30.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Αποκλειστικό: Η Τουρκία με ”όπλο” τα αραβικά & ισλαμιστικά ΜΜΕ, κάνει επίθεση σε Ινδία-Ισραήλ-”Συνεργάζονται στρατιωτικά”-Πριν λίγες ώρες το ίδιο ΜΜΕ επιτέθηκε στην Ελλάδα

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Συνεχίζονται οι επίθεσεις από το αραβικό ΜΜΕ τουρκιών συμφερόντων. Πριν 2 ημέρες έκαναν επίθεση στην Ελλάδα και τώρα κάνουν επίθεση σε Ισραήλ-Ινδία!

Δείτε τι είχαμε αναφέρει εδώ:

Αναλυτικά:

”Τα ινδικά πανεπιστήμια δημιουργούν στενότερους δεσμούς με ισραηλινά κολέγια και εταιρείες όπλων παρά τον πόλεμο στη Γάζα

Τα ινδικά πανεπιστήμια έχουν εμβαθύνει τους ερευνητικούς δεσμούς με ισραηλινά κολέγια και εταιρείες όπλων από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι πολλά ιδρύματα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν τις ανταλλαγές καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, όπως αποκαλύπτει το Middle East Eye.

- Advertisement -

Τους τελευταίους μήνες, τα ινδικά πανεπιστήμια έχουν αυξήσει τις συνεργασίες στους τομείς της άμυνας, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), με ισραηλινά πανεπιστήμια να φέρονται ως συνένοχοι στην πολύμηνη σύγκρουση. Αρκετοί τώρα είτε συνεργάζονται απευθείας με ισραηλινές εταιρείες όπλων είτε με ινδικές εταιρείες που αναφέρθηκε ότι έχουν στείλει όπλα στο Ισραήλ.

Οι συνεργασίες, ορισμένοι δημοσίως ανακοινώθηκαν, έχουν τροφοδοτήσει εικασίες ότι το Ισραήλ δημιουργεί στενότερους δεσμούς με ινδικά πανεπιστήμια – ειδικά στις επιστήμες – για να χτίσει όχι μόνο νέους κόμβους αμυντικής και τεχνολογικής έρευνας για τις ένοπλες δυνάμεις του, αλλά και ως μέσο άσκησης επιρροής στην Ινδία ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του MEE, έχουν υπογραφεί περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις, εργαστήρια και συμφωνίες μεταξύ ινδικών πανεπιστημίων και ισραηλινών πανεπιστημίων και εταιρειών όπλων από τότε που το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) διαπίστωσε ότι ήταν εύλογο ότι το Ισραήλ διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα.

Εμπειρογνώμονες και αναλυτές είπαν στο MEE ότι οι συμφωνίες θα μπορούσαν να είναι μέρος μιας προσπάθειας του Ισραήλ να κλίνει στο πανεπιστημιακό σύστημα της Ινδίας για να τροφοδοτήσει την αυξανόμενη όρεξή του για στρατιωτικό υλικό και τεχνολογική ανάπτυξη, καθώς και να διαφοροποιήσει τις συνεργασίες του σε μια περίοδο που πολλά πανεπιστήμια καλούνται να μποϊκοτάζ και αποχώρηση από το Ισραήλ και τον πόλεμο του.

Το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο δεν ήταν το μόνο στην Ινδία νωρίτερα φέτος. Στα μέσα Μαρτίου, η Israel Aerospace Industries (IAI), ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στρατιωτικών και εμπορικών αεροδιαστημικών και αμυντικών συστημάτων του Ισραήλ, και ενεργός παίκτης στον ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας, υπέγραψε συμφωνία με το IIT-Δελχί, σε μια συμφωνία που περιγράφεται ως ” μια στρατηγική συνεργασία» μεταξύ του διδύμου.

Η IAI είπε ότι η σχέση θα «επιδείξει ένα κοινό όραμα αξιοποιώντας την έρευνα για να οδηγήσει την πρόοδο και την τεχνολογική αριστεία, διαμορφώνοντας μαζί το μέλλον της τεχνολογίας στην Ινδία».

Η Ranjan Panda, κοσμήτορας εταιρικών σχέσεων στο IIT-Delhi, δήλωσε ότι είναι «ευχαρισμένη» με την προοπτική να συνεργαστεί με την IAI, «πρωτοπόρο στην παγκόσμια αεροδιαστημική βιομηχανία».

