ισχυρίστηκε ότι είχε ενθαρρύνει τους Ινδουιστές να γιορτάζουν τα φεστιβάλ τους κανονικά, ωστόσο, είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι αυτή η συμβουλή από την αστυνομία εκδόθηκε αργότερα. Αυτό που είπε ο χρήστης του Twitter ήταν εντελώς διαφορετικό, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία είχε ζητήσει από τους Ινδουιστές να μην εμφανίζουν θρησκευτικά σύμβολα όταν η βία ήταν στο αποκορύφωμά της. Αυτή η ανησυχία δεν αντιμετωπίστηκε καθόλου από την αστυνομία και η απάντησή τους μοιάζει με λογοπαίγνιο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Επιδεικνύοντας περαιτέρω αναισθησία, η αστυνομία του Λέστερ είπε ότι δεν μπορούσε να δράσει ενάντια στη βεβήλωση του ναού επειδή βρισκόταν σε άλλη περιοχή και φρόντιζε έναν διαφορετικό όχλο.

Η αναίσθητη απάντηση της αστυνομίας του Λέστερ δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα συστημικό πρόβλημα να αγνοεί τα εγκλήματα της μουσουλμανικής κοινότητας.

Στις 12 Ιουλίου 2022, μια ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Τέλφορντ αποκάλυψε πώς οι αρχές απέσυραν το βλέμμα στο θέμα όπου πάνω από 1.000 παιδιά καλλωπίστηκαν από μουσουλμανικές συμμορίες μόνο λόγω φυλετικής δυσφορίας. Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι βασικές υπηρεσίες που ερευνούσαν το θέμα απέρριψαν την εκμετάλλευση παιδιών ως «παιδική πορνεία». Κατηγόρησαν τα παιδιά για την κατάσταση και όχι τους δράστες.

Η ανεξάρτητη έδρα που ερεύνησε την υπόθεση υπέβαλε την έκθεση στις 12 Ιουλίου, στην οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανακριτικές υπηρεσίες ήταν νευρικές για τη φυλή των κατηγορουμένων και δεν ερεύνησαν σωστά την υπόθεση. Πρόσθεσαν ότι οι εργαζόμενοι για νέους και οι δάσκαλοι αποθαρρύνθηκαν να καταγγέλλουν τα αδικήματα και την εκμετάλλευση παιδιών. Τα μέτρα που έκαναν οι αρχές για να αγνοήσουν το θέμα είχαν ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των παιδιών για χρόνια.

Οι αρχές ήταν νευρικές λόγω της φυλής των κατηγορουμένων
Στην έκθεσή της, η ανεξάρτητη προεδρία διαπίστωσε ότι υπήρχαν στοιχεία που παρείχαν οι επιζώντες που έδειχναν την αδράνεια της αστυνομίας της Δυτικής Μέρικα. Αναφέρθηκε ότι η Αστυνομία δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις για να αποφύγει τον χαρακτηρισμό ως ρατσιστή ή επειδή στην υπόθεση εμπλέκονταν άνδρες της Ασίας. Η επιδίωξη τέτοιων υποθέσεων θα προσελκύσει δυνητικά πρωτοσέλιδα που θα είχαν κριθεί αρνητικά για το αστυνομικό τμήμα.

Η πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι αξιωματούχοι της αστυνομίας ήταν πιο νευρικοί για τη συνέχιση τέτοιων υποθέσεων λόγω της φυλής των κατηγορουμένων, ειδικά σε μέρη του Ουέλινγκτον. Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι ενώ οι δυτικές αναφορές συχνά χαρακτηρίζουν αυτούς τους δράστες ως «Ασιάτες άντρες», οι άνδρες που περιποιήθηκαν χιλιάδες λευκά κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις περισσότερες φορές ήταν μουσουλμάνοι άνδρες, που ανήκουν κυρίως στο Πακιστάν και σε άλλα ισλαμικά έθνη.

Το 2020 επίσης, ένας ντετέκτιβ στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε ότι η συμμορία των καλλωπιστών είχε τη δυνατότητα να ξεσηκώνει και να επιτίθεται σε νεαρά κορίτσια στο νότιο Μάντσεστερ, επειδή οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να «βρουν άλλες εθνότητες» για έρευνα.

