18.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Aποκλειστικό Directus: Πακιστάν-Τουρκία κλείνουν νέα στρατιωτική συμφωνία – Πάει Άγκυρα ο Σαρίφ & συναντιέται με Ερντογάν

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Τουρκία και Πακιστάν έρχονται πιο κοντά. Η Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό, καθώς Τουρκία & Πακιστάν με ”όπλο” τους μετανάστες, θα προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα μας. Το πρώτο μήνυμα το έστειλαν στο Σύνταγμα!

Μην ξεχνάμε πως πριν λίγους μήνες, το Πακιστάν δημοσίευσε τις αποφάσεις που έλαβε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του – ”Το Πακιστάν έχει αδελφικούς δεσμούς με την Τουρκία που βασίζονται στη πολιτιστική, θρησκευτική και ιστορική εγγύτητα”

Πάει Τουρκία ο Σαρίφ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Directus.gr, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία από σήμερα (Τρίτη) για να ενισχύσει περαιτέρω τους φιλικούς δεσμούς με την Τουρκία! Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα έχει τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες σε επίπεδο αντιπροσωπειών. Εκτός από την κάλυψη ολόκληρης της γκάμα των διμερών σχέσεων Πακιστάν-Τουρκίας, οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα παραθέσει επίσης δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού. Φέτος, το Πακιστάν και η Τουρκία γιορτάζουν την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα αποκαλύψουν από κοινού ένα λογότυπο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών αυτού του σημαντικού ορόσημου στη μακρά ιστορία των εξαιρετικών διμερών σχέσεων. Ο πρωθυπουργός θα έχει εκτεταμένη αλληλεπίδραση με κορυφαίους Τούρκους επιχειρηματίες και πιθανούς επενδυτές από διάφορους τομείς. Θα φιλοξενηθεί από τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων Τουρκίας.

Ο Σεχμπάζ Σαρίφ θα παραστεί επίσης σε Φόρουμ Επιχειρηματικού Συμβουλίου Πακιστάν-Τουρκίας, που θα φιλοξενηθεί σε συνεργασία με το Τουρκικό Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων και σύμφωνα με πακιστανικά ΜΜΕ, ”ο Πρωθυπουργός θα τονίσει το τεράστιο επενδυτικό δυναμικό του Πακιστάν και θα ενθαρρύνει τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν στο Πακιστάν και να εργαστούν για την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών Πακιστάν-Τουρκίας. Επιφανείς επιχειρηματίες από το Πακιστάν θα συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις και θα πραγματοποιήσουν επίσης συναντήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ στις 11 Απριλίου φέτος για να τον συγχαρεί. Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης τηλεφωνικά με την ευκαιρία του Eid-ul-Fitr.

Επικεφαλής επιλεγμένων τουρκικών εταιρειών θα καλέσουν και τον πρωθυπουργό κατά την παραμονή του στην Άγκυρα. Εκτός από το ότι αποτελεί μέρος τακτικών ανταλλαγών υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία είναι σημαντική στο πλαίσιο της εμβάθυνσης και διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της περιφερειακής συνδεσιμότητας, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού.

Θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου ηγεσίας και της υφιστάμενης πολυδιάστατης στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες για να φτάσει αυτή η μοναδική εταιρική σχέση σε νέα ύψη. Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου που θα περιλαμβάνει Υπουργούς και ανώτερους αξιωματούχους. Επιχειρηματική αντιπροσωπεία από το Πακιστάν που αποτελείται από εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών σε διάφορους τομείς θα ταξιδέψει χωριστά στην Τουρκία για να συμμετάσχει στις επιχειρηματικές δεσμεύσεις”, αναφέρουν πακιστανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του του Directus.gr, Σαρίφ και Ερντογάν θα υπογράψουν και στρατιωτική συνεργασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνοτουρκικά!

Εθνικός κίνδυνος

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες από Τουρκία και Πακιστάν. Η συνάντηση έλαβε χώρα 22-23 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Mian Muhammad Hilal Hussain και ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού του Τουρκικού Στρατού, Selcuk Bayraktaroglu, εκπροσώπησαν τις δύο χώρες.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, ότι συζητήθηκε η παράδοση πυρηνικών στη Τουρκία! Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ο Temil Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Limited (TAI).

Ο στρατηγός Sahir Shamshad του Πακιστανικού Στρατού, συναντήθηκε επίσης με τον υπολοχαγό Wali Turkchi. Πηγές ανέφεραν ότι συζήτηθηκε η μεταφορά τεχνολογίας πυραύλων ανέμεσα στις δύο χώρες, καθώς η αγορά τουρκικών UAV από το Πακιστάν.