Ο Engler, ο Καναδός μελετητής, είπε στο MEE ότι ήταν αδιανόητο το IIT-Delhi να συνεργαστεί με έναν κορυφαίο Ισραηλινό στρατιωτικό εργολάβο υπεύθυνο για τόσους πολλούς από τους θανάτους στη Γάζα.

Τον Νοέμβριο του 2023, η IAI υπέγραψε συμφωνία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στον στρατό του Ισραήλ υπό το φως των αναγκών στη Γάζα. Δύο εβδομάδες αργότερα, στα τέλη Μαρτίου, η IAI εγκαινίασε το υποκατάστημά της στο Δελχί. Μέχρι τη στιγμή που τελείωσε η εκδήλωση, ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα είχε ξεπεράσει τους 32.500.

Ο Archana H Trivedi, συντονιστής ανάπτυξης έρευνας του IIT-Delhi, δεν απάντησε στα αιτήματα του MEE για σχολιασμό.

Τον Φεβρουάριο, η ινδική κρατική εταιρεία Munitions India Limited (MIL), με έδρα την Πούνε, η οποία κατηγορείται ότι είχε στείλει όπλα στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ισραηλινού πολέμου στη Γάζα, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαζόταν με το Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας. Madras (IIT-Madras) “για την ανάπτυξη των πρώτων ιθαγενών σχεδιασμένων οβίδων έξυπνων πυρομαχικών 155 χιλιοστών της Ινδίας”.

«Προβλέπεται επίσης να αυξηθεί η θνησιμότητα στο τερματικό σημείο πρόσκρουσης», ανέφερε η κοινή δήλωση.

Η MIL αυτοχαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής όπλων της χώρας που συμμετέχει στην παραγωγή καθώς και στη δοκιμή ενός ευρέος φάσματος πυρομαχικών για τον ινδικό στρατό.

Ξεχωριστά, το IIT-Madras έχει μια «στρατηγική συνεργασία» με το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Τον Απρίλιο, το δίδυμο έκανε εκκλήσεις για κοινά έργα που επικεντρώνονται στην «ενίσχυση των στρατηγικών προτεραιοτήτων των δύο πανεπιστημίων και στην προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας για τη δημιουργία ακαδημαϊκών και κοινωνικών επιπτώσεων».

Το IIT-Madras ανακοίνωσε το 2023 ότι θα φιλοξενούσε ένα «Κέντρο Τεχνολογίας Νερών Ινδίας-Ισραήλ» (CoWT) που υποτίθεται ότι θα εργαστεί για την ασφάλεια του νερού στην Ινδία.

Ο Nick Reimer, συγγραφέας του Boycott Theory and the Struggle for Palestine: Universities, Intellectualism and Liberation, είπε στο MEE ότι η χρήση έργων από τα ισραηλινά πανεπιστήμια σχετικά με τη «βιωσιμότητα» και την «ασφάλεια του νερού» δεν προκαλεί έκπληξη.

«Τα ισραηλινά πανεπιστήμια είναι βασικοί μοχλοί της γενοκτονίας της Παλαιστίνης», είπε ο Ράιμερ.

«Δεν κάνουν τίποτα για να κρύψουν τη δέσμευσή τους στον Σιωνισμό, τον ρόλο τους στην ανάπτυξη όπλων ή την υποστήριξή τους στον ισραηλινό στρατό.

«Η ιδεολογική κάλυψη που παρέχουν για το ισραηλινό απαρτχάιντ και τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ είναι σημαντική, είτε σε εγχώριο είτε σε διεθνές επίπεδο – απλά κοιτάξτε πόσο γρήγορα κατηγόρησαν τα δυτικά πανεπιστήμια ότι δεν καταστέλλουν επαρκώς την υποστήριξη προς την Παλαιστίνη μετά τις 7 Οκτωβρίου ή πώς εκστρατεύουν με συνέπεια κατά του BDS », πρόσθεσε ο Ράιμερ.

«Η Ινδία και το Ισραήλ ως στρατηγικοί εταίροι από το 2017 εξετάζουν πολλούς τομείς συγκλίσεων και αμοιβαίων συμφερόντων», πρόσθεσε ο Σινγκ.

Υπό τον Μόντι, η ινδική κυβέρνηση προσπάθησε να μεγιστοποιήσει τη σχέση με το Ισραήλ για να εκσυγχρονίσει τον στρατό της Ινδίας καθώς και να εδραιώσει το ναυαρχίδα του, το πρόγραμμα «Make in India».

