33.8 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Δίκη Φιλιππίδη: Δροσάκη, Αναστασοπούλου και Παπαχαραλάμπους στο δικαστήριο

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Έπειτα από δέκα μήνες η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Παρασκευής (13/1), η Λένα Δροσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, προκειμένου να είναι παρούσες στην ανακοίνωση της πρότασης της εισαγγελέως σχετικά με την ενοχή ή μη του Πέτρου Φιλιππίδη για τα όσα κατηγορείται.

Σήμερα αναμένεται να καθοριστεί, λοιπόν, αν ο κατηγορούμενος ηθοποιός είναι ένοχος ή αθώος. Υπάρχει ωστόσο και η πιθανότητα, το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014. Η εισαγγελική λειτουργός θα ζητήσει σήμερα από τους 7 δικαστές είτε την ενοχή είτε την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για κάθε πράξη για την οποία κατηγορείται ξεχωριστά.

Έπειτα από δέκα μήνες η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας με την απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη. Η ιερή στιγμή της απολογίας του κατηγορουμένου διεξήχθη κατά τις πρώτες τουλάχιστον ώρες της σε μια μικροσκοπική αίθουσα, σε συνθήκες απαράδεκτες για μια τέτοια στιγμή, αφού κατηγορούμενος και καταγγέλλουσες βρισκόταν μια ανάσα μακριά ο ένας από τον άλλο εξαιτίας της έλλειψης χώρου.

- Advertisement -

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός απολογήθηκε για περισσότερες από 6 ώρες, έχοντας συχνά ξεσπάσματα και κάνοντας αναφορές στην περίοδο που βρέθηκε στη φυλακή. «Είμαι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ή ο,τι έχει μείνει από αυτόν» είπε εμφανώς ταραγμένος ο ηθοποιός. «Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν».

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να βγει από το χώρο ο ίδιος αλλά και άλλα ισχυρά ονόματα. «Εμένα θέλουν να με βγάλουν από το θέατρο. Με έβγαλαν. Δε λέω ότι δε μου στοιχίζει. Με στεναχωρεί. Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ότι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είναι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!» είπε σε σημείο της απολογίας περιγράφοντας στη συνέχεια ότι ακόμη του ζητούν φωτογραφίες στο δρόμο.

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι ήταν ενοχλητική και προσπαθούσε να τον προσεγγίσει. «Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε τόσο καιρό στη δίκη. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πως μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό. Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δε συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο» επέμεινε και επικαλέστηκε και μαρτυρίες άλλων ηθοποιών που κλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν επιβεβαίωσαν κάποιους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, αλλά ούτε κι έναν αντίστοιχο της συζύγου του ηθοποιού Ελπίδας Νίνου.

Φτάνοντας στη δεύτερη υπόθεση για την οποία κατηγορείται, ο Πέτρος Φιλιππίδης σημείωσε πως του ζητούνται αποδείξεις για μια καταγγελία προ 15 ετών και αναφέρθηκε στη δεύτερη καταγγέλλουσα, που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2010. «Ήρθε ένα βιογραφικό, όχι πλούσιο, αλλά ήταν λογικό. Ήταν απόφοιτος του θεάτρου τέχνης. Ο κ. Λαμπροπουλος μου έστελνε βιογραφικά να τα έχω υπόψη μου. Μετά από 1-2 μέρες την πήρα τηλέφωνο και της είπα να έρθει στο θέατρο να δει την παράσταση, να γνωριστούμε από κοντά. Νομίζω όταν ήρθε στο θέατρο της είπα ότι υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης. Όντως της έστειλα μήνυμα πριν την παράσταση να δω αν είχε έρθει. Στο διάλειμμα δε θυμάμαι αν της είχα στείλει. Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς. Της είπα για την πιθανή αντικατάσταση, μου είπε την ενδιέφερε. Χάρηκε παρά πολύ. Όταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά. Υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα».

Ο Πετρος Φιλιππίδης επέμεινε στο ότι υπήρξε συναινετική επαφή με τη δεύτερη καταγγέλλουσα. «Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Ότι έγινε έγινε επειδή το θέλαμε και οι δυο. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει από την πλαϊνή πόρτα. Ότι έγινε έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα» είπε ο κατηγορούμενος.

«Δεν της άρεσε. Ήταν έντονη. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Για κάποιες μέρες μέρα τηλεφωνούσα» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης που απέδωσε το κίνητρο της καταγγελίας στο ότι τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ηθοποιό φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία γνώριζε για την απόπειρα βιασμού και συνεργάστηκε με τον μαζί του. «Εγώ αν είχε κάνει κάποιος αυτό το πράγμα σε φίλη μου δε θα συνεργαζόμουν! Και θα το κατήγγειλα. Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι ενεργή, ασχολείται με δικαιώματα, είναι ενεργή πολιτικά. Και δεν της είπε να με καταγγείλει!» είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αναφερόμενος στην τρίτη καταγγέλλουσα την οποία γνώρισε μέσω τρίτου προσώπου αλλά συνομίλησαν και στο ινσταγκραμ, ο Πέτρος Φιλιππίδης περιέγραψε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο ψυχικό. Εγώ ήμουν με το Mercedes. Ήταν πολύ ευχάριστη συνάντηση. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο ινσταγκραμ. Φύγαμε και της λέω έχεις μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ότι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ρίχνει στη σύζυγό του ο Λύτρας!

Μέσα από ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού σε βάρος της συζύγου...

Απόστολος Λύτρας: Το «θέατρο» με τις χειροπέδες στη μεταγωγή του – «Εδώ έχουμε σκηνοθεσία»

Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει ο -εκτός των προβλεπόμενων από τον νόμο- τρόπος με τον οποίο μετήχθη χθες Δευτέρα (17/6) στα δικαστήρια ο ποινικολόγος, Απόστολος...

«Καμπανάκι» Meteo: Τοπικά ακραία επικινδυνότητα για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών την Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo την Τετάρτη 19/6 αναμένεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά...

Λύτρας – Πολυζωγοπούλου: Από τη rich and famous ζωή στον ξυλοδαρμό και τα δικαστήρια

Για τον Απόστολο Λύτρα και την Σοφία Πολυζωγοπούλου τίποτα δεν είναι όπως πριν, μετά από τον ξυλοδαρμό της Σοφίας, που τους οδήγησε τη νύχτα του Σαββάτου στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο αυξανόμενος κινεζικός δανεισμός στο Πακιστάν παρουσιάζει μια οξεία παγίδα χρέους

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Πακιστάν θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος (FY) 2024-2025 στην Εθνοσυνέλευση στις 12 Ιουνίου 2024. Η ημερομηνία 28...

Οι ηγέτες της G7 θα εκδώσουν ισχυρή προειδοποίηση ενάντια στις εμπορικές πρακτικές της Κίνας

Οι ηγέτες της G7 πρόκειται να προειδοποιήσουν την Κίνα για τις εμπορικές της πρακτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν «επιβλαβή πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα» και «στρέβλωση της...

Αφρικανικά γαϊδούρια και κινεζικά πειράματα

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, το δέρμα του γαϊδάρου έγινε βασικό συστατικό της κινεζικής ιατρικής θεραπείας γνωστής ως ejiao. Παρασκευάστηκε με την...

Πολλές κινεζικές εταιρείες είναι ”βουτηγμένες” στα σκάνδαλα!

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει τρόμο στο έθνος, η κυβέρνηση της Γεωργίας έλαβε την αμφιλεγόμενη απόφαση να αναθέσει το έργο του λιμανιού της...