”Πίσω από τη μυστική συνάντηση Τουρκίας-Πακιστάν, βρίσκεται η Κίνα”, είχαν αναφέρει τότε Ινδικά ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα. Όπως δήλωσε πρίν δύο χρόνια ο ίδιος, «είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.»

Οι σχέσεις με αφορμή την μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ, μας πηγαίνουν πίσω στον Πακιστανό επιστήμονα Abdul Qadeer Khan, «πατέρα» του σημερινού προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, ο οποίος βρέθηκε να έχει πουλήσει πολλούς φυγοκεντριτές στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Λιβύη και ενδεχομένως σε άλλους μεταξύ 1987 και 2002.

Βασικά, το Πακιστάν είναι ο στρατηγικός εταίρος που βοηθά την Τουρκία να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Τουρκία υποστηρίζει το Πακιστάν για την αυτοδιάθεση του Κασμίρ, ενώ ο Ερντογάν το έθεσε ως κύριο θέμα στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι γνωστό όμως ότι οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χωρίς πυρηνική γόμωση δεν ικανοποιούν τα νέο-οθωμανικά σχέδια του Τούρκου προέδρου, που έχει εστιάσει σε αυτό το σχέδιο όσο κανένα άλλο.

Εκτός από τον μυστικό πυρηνικό παράγοντα, η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν μια αμυντική σχέση, η οποία έχει μια ανοδική πορεία από τότε που ήρθε στην εξουσία ο Imran Khan. Πακιστάν και Τουρκία θα επεκταθούν και στην Α.Μεσόγειο και αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα στον άξονα που ετοιμάζει η Άγκυρα κατά των χωρών της περιοχής.

Μην ξεχνάμε, πως πριν λίγες εβδομάδες, Bayraktar TB2 έφθασαν στο Πακιστάν! Το Πακιστάν έχει παραγγείλει 6 μονάδες σε πρώτο στάδιο. Ινδοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι οι αυξανόμενοι δεσμοί Τουρκίας-Πακιστάν αποτελούν θέμα ανησυχίας.

Μην ξεχνάμε πως Τουρκία και Πακιστάν διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο. Πακιστάν και Τουρκία έρχονται πιο κοντά.

Η Τουρκία έχει μια παραδοσιακή καλή σχέση με το Πακιστάν. Ουσιαστικά, η Τουρκία βλέπει το Πακιστάν ως έναν στρατηγικό σύμμαχο αλλά και έναν δυνητικό συνεργάτη στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων. Την ίδια στιγμή το Πακιστάν έχει επίσης μια καλή σχέση με την Κίνα. Ειδικά, ως προς την αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με το Πακιστάν, έχουν υπάρξει ξανά το τελευταίο διάστημα συνομιλίες ανάμεσα σε αξιωματούχους.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Συζητήσεις με τη Βρετανία για την αγορά Eurofighter

O Τούρκος υπουργός Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ συζήτησε το θέμα της αγοράς μαχητικών Eurofighter κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του στην...

Το ΣΟΚ με τα Eurofighter Tranche 4 που θέλουν να πάρουν οι Τούρκοι – Οι απίστευτες ημερομηνίες παράδοσης

Το… φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι, αναφορικά με τις ημερομηνίες παράδοσης των νέων μαχητικών αεροσκαφών τους. Οι Τούρκοι μετά το άτυπο εμπάργκο των Αμερικανών...

Έκθεση-«κόλαφος» για Ερντογάν από την Κομισιόν: Τι ζητά για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τη Χαμάς και τον Πούτιν

Κόλαφο για την Τουρκία -σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό αλλά και την αποδοχή της τρομοκρατικής δράσης της Χαμάς- αποτελεί η κοινή ανακοίνωση...

Τεράστια εξέλιξη! Η Ιαπωνία έβγαλε το PKK από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων – Έξαλλοι στην Τουρκία

Η ιαπωνική εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι αφαίρεσε το PKK από τη λίστα των «απαγορευμένων οργανώσεων». H Ιαπωνία με πιέσεις της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές 2023: Πότε είναι το debate – Ώρα και κανάλι

Πότε είναι το debate για τις εκλογές 2023 - Ώρα και κανάλι Στην τελική ευθεία για το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές 2023. Αντίστροφη μέτρηση...

Blue Horizon-Δολοφονία 36χρονου Αντώνη: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος

Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν τα ξημερώματα...

Blue Horizon: «Ο Αντώνης δεν είχε βλάψει ούτε μυρμήγκι, τον πέταξαν στη θάλασσα λες και είναι σκουπιδάκι»

Ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον αδικοχαμένο Αντώνη Καρυώτη - που βρήκε τραγικό θάνατο όταν μέλη του...

Εκλογές 2023: Η νέα δημοσκόπηση και το μυστήριο της απλής αναλογικής

Νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αγγίζει το 31%, ο...