Ο Singh λέει ότι είναι φυσικό τα πανεπιστήμια να είναι μέρος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

“Τα ινδικά πανεπιστήμια ενσωματώνουν επίσης την αυτοδύναμη προσέγγιση ή την προσέγγιση “Viksit Bharat” για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, επομένως σε αυτό το στοιχείο, ναι, εργάζονται σε συνάρτηση με τις κρατικές πολιτικές. Αυτό ισχύει για κάθε χώρα όπως καλά», πρόσθεσε.

Η υποστήριξη της Ινδίας στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα
Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, η Ινδία παρουσιάστηκε ως πρώιμος υπερασπιστής του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Η υποστήριξη ήταν τόσο σταθερή και αξιόπιστη που αναγνωρίστηκε από τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Ινδία, Naor Gilon, μόλις τον Μάιο.

Από τότε που η Ινδία εξομάλυνσε τους δεσμούς με το Ισραήλ το 1992, η Ινδία έχει πλησιάσει περισσότερο το Ισραήλ ως σημαντικός αγοραστής της ισραηλινής τεχνολογίας – από την άμυνα και τη γεωργία μέχρι την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη διατήρηση του νερού.

Αν και συχνά θεωρείται έργο του Μόντι, ινδικές εταιρείες όπλων, εταιρείες τεχνολογίας καθώς και πανεπιστήμια άρχισαν να συνεργάζονται στενότερα με το Ισραήλ για χρόνια πριν από την άφιξή του.

Μέχρι το 2013, η Ινδία ήταν ήδη ο μεγαλύτερος αγοραστής ισραηλινών όπλων στον πλανήτη.”

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Ρώσοι «επικηρύσσουν» τα F-16 που θα κάνουν εμφάνιση στην Ουκρανία με σημαντική αμοιβή

Ο πρώην επικεφαλής του αγγλικού newsroom της γαλλικής τηλεόρασης «France 24», ειδικός στον τομέα των διεθνών σχέσεων, Γκάλαχερ Φένγουικ/Gallagher Fenwick, δήλωσε ότι η Δύση...

F-16 Viper: Οι Αμερικανοί είπαν στους Τούρκους να περιμένουν και άλλο γιατί δεν είναι σίγουροι αν μπορούν να τα… πετάξουν

Έμειναν με το στόμα ανοιχτό οι Τούρκοι αρμόδιοι, μετά την τελευταία δικαιολογία των Αμερικανών για να κερδίσουν… χρόνο αναφορικά με το αίτημα των Τούρκων...

The National Interest: «Η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ασυμβίβαστη με τους στόχους του ΝΑΤΟ»

Ο πολιτικός αναλυτής, Ρόμπερτ Έλις υποστήριξε, σε δημοσίευμά του στο αμερικανικό περιοδικό The National Interest, ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν ευθυγραμμίζεται με...

Η Ινδία εξοπλίζει την Αρμενία – Στενή παρακολούθηση από Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν!

Δεν εξοπλίζει μόνο η Γαλλία την Αρμενία. Υπάρχει μια άλλη δύναμη που έχει ενεργά εισέλθει στον εξοπλισμό της, που προκαλεί  αν μη τι άλλο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οι ασκήσεις της Κίνας στη Λευκορωσία ενοχλούν το ΝΑΤΟ

Η 11ήμερη στρατιωτική άσκηση Κίνας-Λευκορωσίας, με την ονομασία «Eagle Assault», πραγματοποιείται κοντά στα σύνορα της Πολωνίας. Η ευθυγράμμιση της Λευκορωσίας με τη Ρωσία έχει...

Η κυβέρνηση του Πακιστάν παραδέχεται την κρίση θρησκευτικής ελευθερίας στη χώρα

Έχει σοβαρό πρόβλημα θρησκευτικής ελευθερίας το Πακιστάν; Ναι, είπε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην πρόσφατα δημοσιευμένη ετήσια έκθεσή του για τη θρησκευτική ελευθερία,...

Η επέκταση της στρατιωτικής υποδομής της Κίνας στο Σιντζιάνγκ προκαλεί συναγερμό

Η Κίνα εντείνει τη στρατιωτική της παρουσία στο Σιντζιάνγκ στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διεκδικήσει εξουσία στην περιοχή, είπε ο ηγέτης των Ουιγούρων,...

O κινεζικός ”Δρόμος του Μεταξιού” & η ”παγίδα του χρέους”

Η μικροσκοπική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, η κυριαρχία του Λάος κινδυνεύει να διαβρωθεί με μια μακροχρόνια οικονομική κρίση και το δημόσιο και δημόσια εγγυημένο...