24.4 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Εμπειρογνώμονας προειδοποιεί για την απειλή του TikTok! «Το μεγαλύτερο ασύμμετρο πλεονέκτημα της Κίνας»

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

«Η Κίνα έχει μία από τις ισχυρότερες ικανότητες χειραγώγησης της κοινής γνώμης των ΗΠΑ σήμερα», δήλωσε ο ειδικός για την Κίνα, Μάικλ Σόμπολικ, στο Fox News Digital.

Η «διείσδυση» της Κίνας στον πολιτικό λόγο στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί «άμεση» απειλή για τη Δημοκρατία και είναι μια από τις «μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε σήμερα» όσον αφορά την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με έναν ειδικό για την Κίνα.

« Το TikTok δεν είναι απλώς μια τεχνολογική ανησυχία, δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok είναι σήμερα το μεγαλύτερο ασύμμετρο πλεονέκτημα της Κίνας έναντι της Αμερικής», δήλωσε ο Michael Sobolik, συγγραφέας του νέου βιβλίου «Αντιμετώπιση του μεγάλου παιχνιδιού της Κίνας: Στρατηγική για την αμερικανική κυριαρχία». είπε στο Fox News Digital.

«Αποτελεί την πιο άμεση απειλή για την αμερικανική δημοκρατία που θέτει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα», συνέχισε.

Ο ρόλος της Κίνας στη «διείσδυση του πολιτικού μας λόγου» μέσω του TikTok αντιπροσωπεύει ένα από τα «σημαντικότερα σύνολα προβλημάτων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας», εξήγησε ο Sobolik, επειδή «έχετε περίπου τη μισή Αμερική σε μία εφαρμογή που ελέγχει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και μπορεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να διαδώσει προπαγάνδα».

- Advertisement -

«Είναι τεράστιο πρόβλημα».

Ο Sobolik, Ανώτερος Συνεργάτης στις Σπουδές Ινδο-Ειρηνικού στο Αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, είπε στο Fox News Digital ότι 170 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με 150 εκατομμύρια από αυτούς στον ιστότοπο για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρηστών, είπε ο Sobolik, βασίζεται στην πλατφόρμα για ειδήσεις, τις οποίες η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί προς όφελός της.

“ Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ελέγχει το TikTok, επειδή η μητρική εταιρεία του TikTok ByteDance εδρεύει εντός της Κίνας”, δήλωσε ο Sobolik. “Ως εκ τούτου, πρέπει να συμμορφωθούν με τυχόν αιτήματα που λαμβάνουν από το Πεκίνο για να παραδώσουν δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ, να λογοκρίνουν περιεχόμενο ή να ενισχύσουν το περιεχόμενο. Δεν μπορούν να πουν όχι στο ΚΚΚ. Έχουν ήδη καταγραφεί περιπτώσεις TikTok παρακολουθώντας Αμερικανούς δημοσιογράφους για να προσπαθήσουν να καταλάβουν με ποιον μιλούσαν μέσα στην εταιρεία η ByteDance έχει ήδη δεσμευτεί να συνεργαστεί με το Πεκίνο για να βελτιώσει τον αλγόριθμό του για να προωθήσει τα συμφέροντα του ΚΚΚ.

Τα μέλη του Κογκρέσου συζητούν τους τελευταίους μήνες εάν θα απαγορεύσουν το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες ή αν θα εξαναγκάσουν την πώληση της εταιρείας σε μια οντότητα εκτός Κίνας. Οι πολέμιοι των νομοσχεδίων από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών υποστήριξαν ότι η απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης «αντίβαίνει στην Πρώτη Τροποποίηση».

Ο Sobolik απέρριψε κατηγορηματικά αυτή την ιδέα.

«Τίποτα από αυτά δεν είναι μυστήριο», είπε ο Sobolik. “Αυτό είναι τεκμηριωμένο. Υπάρχουν περιπτώσεις λογοκρισίας περιεχομένου του TikTok σχετικά με το Θιβέτ, τους Ουιγούρους, την πλατεία Τιενανμέν και άλλα ευαίσθητα ζητήματα για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Οι ανησυχίες με το TikTok δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου. Οι ανησυχίες για το TikTok είναι ότι ένας αντίπαλος Το έθνος ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους πυλώνες πληροφόρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα. Και αν πιστεύετε ότι αυτό είναι μόνο μια θεωρητική ανησυχία, φανταστείτε αν η Κίνα πάει σε πόλεμο με την Ταϊβάν και στη συνέχεια, όπως συμβαίνει αυτό, πλημμυρίζει το TikTok με μηνύματα υπέρ του ΚΚΚ. με παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει και προσπαθεί να προωθήσει μια εκστρατεία της κοινής γνώμης ότι η Αμερική πρέπει να μείνει έξω και να μην κάνει τίποτα για να βοηθήσει την Ταϊβάν».

“Η Κίνα έχει μία από τις ισχυρότερες ικανότητες χειραγώγησης της κοινής γνώμης των ΗΠΑ σήμερα. Αυτή θα πρέπει να είναι μια ανατριχιαστική πραγματικότητα. Αυτό θα πρέπει να ανατριχιάσει κάθε Αμερικανό”.

