12.4 C
Athens
Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος: Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει! Ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης δεν θα χαθεί

Περισσότερα Νέα

- Advertisement -

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δύσκολος και ισχυρός αντίπαλος!

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, από τη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προς τιμήν του με πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

“Ουαί και αλίμονο σε εκείνον που θα μας υποτιμήσει. Δεν απειλούμε κανέναν όμως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου, ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικού εδάφους. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι κι σίγουροι για τους εαυτούς μας. Αποφασισμένοι για τους εαυτούς μας και σίγουροι για τα ελληνικά όπλα”, ανέφερε στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τιμήθηκε σήμερα από το ΑΠΘ για το έργο του στην αμυντική θωράκιση της χώρας και για την εμπιστοσύνη του στη συμβολή του Ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις επί της αρχηγίας μου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς κρίσεις και καταστάσεις, αναθεωρητικές συμπεριφοράς, αυξημένες προκλήσεις και απειλές”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “αυτοί που υπηρετούν στα σύνορα, στην πρώτη έχουν ενστερνισθεί πλήρως ζουν καθημερινά και αισθάνονται βιωματικά τα λόγια των αρχαίων προγόνων μας όταν εκαλούντο να προασπίσουν την πατρίδα”.

- Advertisement -

“Αντικρίζουμε πρόθυμα τους κινδύνους από ανδρεία. Έτσι πορευόμαστε στις ένοπλες δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσουμε” επισήμανε και σημείωσε πως την κρίσιμη ώρα θα στραφούν να κοιτάξουν προς τα ελληνικά όπλα. “Προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε τον αγώνα αν χρειαστεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Προετοιμαζόμαστε για να σώζουμε την Ελλάδα όταν έρχονται αστραπές. Είμαστε πιστοί και άγρυπνοι φρουροί αυτής της μοναδικής πατρίδας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δύσκολος και ισχυρός αντίπαλος. Σεβόμαστε τους πάντες αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν και απαιτούμε σεβασμό από όλους ανεξαιρέτως”, σημείωσε ακόμη και με αφορμή την εκδήλωση προς τιμήν του σημείωσε πως αποτελεί τιμή που θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη του.

Ο Πρύτανης ΑΠΘ, Απόστολος Αποστολίδης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την συμβολή του στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. “Η συνεργασία του ΑΠΘ με τις ένοπλες δυνάμεις έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή. Η έρευνα, η επιστήμη ενώνει τους λαούς. Η έρευνα θα συμβάλει στην ανάπτυξη την ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολίδης.

Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Δημήτρης Κωβαίος στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε ότι “αποτελεί τιμή και ύψιστη ευθύνη για το πανεπιστήμιο μας να καλείται να μετεκπαιδεύσει τους αυριανούς αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων”.

Μετά τους χαιρετισμούς των Πρυτανικών Αρχών, μίλησαν ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης, με πρόταση της οποίας αποφασίστηκε η απονομή τιμής στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο από το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, και ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργος Καραγιαννίδης.

Ο κ. Γκλαβίνης ανέφερε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιμετώπισε σειρά πρωτοφανών προκλήσεων. “Επί θητείας του έχουν ενισχυθεί οι στρατιωτικές συνεργασίες με την Γαλλία, τις βαλκανικές χώρες. Ιδρύθηκε το υπόγειο επιχειρησιακό στρατηγείο της πρώτης στρατιάς. Ιδρύθηκε διεύθυνση διαστήματος στο ΓΕΕΘΑ. Αναβαθμίστηκε η διεύθυνση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ”, σημείωσε ο ίδιος.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης τόνισε πως “αισθάνομαι περήφανος που το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας αποδίδει τιμές στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας”. “Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι στο παρελθόν και αυτό οφείλεται και στο πρόσωπο που τιμάμε σήμερα”, πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννίδης τονίζοντας ότι κατάγεται από την Σάμο.

Αμέσως μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε η απονομή Τιμής στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό μέρος, από τις φοιτήτριες Νομικής της ΣΣΑΣ Άννα Μιχαήλ (πιάνο) και Μαρία Φλόκα (κοντραμπάσο), και τον φοιτητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ Άγγελο Μιχαήλ (βιολί).

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας και Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

- Advertisement -

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ροή ειδήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η φρεγάτα «Ύδρα» έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα «Ύδρα» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα, στα πλαίσια της διεθνούς επιχείρησης «Aspides». Υπενθυμίζεται πως ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της...

Η πρώτη αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ»: Σε κατάσταση «alert» το πλήρωμα αναλαμβάνει δράση στην Ερυθρά Θάλασσα

*Toυ Κώστα Σαρικά Αργά χθες το απόγευμα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ολοκλήρωσε τον διάπλου της διώρυγας του Σουέζ και πλέον βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να αναλάβει δράση και...

Κύπρος: Εξέδωσε Anti-Navtex για έρευνες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε Anti-Navtex μετά την έκδοση προειδοποίησης ναυσιπλοϊας (Navtex) από την Τουρκία ότι προχωρεί σε νέες έρευνες σε περιοχές οι οποίες εμπίπτουν...

Και οι γυναίκες στον στρατό – Ο Νίκος Δένδιας φέρνει ριζικές αλλαγές στη θητεία

Το σχέδιο του ελληνικού υπουργείου είναι να αλλάξει το μοντέλο στράτευσης και στη χώρα μας, με την αναβάθμιση της εφεδρείας, δηλαδή των πολιτών, οι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Ο εκπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στην αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Μετά το χθεσινό χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος,...

Η Κορσική ζητά ανεξαρτησία από τη Γαλλία

Οι Κορσικανοί, ζήτησαν την ανεξαρτησία τους από τη Γαλλία προβαίνοντας σε διαμαρτυρίες ώστε να ακουστούν στη διεθνή κοινότητα. Οι υποστηρικτές της νεοσύστατης εθνικής ενότητας υπέρ...

Stoiximan Super League: Η ώρα της κλήρωσης και τα κριτήρια ισοβαθμίας σε playoffs και playouts

Τη Δευτέρα (04/03) στις 15:00 θα διεξαχθεί η κλήρωση των playoffs και των playouts. Η πρώτη κλήρωση θα διεξαχθεί στις 15:00 και ένα τέταρτο...