Σύμφωνα με μια έκθεση που εξουσιοδοτήθηκε από τον δήμαρχο του Ευρύτερου Μάντσεστερ Andy Burnham να ερευνήσει τις ιστορικές αποτυχίες της αστυνομίας και των κοινωνικών λειτουργών, ένα δίκτυο παιδεραστών περίπου 100 μουσουλμάνων επιτιθέμενων κατηγορείται για εκμετάλλευση 57 νεαρών κοριτσιών στο νότιο Μάντσεστερ τη δεκαετία του 2000. Η έκθεση ανέφερε ότι η συμμορία αποτελούνταν κυρίως από «Ασιάτες άνδρες» (βασικά, μουσουλμάνους άνδρες), οι οποίοι αγκάλιαζαν τα θύματά τους στα ναρκωτικά, τα προετοίμαζαν και τα κακοποίησαν σεξουαλικά. Ένα κορίτσι, ηλικίας 15 ετών, πέθανε μετά από ένεση ηρωίνης από έναν 50χρονο άνδρα. Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε μετά από έρευνα δύο ετών, ανέφερε ότι τα ευάλωτα κορίτσια που φροντίζουν περιποιούνται και κακοποιούνται σε «φανή θέα».

Η αναφορά ήταν ένα καυστικό κατηγορητήριο κατά της Αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ (GMP), η οποία πιστεύεται ότι ήταν προκατειλημμένη στην αντιμετώπιση συμμοριών καλλωπισμού που αποτελούνταν από κατά κύριο λόγο μουσουλμάνους άνδρες. Δηλώνοντας ότι οι «φόβοι για τις φυλετικές σχέσεις» ήταν υψηλοί, δήλωσε ότι η GMP και το δημοτικό συμβούλιο διέκοψαν μια έρευνα επειδή οι αξιωματικοί ήταν επιφυλακτικοί για «πολλά ευαίσθητα κοινοτικά ζητήματα» σχετικά με την επιβολή του νόμου στο νότιο Μάντσεστερ το 2002 και το 2003.

Με πολλές τέτοιες ιστορίες για το πώς οι διαφορετικές αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο απομακρύνονται από τα εγκλήματα της μουσουλμανικής κοινότητας, η απάντηση της αστυνομίας του Λέστερ στην επίθεση Ινδουιστών φαίνεται να είναι ισότιμη.

Ακολουθήστε το Directus.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Πέταξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου για την κλιματική αλλαγή – Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία (βίντεο)

Μπογιές στην είσοδο της Σκάλας του Μιλάνου πέταξαν το πρωί της Τετάρτης (7/12) ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής καθώς σήμερα πραγματοποιείται η πρεμιέρα για...

Mέγκαν Μαρκλ: Φόρεσε το δαχτυλίδι της Νταϊάνα στο “κόκκινο χαλί”

Η Μέγκαν Μαρκλ φόρεσε το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα αξίας 90.000 δολαρίων για να παραλάβει το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη, ενώ «μαίνεται»...

Ισπανία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων – 150 τραυματίες ο απολογισμός

Τουλάχιστον 150 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, απο τη σύγκρουση τρένων στον σταθμό Montcada i Reixac στην περιοχή της Βαρκελώνης στην...

Η τραγική ιστορία της 5χρονης στην Ιρλανδία που “έσβησε” από στρεπτόκοκκο – “Μαμά, νιώθω ότι πεθαίνω”

Η Stella-Lily McCorkindale είναι το ένατο θύμα του στρεπτόκοκκου Α στη Βρετανία.Συντετριμμένος ο πατέρας μιας πεντάχρονης που πέθανε από στρεπτόκοκκο Α στο Μπέλφαστ της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Παραδοχή Τούρκων: ”Οι Έλληνες έχουν το δικό τους μη επανδρωμένο εναέριο όχημα-Το Αρχύτας είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση”

Το Αρχύτας, «ένα drone παρατήρησης, παρουσιάστηκε επίσημα τον περασμένο Σεπτέμβριο,», αναφέρει η τουρκική Milliyet. «Το Αρχύτας είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση», συμπληρώνει. Σύμφωνα με την...

Βίντεο-ντοκουμέντο από το βενζινάδικο ”καίει” τον Ρομά

Στο νέο βίντεο, από τις κάμερες του κυκλώματος του βενζινάδικου, φαίνεται ακριβώς η στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το βενζινάδικο, ενώ δεν έχει...

”Κόλαση” στο Μενίδι: Πληροφορίες για πυροβολισμούς από Ρομά – Δύο τραυματίες αστυνομικοί στο 401 Νοσοκομείο

Μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή Αυλίζα Αχαρνών. Ομάδες νεαρών Ρομά, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ανάψει φωτιές στην περιοχή και πραγματοποιούν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με...

Αποκλειστικό – Συγκλονιστική ανάρτηση του Ινδού πρωθυπουργού στα ελληνικά! – Μήνυμα Ινδίας προς Ελλάδα – Βίντεο

Έναν έλληνα τραγουδιστή επαίνεσε ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ν. Μόντι, δείχνοντας για άλλη μία φορά με αυτό τον τρόπο, πως Ινδία και Ελλάδα έχουν...