Ο Sobolik συνέχισε, “Το περιεχόμενο που βλέπετε στο TikTok μπορεί να είναι μοναδικό για εσάς, αλλά τροφοδοτείτε περιεχόμενο από έναν αλγόριθμο που ελέγχεται από τον κύριο αντίπαλο της Αμερικής. Αυτός είναι ένας δούρειος ίππος εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει περάσει καιρός Για τα μέλη του Κογκρέσου να το λάβουν σοβαρά υπόψη για να βάλουν τη χώρα πρώτα και να διώξουν αυτόν τον δούρειο ίππο από τα τείχη της Αμερικής.

“Η Αμερική έχει ένα όπλο στραμμένο στο κεφάλι της κάθε μέρα στη σφαίρα των πληροφοριών. Πρέπει να φροντίσουμε αυτό το θέμα και πρέπει να το κάνουμε τώρα. Δεν υπάρχουν συνταγματικές ανησυχίες οποιασδήποτε σημασίας εδώ. Αυτό είναι μια ανησυχία για την εθνική ασφάλεια και είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Παραμένει ασαφές εάν το Κογκρέσο έχει την απαραίτητη πολιτική όρεξη να απαγορεύσει ή να διαλύσει το TikTok και ο Sobolik είπε στο Fox News Digital ότι πιστεύει ότι αυτό το ερώτημα «θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεστ για την Αμερική » .

“Εάν μπορέσουμε να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα TikTok, αυτό θα είναι ένα από τα πιο ενθαρρυντικά σημάδια που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες σχετικά με τη σοβαρότητά μας όσον αφορά την προστασία της ελευθερίας και της ελευθερίας μας και την αντίθεση στην τυραννία”, δήλωσε ο Sobolik. «Αν αφήσουμε αυτό το πρόβλημα να φύγει, αν δεν το διορθώσουμε, μπορεί επίσης να πάμε σπίτι και να βγούμε εντελώς από τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων.

“Επειδή και πάλι, θυμήσου, το να προστατεύεις τον εαυτό σου είναι το ελάχιστο. Η καλή άμυνα μπορεί να κερδίσει πρωταθλήματα μπάσκετ στο NBA, αλλά η καλή άμυνα είναι το ελάχιστο. Είναι καλή νοικοκυροσύνη. Δεν παίρνεις χρυσό αστέρι για να φροντίζεις την πατρίδα σου. να πάρουμε ένα χρυσό αστέρι για να βγούμε σε αντιτιθέμενα αυταρχικά καθεστώτα, οι ψυχροί πόλεμοι κερδίζονται με την ανάληψη της πρωτοβουλίας και την επίθεση στην TikTok, έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε δήλωσή του στο Fox News Digital, εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι «πολλά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν» ότι «δεν υπάρχει ίχνος απόδειξης» για τους «παράξενους ισχυρισμούς» ότι το TikTok είναι “σκάφος” της κινεζικής κυβέρνησης.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο για την απαγόρευση θα καταπατούσε τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης 170 εκατομμυρίων Αμερικανών και θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα», είπε ο εκπρόσωπος.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκλειστικό: Στη ”φόρα” το παγκόσμιο πρόγραμμα κατασκοπείας της Τουρκίας – Παρακολουθεί δημοσιογράφους

Ένα πρόγραμμα παρακολούθησης μεγάλης κλίμακας που λειτουργεί κρυφά από το τμήμα πληροφοριών του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στοχεύει επικριτικούς και ανεξάρτητους δημοσιογράφους που ζουν εξόριστοι...

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λογοδοτήσουν ο Νετανιάχου και οι βάρβαροι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε την υπόσχεση ότι η χώρα του θα κάνει «ό, τι είναι δυνατόν» ώστε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου...

Σχέδιο Γαλλίας – Γερμανίας για ένα κοινό αντιαεροπορικό «θόλο» στην Ευρώπη

Την ανάπτυξη μιας κοινής αντιαεροπορικής άμυνας στην Ευρώπη προωθούν Γαλλία και Γερμανία, με τα σχέδια να αναμένεται να παρουσιαστούν εντός της εβδομάδας. Η συνεργασία...

Κινεζικό ρομποτικό ”αγριόσκυλο”! – Ο κίνδυνος είναι εδώ από την Κίνα

Δείτε το βίντεο: https://twitter.com/MarioNawfal/status/1794695888260268358

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νέο σύστημα αυτοπροστασίας για τα F-16 Viper εισηγήθηκε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα  Η «προ-πορεία» που βάζει η πολεμική αεροπορία στα προγράμματα ή και τα υπό-προγράμματα που υποστηρίζουν μια σειρά ζητημάτων στον αεροπορικό...

Σχέδιο για νέα υποβρύχια υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο

Σχέδιο για τη ναυπήγηση έως 6 νέων υποβρυχίων αλλά και την αναβάθμιση των τεσσάρων «αόρατων» υποβρυχίων κλάσης «Παπανικολής» απεργάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. του Χρήστου Μαζανίτη-enikos.gr Από το...

Σε επιφυλακή η Αθήνα: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει ανοιχτά των Ιμίων, αποβατική άσκηση για κατάληψη νησιού απέναντι από τη Χίο

Μετά την προειδοποίηση για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό σκάφος "Tübitak Marmara" έξω από τη Σμύρνη και κοντά στα Ίμια, σε ειδική αποστολή, προκαλώντας...

Αποκλειστικό-Δίνουν ”γραμμή” υπέρ DEB – Οργανωμένο σχέδιο από την Άγκυρα στη Θράκη

Νέα πρόκληση από τα ''όργανα'' της Άγκυρας στη Θράκη, αναλυτικά: ''Ο Halit Habipoğlu, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, είπε στους κατοίκους της Τουρκικής...