18.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Άγκυρα αποχαιρετά τα F-35: Απίστευτο κλάμα από τους απέναντι-«Κοιτάξτε πού δόθηκαν τα F-35 που παρήχθησαν για την Τουρκία!»

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Με τίτλο «Κοιτάξτε πού δόθηκαν τα F-35 που παρήχθησαν για την Τουρκία!» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Star ρεπορτάζ, το οποίο, χαρακτηρίζεται από …ποταμούς δακρύων για την απώλεια των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, που θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο. Απολαύστε το!!! Μεταξύ άλλων υποστηρίζει τα κάτωθι:

ΠΗΓΗ HELLAS JOURNAL

Μη μπορώντας να χωνέψουν το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγόρασε η Τουρκία, οι ΗΠΑ είχαν βγάλει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35. Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες: Αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν ένα από τα 5 μαχητικά αεροσκάφη F-35 που παρήχθησαν για την Τουρκία στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αριζόνα.

Οι ΗΠΑ είχαν βγάλει την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 επειδή είχε αγοράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400. Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία είχε υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα F-16 αμέσως μετά, σε αντάλλαγμα των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει στις ΗΠΑ. Από χθες, υπήρξε μια νέα εξέλιξη σχετικά με τα 5 μαχητικά αεροσκάφη F-35 που είχαν παραχθεί για να δοθούν στην Τουρκία. Αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν ένα από τα 5 αεροσκάφη F-35 που παρήχθησαν για την Τουρκία στην αεροπορική βάση Luke στην Αριζόνα.

- Advertisement -

Ο βουλγαρικός Τύπος έγραψε ένα άρθρο σχετικά με τα αεροσκάφη F-35 που έπρεπε να παραδοθούν στην Τουρκία, κάτι το οποίο όμως παρεμποδίστηκε να γίνει. Σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο, οι ΗΠΑ παρέδωσαν ένα από τα 5 αεροσκάφη F-35 που παρήχθησαν για την Τουρκία στην αεροπορική βάση Luke της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αριζόνα. Στο άρθρο που έγραψε το bulgarianmilitary.com και περιλαμβάνονται τα αξιοσημείωτα σημεία, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθες πληροφορίες:

Ένα από τα πέντε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-35A που υφαρπάχθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Luke στην Maricopa της Αριζόνα. Το μαχητικό αεροσκάφος, με σειριακό αριθμό 18-0002, φάνηκε ότι φέρει αριθμό που αποδεικνύει ότι κατασκευάστηκε και σχεδιάστηκε για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Όταν η Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα F-35 JSF, η Lockheed Martin είχε κατασκευάσει έξι μαχητικά αεροσκάφη για την Τουρκία. Πέντε από αυτά είχαν ήδη παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και είχαν διατεθεί υπό τη διοίκηση του αμερικανικού στρατού. Έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος F-35 με αριθμό πτήσης 18-0002 θα υπηρετήσει στην 56η Πτέρυγα Καταδιωκτικών των ΗΠΑ.

Η αεροπορική βάση Luke, όπου προσγειώθηκε το μαχητικό αεροσκάφος F-35, βρίσκεται παρακείμενα στην κωμόπολη Glendale κοντά στο Φοίνιξ, στην κομητεία Maricopa της Αριζόνα. Εδώ εκπαιδεύονται ενεργά οι μελλοντικοί πιλότοι τόσο του F-16 Fighter Falcon όσο και του F-35 Lightning II.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι ΗΠΑ και η Τουρκία διαπραγματεύονται επί του παρόντος για το θέμα των F-16. Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ουάσινγκτον έθεσε χρηματικές απαιτήσεις από την Τουρκία. Το Πεντάγωνο θέλει να αποζημιωθεί η Lockheed Martin για τους κινδύνους και τις απώλειες που υπέστη [σσ. ενν. η Lockheed Martin] μετά την καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας από τις τουρκικές εταιρείες που παράγουν εξαρτήματα για το F-35.

Βάσει των οικονομικών δυσκολιών στις ΗΠΑ, η παραγωγή του F-35 έχει γίνει πιο ακριβή. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, θέλει να λάβει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που επένδυσε για τα 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35 που έπρεπε να παραλάβει. Αφότου οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35, η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να επιστρέψει το ποσό.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΙΑ S-400, SIPER ΚΑΙ HISAR
Η Τουρκία αγόρασε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. Αυτός ήταν ο λόγος για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 JSF. Ο λόγος για την αγορά του S-400 από την Τουρκία ήταν ότι θεωρήθηκε φθηνότερο από αυτό που πρότειναν οι ΗΠΑ για το σύστημα αεράμυνας Patriot.

Τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι η Τουρκία έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35 JSF. Ο ισχυρισμός αυτός θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν η Τουρκία εκπληρώσει έναν από τους όρους που είχαν θέσει οι ΗΠΑ πριν από χρόνια. Οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Τουρκία να μην καταστήσει επιχειρησιακούς τους S-400 προκειμένου να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35.

Υποστηρίχθηκε ότι η Τουρκία έχει ανάγκη τους S-400 μέχρι να αναπτυχθεί και να δοκιμαστεί επιτυχώς η εγχώρια παραγμένη και υπό εθνικό έλεγχο οικογένεια συστημάτων αεράμυνας Hisar. Αυτό το σύστημα αεράμυνας βρίσκεται ήδη σε πλήρη ανάπτυξη και δοκιμή. Το Siper SAM, το οποίο αποτελεί μέρος του γενικότερου συστήματος αεράμυνας, έχει ήδη δοκιμαστεί και παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με το ρωσικό σύστημα S-400, το ότι το Siper έχει βεληνεκές 150 χιλιομέτρων αποτελεί μια καλή επιλογή για την τουρκική άμυνα σε αυτή τη φάση. Η Τουρκία θα εισάγει σύντομα τα πρώτα συστήματα Siper στο δυναμικό της. Όταν συμβεί αυτό, δεν θα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τους S-400. Για τον λόγο αυτό, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι», εάν πρώτα βγάλει [σσ. ενν. η Τουρία] το ρωσικό σύστημα αεράμυνας εκτός επιχειρησιακής ετοιμότητας, το Siper έχει πιθανότητες να κάνει την Τουρκία να επιστρέψει στο «πρόγραμμα F-35.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bloomberg: Οι πέντε αλλαγές που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία στην αμυντική στρατηγική

Από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, στρατιωτικοί αναλυτές, παγκόσμιοι ηγέτες όπως και απλοί πολίτες,...

Σε θετική κατεύθυνση η σχέση Ινδίας-ΕΕ

Στο περιθώριο του Raisina Dialogue, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Krisjanis Karins δήλωσε την Πέμπτη ότι οι σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Λετονίας καθώς και...

Επιχειρηματικό Φόρουμ Αιγύπτου-Τουρκίας, εμπόριο και επενδύσεις

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Επιμελητηρίων στην Αίγυπτο εγκαινίασε χθες ένα αιγυπτο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή διαφόρων εμπορικών επιμελητηρίων με στόχο να συζητηθεί η ενίσχυση...

Το Αζερμπαϊτζάν αγοράζει μαχητικά JF-17 Block-III απ’ το Πακιστάν!

Το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν υπέγραψαν συμφωνία ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών JF-17 Block-III, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγωγική συμφωνία του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οριστική ρήξη Κασσελάκη Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον κίνδυνο νέας διάσπασης

Οριστικό και αμετάκλητο φαίνεται να είναι το ρήγμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από την «εμπρηστική» ομιλία του...

ΠΑΣΟΚ: Αποφασισμένη να ψηφίσει υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστημίων η Γιαννακοπούλου

Αποφασισμένη να στηρίξει τη θέση της, που παραπέμπει στη ψήφιση του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ και την ίδρυση μη κερδοσκοπικών...

Λάρισα: Επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων σε κεντρική πλατεία – 16χρονος χτύπησε 15χρονο γιατί «απειλούσε την ξαδέρφη του»

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ ανηλίκων σε κεντρική πλατεία της Λάρισας χθες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 18:30 χθες, άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στην Κεντρική Πλατεία...

Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά και τοπική αυτοδιοίκηση

Ετήσια μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος που θα ξεπερνάει συνολικά τα 150 εκατ. ευρώ τόσο για τους καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο...